Šta je novo?

Assassin's Creed 2

Ne pamtim da je skoro neka igra tako dobro prosla kod igraca kao ovaj AC2,ali stvarno je zasluzila,bilo je nekih malo negativnijih komentara od onih sto traze dlaku u jajetu,ali zaista je skoro jednoglasno da je vrh i drago mi je zbog toga :)

Ja sam stigao do katakombi Santa Maria katedrale u Firenci i sad nece da mi se otvori kovdzeg, koji mi je potreban da bih dalje progresovao kroz igru.

Meni se to desava u Veneciji. Konstantno mi stoji oznaka da treba da se popenjem na crkvu kako bih sohronizovao mapu, sto sam vec uradio jelte, na uzvicnik kada odem isti jednostavno nestane i nista se ne desi, a u crkvi San Marco ne mogu da otvorim kovceg iako sam sve odradio. Nemam ideju kako da izadjem iz ove vrteske???

Znaci pomoc prijatelja bi mi dobro dosla, heh... ;)

Poslednja izmena:
Meni se to desava u Veneciji. Konstantno mi stoji oznaka da treba da se popenjem na crkvu kako bih sohronizovao mapu, sto sam vec uradio jelte, na uzvicnik kada odem isti jednostavno nestane i nista se ne desi, a u crkvi San Marco ne mogu da otvorim kovceg iako sam sve odradio. Nemam ideju kako da izadjem iz ove vrteske???

Znaci pomoc prijatelja bi mi dobro dosla, heh... ;)

Novi values.db je resenje u najvecem broju slucajeva...

Meni je to resilo neke bagove sa Viewpoints, jednom sporednom misijom, poslednjim oruzjem u igri...

Poslednja izmena:
off.server 0.44 i 1906 values.db resavaju sve probleme. :)

Zavrsih, ovu vise nego, dobru igru.
Znaci, ocekujemo AC 3...

koja verzija igre ide uz emulirani server i values.db fajlove..spire, clone, genti...?

Igra je vrh, moram da kazem. Samo je odjednom pocela da puca. Prvih nekoliko sati sasvim ok, a sada sam na 20% i desava se da posle 30-ak min igra pukne:mad:

Igra je rekorder po pojavljivanju na naslovnim stranama magazina. :)

^^Bar u necemu da drzi rekord :D

I toliko o tome da Ubi izdaje samo lose igre... :d

Ova igra je izuzetak u mnogo cemu, pre svega mislim da ima sjajanu ideju koja je uz to i to se mora reci odlicno realizovana. Zbilja sam uzivao dok sam je igrao, kao retko sa kojom igrom do sada. Pa cini mi se da sam se zadnji put zapitao: Sta, zar jos nije kraj?... kada sam igrao prvi Far Cry i Mafiju. Atmosfera u igri je fenomenalna, zbilja se ima osecaj renesansnog vremena i sve je nekako precizno odradjeno tako da sam zaista uzivao setajuci ulicama Firence ili Venecije. Iako nisam nikada bio tamo, cini mi se da ako ikada budem otisao posle ove igre snaci cu se bez probema...

Takodje treba pohvaliti i to sto igra ima edukativni karakter i sadrzaj, jer cenim da ponesto trebamo i da naucimo igrajuci se, obzirom da se solidan broj sati potrosi na jednu ovakvu igru...

Ono sto je mozda nedostajalo je i poneka saracenska ili flamanska faca i to recimo narocito u Veneciji jer je to bio udarni trgovacki centar u to vreme. Zapravo su reklo bi se sa jednakim interesovanjem i posecenoscu obilazili Veneciju i jedni i drugi, saraceni da bi prodali svilu, sandalovinu, mirslljava ulja i ostale slicne sirovine a onda i flamanci koji su kupovali venecijansko staklo u prvom redu ali i sve ostalo ukljucujuci i slike Kaneleta i Guardija koji su bili u to vremene najcuveniji slikari veaduta i trgova. Sto se tice ovih manjih mesta u koje je ugradjena i okolina sa zaseocima, pored nesto veceg broja vocnjaka, nedostaje i recimo poneki mestanin koji vodi stoku na ispasu, ali ajde necemo sad da cepidlacimo, premda bi ovo ili poneki decak koji nosi vodu na magarcu bilo ono sto bi dodatno obojilo ovaj okolis i ucinilo ga za nijansu autenticinijim da tako kazem. Dopadljiv je i sam Leonardo, predstavljen u liku energicnog mladog coveka, premda su mi na momente bile dosadne one iste sekvence u kojima bi Leoardo desifrovao stranice u par sekundi. Mogli su za to da odrade nekoliko razlicitih sekvenci a i bilo bi logicno da se malo priceka duze na samo dekodiranje recimo od par sati do jednog dana u igri, jer cenim da ovo ne bi niti malo poremetilo izvodjenje. No dobro...

Interesantno je da igra bolje izgleda kada se izgasi postprocessing, tj. bloom efekat, jer teksture prosto zablistaju u toj situaciji, tako da mi je pomalo zao sto ovo nisam uocio odmah na pocetku. Jedino sto nisam do sada uspeo da dokucim je ona specijalna letacka misija u Forliu, i iz nekog razloga mi nedostaje jos jedan ogrtac, ali jos su mi ostala pera da sakupim do kraja pa cemo videti.

Sam rasplet je po malo neocekivan, premda se moglo pogoditi da su muski i zenski likovi u kodiranoj sceni zapravo Adam i Eva jer se jabuka poprilicno cesto spominje. Ne bih se jos iznenadio i da su Adam i Eva drevni Atlantidjani ili Faetonci, sto je samo jedna od primamljivih ideja koje kruze internetom a koje su i meni to moram priznati izgledale poodavno zanimljive za neki mozda dobar sf film ili strip ili naravano igru. Ostaje da se vidi sta ce se dogotidi u trecem i zavrsnom delu, za koji bi ja licno voleo da ovaj put bude smesten recimo u kraj 19. veka i pocetak 20tog. Nekako mi ovaj vremenski period izgleda naj primamljivije, a od gradova bi to mogli biti Pariz ili London ili cak mozda i vise razlicitih gradova u vise zemalja.

Vec zamisljam assassina elegantno skockanog, sa ogratacem tipa Mandrak madjionicar i sa stapom u koji je sakriven mac i tako nesto... :p

Zivi bili pa videli.

Poslednja izmena:
ja se nadam da ce sledeci deo biti u sadasnjem vremenu(zapravo bliska buducnost 2012). prosto ne znam sta bi jos trebalo da vidimo iz proslosti. videli smo pocetak borbe templara i ubca i potragu za jabukama. videli smo i da su templari preovladali i sakupili vecinu jabuka. sada je dezmond ubica i treba da spase svet od kontrole templara i njihove potpune dominacije nad svetom. znamo skoro sve sto se desilo do danas.
nadam se da ce igra biti epska.

To bi bila TOTALNO promasena poenta price ukoliko bi se igra odvijala u danasnjem vremenu.
Ova igra je vec sad postala kultna (iako nema neku dugu tradiciju) i to zahvaljujuci najvise istoriji, istorijskim licnostima u igri, atmosferi tih davnih vremena (i naravno fantasticnoj prici), zahvaljujuci tome igra se kotira tako visoko i danas je tu gde jeste.
Tako da ako mi se radnja AC3 odvijala u modernom vremenu to bi totalno upropastilo serijal i jednostavno to vise ne bi bilo to.
Mislim onaj ko oce akcionu/avanturu iz modernog vremena nek lepo igra GTA ili Modern Warfare.

Inace sledeci nastavak je vec najavljen i izlazi krajem ove i pocetkom sledece godine i glavni protagonista price je takodje Ezio i najveci deo igre ce se odvojati u Rimu (taj nastavak ce biti neposredan nastavak AC2, znaci gde se AC2 zavrsava tu pocinje nova epizoda Ezio in Rome), ali to nece biti klasican nastavak tj AC3 vec ce biti samo kao jedna epizoda tako da kazem, recimo nestyo kao GTA Lost & Damned.
Ovo ce se zvati AC 2.5 Ezio in Rome

AC3 izlazi verovatno krajem 2011-te ili pocetkom 2012-te.

Inace ima dosta interesantnih ideja i materijala za AC3, recimo AC3 bi mogao da se odvija krajem 15-og i u 16-om veku u eri velikih geografskih otkrica, pa recimo u igri da se pojavljuju likovi kao sto su : Vasko de Gama,Ferdinand Magelan, Kristofer Kolumbo, Amerigo Vespuci covek koji je bio zaludjen skupljanjem mapa jos od detinjstva (koje bi eto glavni protagonista mogao da trazi i koje bi ga odvele na tajne lokacije) i koji je "slucajno" radio za Lorenca di Medicija.
Takodje recimo neke misije u igri bi mogle da budu na vodi tj. na moru.

Recimo bilo bi interesantno videti i doba Francuske Burzoaske revolucije i recimo likove kao sto su : kralj Luj 16-ti, Maria Antoneta, Maksimilijen Robespjer.........Zirondince, Jakobince, itd.
Pa da se recimo ispostavi u igri kako su templari i ta tajna drustva i organizacije umesani u revoluciju........

Recimo interesantno je i sto je ovde neko pomenuo u jednom postu recimo Engleska i London u doba 18-og - 19-og veka, onako "Dzek Trbosek fazon" i da ubica nosi prepoznatljivu odecu iz tog vremena, onaj cilindar na glavi, odelo, zulufe..........itd

Takodje prica bi mogla i da ima neke veze sa carskom Rusijom gde bi glavni lik u igri mogao da skuplja cuvena Faberzeova jaja koja nose neku tajnu u sebi ili vode na odredjenu lokaciju.

Inace treba paziti da u igri ne bude vatrenog oruzja (barem ne automatskog) ili ako ga bude to svesti na najmanju mogucu meru. (naravno automatskog ne bi trebalo da bude uopste)

Ja bih voleo da AC 3 bude smesten u dobra samuraja. Iako je to pre drugog dela, bilo bi dobro to smisle da je nesto iskrslo u daljoj proslosti sto mora da se ispravi... A nikako oruzje, bilo kakvo (vatreno). Ovaj pistolj u dvojci nijednom nisam iskoristio, jer, po meni, kvari uzivanje...

Ja tipujem da će AC3 biti u doba Rimske inkvizicije... 17-ti vek

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro smjestiti ju negdje u Evropi u Francuskoj ili Engleskoj. Naravno prije upotrebe masovnog korišćenja oružja (vatrenog) jer je hidden blade zakon.A bilo bi dobro vidjeti i negdje prvi/drugi svjetski rat. Jer bi mogli i Hitlera ubiti. Pošto je neki Assasin ubio hitlera isto. Mada, tu je već automatsko oružje u punom jeku.

Mozi li pitanje o AC 1 ?

Evo instalirao sam original (iz kutije od grafulje) na Win 7 64bit... i najnoviji patch 1.02

Ne mogu da se resim "windowed slike" ? ...i sto je jos gore stalno mi se aktiviraju aplikacije sa desktopa (kursor u igri je i kursor na desktopu:S:)

Nasao sam na netu foru sa Alt+Enter - ali ne pomaze ?

Zna li neko sta je ovo ?
je li neko probao AC 1 na Win7 64 ?

Bilo bi dobro smjestiti ju negdje u Evropi u Francuskoj ili Engleskoj. Naravno prije upotrebe masovnog korišćenja oružja (vatrenog) jer je hidden blade zakon.A bilo bi dobro vidjeti i negdje prvi/drugi svjetski rat. Jer bi mogli i Hitlera ubiti. Pošto je neki Assasin ubio hitlera isto. Mada, tu je već automatsko oružje u punom jeku.

Skriveni nozevi bi imali primenu pa kako god... Ocu da kazem, sve jedno je da li ce nastavak biti smesten u eri vatrenog oruzija ili ne. Cak mislim da bi tek onda bio izazov izbosti nekoga... Zato sam i bio rekao da mi kraj 19. veka nekako najzanimljivije izgleda. Vatreno oruzije iz tog vremena jos uvek je bilo robusno i mahom poluautomatsko... Znaci manje/vise sporo. Bilo bi tu itekako mesta za macevanje i tome sl... A sto se stila izvodjenja tice, sve sto je dalje od renesanse podrazumeva vatreno oruzije, to znaci da ce se gameplay i taktika definitivno promeniti u trecem delu. Mora...

BTW, London je recimo interensantan i zbog toga sto policajci u njemu ne nose vatreno oruzije. Cuveni engleski Bob, heh! ;)

Poslednja izmena:
Bilo bi jos interesantnije kad ne bi bilo treceg dela!!! :D

Ja probao da igram na Ati HD 3200 - I jedva je igrivo sve na kec, sve pogaseno, na 800x600 (2.2 GHz Dual Core, 4GB DDRII 800MHz RAM)...Gura jedva oko 22-25 FPS.

Jako lose optimizovana igra..

Na rez 800x480 i sve na med-high, dobijao sam u AC1, na istim specs - oko 30-35 FPS.

Ja probao da igram na Ati HD 3200 - I jedva je igrivo sve na kec, sve pogaseno, na 800x600 (2.2 GHz Dual Core, 4GB DDRII 800MHz RAM)...Gura jedva oko 22-25 FPS.

Jako lose optimizovana igra..

Na rez 800x480 i sve na med-high, dobijao sam u AC1, na istim specs - oko 30-35 FPS.

E sad si ga bas rekao! AC1 ne izgleda isto kao i AC2, lafe... Dvojka ima malo vise poligona i detalja... Mislim da je to ocigledno!

No bez obzira na to trebalo bi da imas bolje perfomanse na tim rezolucijama. Pre ce biti da tebi nije windows optimizovan kako treba. Ja sam igru izgurao u prosecnih 30 FPS sa 3870 u 1680x1050 i sve na max izuzev AA (kasnije sam i to stvaio na 2x ali sam pogasio Postprocessing) i imao sam taman toliko 20-25 FPS. Vec u 1440x900 igra radi drasticno bolje na mojoj mashini, a koliko vidim imamo iste snage procesor s tim sto ja nemam 4 vec 2GB, premda cenim da to nije bitno za ovu igru tolko koliko jak procesor ili jaca graficka.

Po nekoj mojoj proceni recimo 4870 bi ovo trebalo da gura taman kako treba na ovim rezolucijama...

Sve u svemu, pokusaj malo da se poigras sa drajverima za pocetak...

Skriveni nozevi bi imali primenu pa kako god... Ocu da kazem, sve jedno je da li ce nastavak biti smesten u eri vatrenog oruzija ili ne. Cak mislim da bi tek onda bio izazov izbosti nekoga... Zato sam i bio rekao da mi kraj 19. veka nekako najzanimljivije izgleda. Vatreno oruzije iz tog vremena jos uvek je bilo robusno i mahom poluautomatsko... Znaci manje/vise sporo. Bilo bi tu itekako mesta za macevanje i tome sl... A sto se stila izvodjenja tice, sve sto je dalje od renesanse podrazumeva vatreno oruzije, to znaci da ce se gameplay i taktika definitivno promeniti u trecem delu. Mora...

BTW, London je recimo interensantan i zbog toga sto policajci u njemu ne nose vatreno oruzije. Cuveni engleski Bob, heh! ;)

Kada bi bilo vatrenog oruzja (bilo kakvog) to ne bi bio Assassins Creed.

Moze ali samo sa prigrusivacem :D

Kada bi bilo vatrenog oruzja (bilo kakvog) to ne bi bio Assassins Creed.

Zavisi sve od toga kako se igra koncipira... Recimo na samom kraju 2 dela postoji makljaza sa Dezmondom koja je izvedena bez bilo kakvog vatrenog oruzija iako se ovo desava u 21. veku. Da ne govorimo o tome, da bi jedna sada moderna organizacija kakvu zastupaju templari definivno trebala da ima ljude koji su naoruzani vatrenim oruzijem. To je ovde sve lepo elegantno zaobidjeno... Aj da kazemo i da im Dezmond treba ziv i zdrav, opet je ne logicno... Znaci nema shok pistolja, nema ni shok bombi, nema oruzija sa uspavljujucim strelicama i tome sl. generalno nema nicega osim pendrecenja!

Danas u Evropi svako moze da ima vatreno oruzije, sto mislim da nije bio obicaj negde krajem 19 veka. Cenim da je tada bilo daleko manje u ovom smislu naoruzanih ljudi narocito u gradovima kao sto su London ili Pariz. Naravno stoji da bi radnja mogla da bude smestena i negde na Karibima ili negde malo severnije, jer se ovde spominjalo otkrivanje novih kontinenata, ali i tu takodje mora biti prisutno opet vatreno oruzije. To je vec 17-18 vek, borba kolonista za nezavisnost Amerike, a kasnije sredinom 19 veka u Americi se vodio gradjanski rat. Samo licno mislim da nekako taj divlji zapad ne bi odgovarao stilu ove igre. Ili bi sve to podsecalo previse na Pirate sa Kariba ili bi to bila manje vise klasicna kaubojstina, sa puno malih drvenih gradova i prasnjavim ulicama. To nije ideja ove igre definitivno. Ideja je da se ozivi izgled i duh odredjenih velikih gradova koji uz to imaju i nose duh ili anticke ili rano hriscanske kulture. Ako tako gledamo na stvari, onda izbor defitivno mora biti Evropa (eventualno Egipat) i neki od gradova u njoj. A posto smo ovde prakticno izgurali 15 i zagazili vec u 16 vek, i ako se uzme u obzir da je razlika u vremenu izmedju prvog i drugog dela jedno 300 godina, onda je jasno sta mozemo da ocekujemo u nastavku.

Ostaje samo da se vidi koji ce gradovi biti ovaj put u igri...?

Poslednja izmena:
ljudi, ja vas razumem sta vi zelite od igre i sta bi vas privuklo, ali ne razumem kako mislite da ce se prica zavrsiti ako se radnja igre bude odvijala u proslosti. cela poenta druge igre je bila da dezmond postane ubica i da dobije poruku od one babe na kraju. ok, on ce opet 90% vremena da provede u animusu i razgledace secanja svojih predaka(ne moze nista da promeni, samod a gleda), dok ce ubice u sadasnosti da resavaju sadasnje probleme i da spasu svet. sta se desilo desilo se i to se ne moze promeniti. jedino sto ostaje je da se popravi ono sto se moze desiti, a to je da templari zavladaju svetom. meni bi bilo izuzetno glupo da dezmond "odmara" u animusu, a onda u pauzama gledam filmice kako ubice napreduju i na kraju pobede(ili izgube, nije obavezan srecan kraj). jos bi gluplje naravno bilo da ne zavrse pricu i poslednja stvar koju vidimo je neki predak negde kako radi nesto...

Ah, nije poenta u tome. OK je šiftovanje perspektiv iz sadašnjosti u prošlost ali da cijela igra bude bez Animusa to je već glupo. Ovo je ja mislim pra igra u kojoj ima smisla HUD, njega nema u dionicama van Animusa. A što se tiče toga zašto Abstergo nema oružja (vatrenog) na internetu je objašnjenje da CEO nije htio da bude mrtvih.

Obrisao sam slucajno Save file pa bih zamolio nekog ko je stigao do 11 seqvence i uzeo altair odelo (ako se dobro secam imena) da mi aploaduje svoj save. Stigao sam do dela kad na vrhu tornja imam ona Leonardova krila i mogu da ih koristim. (presao sam deo kad se prvi put koriste da ne bude zabune)

Ajde ljudi, igra mi se :)

Nazad
Vrh Dno