Sharpshooter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 350
valjda je to ovo
Tako se to radi
Sad još daj samo napone po kartama i OC domete
Poslednja izmena:
valjda je to ovo
Nije, jer se ne vidi Vid za 3D režim.valjda je to ovo
A što da ne, naravno ako se alatka pokaže koliko-toliko pouzdanom i da zaista govori nešto o proizvodu. Ako tako bude, verujem da ni AMD i Nvidija neće ostati ćutke. Jer onda i pri kupovini nove kartice možda će kupci zahtevati da znaju TAČNO kakvu karticu kupuju, imaju pravo zar ne?Veci vidim da ce se uskoro u oglasima i ovo navoditi kao parametar tokom preprodaje kartica![]()
Taj 0.987V ti je verovatno default 2D Mode VID. Za 3D mora da je veci. (ili imas neki bas lowVID primerak) Treba da uradis isto ovako kao i nessa78. Pokreni neki 3d test u prozoru (ili u pozadini) pa otvori GPU-Z i procitaj napon VDDC. Ovo za Asus (ili bilo koju drugu kartu) sto ti pominjes je potpuno uobicajeno jer nvidia binuje chipove i odredjuje im te default VID-ove, a ne Asus. Na jednoj Asus GTX 470 moze biti GPU sa def. VID 1.012V, na drugoj 1.025V, na trecoj opet 1.012V, na cetvrtoj 1.038V itd.![]()
Evo jedne preko 90%
![]()
Da dopunim, default napon je 0.975v, a karta se dobro klokuje, na 1.05-1.1v stize do 1000 MHz
@Sinda: To je to, ubo si fantastičan primerak GTX470-tice...
@Sharpshooter: pitanje je da li si dobro povezao ekrane, da ih nije slučajno istumbao.
Meni je default napon 0.987v , za svaki dan 950MHz radi na 1.0v a 1.1v treba za 1000MHz
Zar nema neka aplikacija za test AMD kartica?
Pa ovo radi i AMD karte, samo od serije 6k pa na dalje. Trebalo bi da ubace podršku i za starije generacije.
Pa ovo radi i AMD karte, samo od serije 6k pa na dalje. Trebalo bi da ubace podršku i za starije generacije.
Pa bilo je 4 i kusur, zaboravio sam da ga sakrijem.
Imamo 3 Gainward GTX460(verovatno Golden Sample). Dokle vam idu klokovi?
Meni na 1v ide 850/2000 dok na 1,087 ide samo na 900/2100(verovatno moze vise za memoriju).
Evo moje dve:
![]()
levo - MSI 570GTX reference design, desno - Sparkle 570GTX