^^
Oma na 1200 za Gpu no problemo![]()
Da li bi moglo da se napravi tabela sa ASIC kvalitetna karti koje koriste kolege ne forumu, i da se stalno dopunjuje sa novim podacima, i koliki klokovi i temperature se ostvaruju sa kojim modelom karte ? Tako da kada neko poželi da klokuje svoju kartu, da zna dokle može da ide otprilike. Ja bih to rado radio samo kada bi orginalni post mogao da se edituje uvek kako bi vršio update tabele.
Koja bi bila korist toga?? ASIC je dosta precenjen po pitanju znacaja. Najbolja OC karta koju sam imao imala je dosta los ASIC. Zatim, na nekim modelima su naponi zakljucani, na nekima hladjenje lose a na drugim dobro, zatim pitanje je koliko njih zanima da se zeza s tim na forumu, pa razlike u sobnoj temperaturi,kvalitetu struje/napajanja...suvise je to komplikovano, a i podaci koje bi dobili bi bili sumnjive pouzdanosti.
Jedno je teorija a drugo praksa. 660 Ti, GTX 780, GTX 970 ASUS-ove karte sve niski ASIC oko 60 i ispod proseka OC. GTX 980 sa ASIC 70 u poredjenju sa ASIC 83 100-150 MHz je sporiji. Grejanje mi nije bitno obracao sam paznju samo na max. OC.
Koji se to cipovi pregrevaju na def. kloku ?
Sve karte sa visim ASIC-om na def. imaju visi klok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari