Šta je novo?

[ASP.NET] DataBinding pitanje

mare_bj

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2006
Poena
309
Ćao!

Recimo da imam jednu tabelu sa poljima id i naziv. Preko SqlReadera je vadim i kao rezultat dobijam DataTable.
DataBinding radim na sledeći način:
Kod:
lstKategorije.DataSource = ClassVesti.vratiKategorije();
lstKategorije.DataTextField = "naziv";
lstKategorije.DataValueField = "id";
lstKategorije.DataBind();
Znači, tekst povezujem sa kolonom "naziv", a value sa kolonom "id". Sad se ovde javlja problem pošto mi kao Value ne treba samo "id" već "Default.aspx?id={id}".
Kako dobiti takav rezultat primenom data bindinga?
Naravno, nikakav mi nije problem da ručno, kroz foreach petlju, dodam iteme u listu.

Mozes li da objasnis sta je ovo lstKategorije? Datagrid?
U krajnjoj liniji, sqlReader moze da ti vraca string oblika 'Default.aspx?id=' + id.

A što ne bi išao, kao što si sam rekao, foreach-om? U krajnjoj liniji to se i izvršava kad radiš databinding, samo je kroz foreach direktnije (a i brže radi). Nek me neko ispravi ako grešim...

@shin-bojan Kako si mislio da sqlReader wrati string u navedenom obliku? Misliš da u sql upit ukuca i "Default....." deo?

Ma što se tiče realizacije nije nikakav problem, rešio sam ručno(preko foreach).
Samo me je kopkalo da li je moguće kontrolisati DataBinding na tom nivou, nešto kao kod Repeater kontrole.

Mislim da je zbog toga što kod Repeatera radiš preko ItemTemplate-a, s kojima imaš veću fleksibilnost...

Javi se na pm, za odgovor, ako imas msn kontakt za ovake komunikacije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno