Šta je novo?

ASIC quality - Lak način za proveru kvaliteta vašeg GPU-a

@Sinda: ne znam, nisam smeo da je klokujem, napajanje mi je na granici za moju konfiguraciju a i sama 470-ka vuce struje i greje se k'o blesava tako da me stra' :D
Mislio sam da probam nakon kupovine nekog aftermarket kulera za nju (sto je gotovo nemoguce naci) i malo jaceg napajanja.
Mada realno gledano, nisam imao ni potrebe da je klokujem, skoro svaka igra mi radi na max :D

kada bih ti rekao da je ova moja jednom radila klokovana na kineskom bluberry-u od 500w,rekao bi da je nemoguce,ali radila je bez problema,nekih pola sata! :) :) :)a sto se tice hladjenja,samo odvrni vent na 100% cisto radi testa,nece biti problema za temp. :)

dakle skor u ovome ne znaci ****no nista :d

^^^^ iz prilozenog smo upravo to otkrili! :)

valja li ovo

Prilozi

• 560.jpg
    560.jpg
    125.6 KB · Pregleda: 153
Pa to ti trebas da nam kazes :)

Salim se, po ciframa je i vise nego dobro, ali kao sto M M kaze, ta cifra nije nikakva garancija. Koliko si uspeo da dignes frekvencije?

Nista nijesam dirao sve stoji na default ,zato sam i pitao ,jedno vrijeme preko AB radila je na 1100Mhz bez dizanja napona sto sam zaboravio da vratim na default ,radila je sigurno 2 mjeseca i slucajno vidjoh i vratio sve na default rekoh da ne crkne :D

*** kod mene pise da ne moze da uradi taj bla bla bla..... :(

Nisam primetio da ima već okačeno, ali ako nekog zanima za 7970:

ASIC quality < 75% - 1.1750 V
ASIC quality < 80% - 1.1125 V
ASIC quality < 85% - 1.0500 V
ASIC quality < 90% - 1.0250 V
ASIC quality = 100% - 1.0250 V

Ma ovo je glupost. Evo vam ss. GPU-z ne meri napon, pretpostavljam da samo cita def vrednost iz biosa. Bar je tako kod mene...

Prilozi

• gpu.jpg
    gpu.jpg
    287.2 KB · Pregleda: 121
@IKA90
Da lio si primetio da ti u "kućici" za napon stoji "MAX" zeleni tekst ispred vrednosti?! :d;),):smoke:
Kada klikneš na bilo koju od vrednosti u GPU-Z rotira: trenutno stanje, MIN, MAX, AVG. A i vidi se da ti meri u kućici sa grafičkom skalom.

Tako da radi to, baš kao što i piše. E sada znači li kloku i koliko i sa kojim hlađenjem, na temperaturu izgleda sigurno utiče a i na potrošnju.. Uzgred meni je 84.5% i voltaža 1.049V, što je po tabeli tačno; a za 0,5% više bi imao 1.0250V. Još nisam stigao probati klok i domet temperatura i voltaže, za vikend ću valjda naći vremena.

Poslednja izmena:
Naravno da jesam... Ukljucio sam to da bi lakse pokazao to sto sam hteo... Obrati paznju na max napon u afterburneru? Primecujes li neku razliku izmedju dva "maxa" ? :)

Kod mene radi normalno, čak je on taj koji prikazuje sve sitne varijacije..

Našao sam: MSI pokazuje zadatu voltažu a GPU-z stvarnu!

Asic gtx 680 dc ii top.PNG Asus gtx 680 DC II Top:d

@Rayko Au koji savršen primerak, ipak Asus bira primerke za tu seriju.
I klokuje se koliko?!

Stigla danas u 18h, testiranje ce tek da padne!!!

A ok, potražiću utiske u 680 temi! ,)

Ево програма и за оне са HD5xxx/6xxx :wave:

tsmc-info156.png

Моја 6870:

ASIC Type: Barts XT (8000 grade)
Production Location: TSMC Fab 14 300mm (Tainan, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 2
ASIC Revision ID: 111
Wafer ID: 12
ASIC Quality rating by Iddq: 73.4375% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 017
ASIC location in wafer (Axis X): 06
ASIC Lot S/N: 45A2EEDD (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)

Odmah na to neki custom bios (ako ima) i da probas da OC max sto mozes. :) To je bas dobar asic :)

To je skoro savrsen ASIC :D 93,4% sunce ti poljubim XD

Jel znate koja se memorija bolje klokuje samsung ili hynix, posto sam uzeo karticu skoro ne bih nista dirao. Za sad mi lepo radi sve :D

Trebalo bi da je bolja Samsung .

Nazad
Vrh Dno