Šta je novo?

ASIC quality - Lak način za proveru kvaliteta vašeg GPU-a

N460GTX Cyclone 1GD5/OC, poprilicno niska vrednost

Prilozi

• 460.png
    460.png
    418.2 KB · Pregleda: 117
Gainward GTX560 Ti Golden Sample

Prilozi

• ASIC Quality.GTX560GS.png
    ASIC Quality.GTX560GS.png
    157.6 KB · Pregleda: 121
U potpisu ti piše 9800GT.
Test se završi za sekundu do dve.

hm,onda ja ne znam gde vi to klikcete:) meni izbaci neko sarenilo koje seta po ekranu i seta tako:-D ps ne menjam taj potpis jer imam tu masinu i dalje ali pored te imam 2 starije i 2 mladje:-D s tim sto sad majka koristi masinu iz potpisa i neki lt pa kada odem kod nje opikam po nekad neku partijicu neke igre itd:-D a trenutno koristim prosek masinu i5,460,4gb,hdd nije bitan:p a u planu mi je kupovina bolje masine ali nema se za sada za bolje mozda ako prodam laptopove i telefone a to ce biti nikad(kolekcionar) :-D

Klikneš na traku na kojoj ti piše techpowerup gpu-z desnim klikom i iz menija koji se otvori izabereš ASIC test i on ti onda izbaci taj prozorčić sa procentima.
Već je neko objasnio u prethodnim postovima.

Au,pa ja sve vreme klikcem na pogresno,i ako i dalje ne kapiram gde se klikce desni klik u gpuz 0.59 pa gde? Ps nisam na racunaru pa ne mogu proveriti jos nekih 5 6 sati pa mi ne zamerite:)

Au,pa ja sve vreme klikcem na pogresno,i ako i dalje ne kapiram gde se klikce desni klik u gpuz 0.59 pa gde? Ps nisam na racunaru pa ne mogu proveriti jos nekih 5 6 sati pa mi ne zamerite:)
Evo ti u slici i reči, da ne lutaš više.

Prilozi

• GPU-Z.png
    GPU-Z.png
    41.6 KB · Pregleda: 90
Doslo vreme da se upisem i ja :p

Prilozi

• gpu-z.JPG
    gpu-z.JPG
    93.6 KB · Pregleda: 136
  • msi afterburner.JPG
    msi afterburner.JPG
    90.7 KB · Pregleda: 76
Asus GTX 560 Ti DCuII Top

89,8%, samo malo fali za klub 90+ :)

Inace default voltaza je 1.012 (900 MHz), na 1Ghz radi sa 1.037.

edit: sada vidim da je u 2D modu voltaza 0.95, valjda mu to dodje ova donja granica.

Prilozi

• ScreenShot001.jpg
    ScreenShot001.jpg
    80.7 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
@dr.mare i @apple imaju najbolje chipove shto se tiche 560ti i 570 :), vas dvoje ajte roknite napon na max i probajte velike frekvencije da vidimo koliko mogu max da se klokuju dobri primerci :D

Poslednja izmena:
Kod mene max napon ide do 1.213 v :D probacu kad stignem dokle ide clock :p

Asus GTX 560 Ti DCuII

Asus GTX 560 Ti DCu II 1GB

Nesto mali skor? jel to lose?

Evo i mog rezultata sa EVGA GTX 460 1GB FPB:
Zanima me jeli ovo dobro, i ako je da li je moguće da sam toliki srećnik. Nisam još pokušavao da je klokujem, jer imam Chiftec 500 W napajanje, pa se nebih baš usudio da je klokujem na ovom napajanju, kada kupim malo jače, ću probam da vidim kako se klokuje.

Prilozi

• GPU-Z ASIC.png
    GPU-Z ASIC.png
    338 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
I rekordno mali skor za moju Asus gtx 470 voltage tweak:

Evo i mog rezultata sa EVGA GTX 460 1GB FPB:
Zanima me jeli ovo dobro, i ako je da li je moguće da sam toliki srećnik. Nisam još pokušavao da je klokujem, jer imam Chiftec 500 W napajanje, pa se nebih baš usudio da je klokujem na ovom napajanju, kada kupim malo jače, ću probam da vidim kako se klokuje.

Gledajući def napon, score bi trebalo da je ok.

@Himo: Iskreno sumljam da ima neka GTX470 preko 80% :)

@Sharpshooter: verovatno si u pravu ali ipak sam najgori xD

fqxqqb7v389jznu4jzf.jpg

I šta sad meni najniža vrednost . Jeeee !

Poslednja izmena:
@genije vidim da si upeo da klokujesh grafu vishe od 100mhz tako da to nema veze sa oc uzhivaj ;)

Pa do kakvog se ovde zakljucka dolazi?Ako, je veca vrednost onda je veci oc,ili obrnuto?

@Himo:
kako se klokuje ta tvoja 470-ka?

Poslednja izmena:
Koliko vidim, generalno je izgleda kako je i autor rekao, dakle karte sa većom vrednošću se nešto manje greju i na vazduhu nešto bolje klokuju, ali izgleda da pravilo ne mora baš uvek da važi.

Dakle, ako na slepo čovek bira, u principu veća je verovatnoća da će bolja karta biti ona sa većom vrednošću, ali dok zaista ne proba, nije baš sigurno da će tako i biti. Barem ja bih tako shvatio.

Gledajuci moju kartu,i nije joj bas neka vrednost,a klokuje se kao mutava (608-830mhz stabilno) tako da stvarno nema pravila...

Ja imam 81.6% i ne mogu karticu da klokujem vishe od 100mhz mislim na gpu tako da to ne mora da znachi da je do klokovanja

Nazad
Vrh Dno