Šta je novo?

ArenaSport Sport Klub i ostali sportski kanali

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
moze li info koliko je kostao ugovor, do poslednje decimale?

cudi sto nije najavljeno da ce biti otkupljeno na areni, a ono sto je ovde najavljeno, toga naravno zvanicno nema.

magla svuda, magla oko nas.

Odličan potez Arene, otkupom MLB-a će popuniti program i zadovoljiti ne tako mali broj ljubitelja ove igre. A za vas podatak da je MLB u Americi drugi sport po popularnosti, odmah iza NFL-a (ne računam koledž lige).Verovatno će neko od vas reći da to kod nas neće imati prođu, e pa nije baš tako, a o ukusima ne vredi i ne bi trebalo raspravljati.

A o tome kako SK prenosi NFL, bolje i da ga ne prenosi, i to ne mislim ja nego većina gledalaca. Ako ne verujete pogledajte komentare.

mlb.png

Da, jedina greška u najavi prenosa prvog meča je da nije rečeno koji tim, Dodžersi ili Ejndželsi (koji su inače iz Anahajma).

Poslednja izmena:
Pa dobro ipak je SK ekskluzivno otkupio prava na japansku i kinesku fudbalsku ligu. Moraju bar nešto i oni da imaju.

Pa dobro ipak je SK ekskluzivno otkupio prava na japansku i kinesku fudbalsku ligu. Moraju bar nešto i oni da imaju.

Pa misliš da je kod nas gledaniji baseball od fudbala?
I da naglasim, nisam ni za SK ni za AS, da ne bude nekih nesporazuma.

Ne može se upoređivati, pošto je ovo fudbal B klase, a bejzbol je elitna liga, tako da je veliko pitanje ko šta gleda. :)

Ukoliko Arena želi da parira Sk-u sledeći potez bi morao biti otkup prava za koledž fubal (NCAAF).

Makarena, imas li kakve novosti vezi EuroSport-a sto se tice nasih prostora.. Oce li oni kakve nove lige ubacivati(kosarka, fudbal)..?

Ne može se upoređivati, pošto je ovo fudbal B klase, a bejzbol je elitna liga, tako da je veliko pitanje ko šta gleda. :)

Ukoliko Arena želi da parira Sk-u sledeći potez bi morao biti otkup prava za koledž fubal (NCAAF).

Haha, čuj ovoga, B klasa. Ljudi potrošili 250 milki samo u januaru i našo se neko pametovati. Kažeš da parira sa NCAAF, nema šta baš će im parirati.

Pa sta ako su potrosili 250 mil. Pa prosle godine su iste te milione potrosili indijci za svoju profesonalnu ligu..isto su svi isli u Indiju za velike pare..liga trajala par meseci i cao...nema je ove godine. Nisu ti milioni nikakav garant za uspeh lige

I sta mislis koliko dugo ce to da traje ? Kako su svi ti igraci otisli preko noci u Kinu tako ce jos brze svi ce nazad u Evropu..zivi bili pa videli...cuvene kineske gazde.

Da, da, naravno, slažem se s tim za pare. Ono, da se ne lažemo, znamo zašto su otišli.
Ali realno, na našim prosotima, ljudi će uvjek gledati fudbal, nego baseball, jer ogromna većina nezna ni pravila.

Svaka roba nadje svog kupca, svaki prenos nadje svoju publiku. Greska je iskljucivati jednu televiziju a velicati drugu zato sto jedna prenosi ovo a druga ono...pa sta je gledanije, skuplje, popularnije ..SK je prenosio speedway..evo ja jedva cekam da sad u ponedeljak pocne svetsko prvenstvo u karlingu..ide na eurosportu.

Pravo je čudo kako špageta nije napisao da će Arena prenositi MLB. Pojma on nema šta piše. A MLB na našim prostorima gledan kao 2 liga Demokratske Republike Kongo.

Pa nije cudo sto spageta nije nista napisao, posto on ne radi ni za Telekom ni za Arenu niti svakoga dana proverava sta se tamo desava, isto tako nisam znao ni kad su otkupili onaj evroligaski turnir u kosarci za juniore, ali ti je to promaklo.

A to da li imam pojma sta pisem, pa recimo da "veoma imam pojma" ako je u posredovanju prilikom kupovine sportskih sadrzaja ukljucena firma Sport ADD, zato te stvari mogu bez problema da iznosim nedeljama i mesecima ranije.

Premijer liga, Liga MX, LNB Pro A i Copa America su kupljene preko te agencije, ugovori su potisani i uplaceni su avansi, a preko te firme ce biti kupljeni i kvalifikacioni kosarkaski turniri za OI, ali jos nista nije potpisano.

makarena@da li je ovo iznenađenje za tebe da arena sport počinje ponovo sa prenosima MLB...

Pisao sam ranije u onim mojim postovima da su americki sportovi preskupi i da imaju slabu gledanost, rekao sam i da je MLB imao katatrofalan prolaz i kod gledaoca i kod oglasivaca kad je prosli put bio na Areni i da trenutno (to je bilo pre tri meseca) niko ne razmislja o njemu, a da ce se preorjentisati na americke sportove kad zavrse sve ono oko cega su tada pregovarali, a da li je ovo iznenadjenje, jeste u smislu koliko je slabo bejzbol bio gledan, ali nije kad se zna koliko je Arena dobila novca od Telekoma, tako da mogu sebi da priuste i takve stvari, a ne znam koliko je to placeno niti na koliko je potpisan ugovor, posto je neka druga posrednicka agencija ucestvovala u zakljucivanju saradnje.

Makarena, imas li kakve novosti vezi EuroSport-a sto se tice nasih prostora.. Oce li oni kakve nove lige ubacivati(kosarka, fudbal)..?

Ne znam ja nista oko njih, jedino sto sam ranije cuo je bilo to da su bili veoma zainteresovani za kinesku fudbalsku ligu, medjutim neko ih je kasnije preduhitrio kad je izgubio Engleze i brze bolje pokusao da malo ublazi stetu.

Makarena, ima li kakvih novosti oko Slovenaca? Jesu se dogovorili vise? Mogu li da ne prenose uopste PL?

Stvarno nema pojma sta se tamo kod njih desava, zadnje sto sam cuo je to da pregovori stoje u mestu, tako da ne zelim da predvidjam rasplet te situacije.

Moze da se desi da niko tamo ne prenosi Premijer ligu ako ni Sport Klub Slovenija ni Šport TV ne prihvate da plate onoliko koliko treba do nekog roka koji im IMG odredi.

Ali iskreno mislim da ce jedna od te dve televizije ipak na kraju kupiti TV prava po paprenoj ceni, ne verujem da jedna zemlja kao sto je Slovenija moze da ostane bez Engleza.

Koliko ce se jos prenosit BIH Premier League, kad njima istice ugovor. Hrvatskoj ligi ostice ove godine, a Srpska liga, oce li naredne sezone prenosit vise meceva, kao na primer Hrvatska liga , sve meceve prenose po kolu...I koliko ce se jos Srpska liga prenosit na Arena Sport?

makarena@koliko su stvari kupili za sledeću sezonu mislim da ce morati da pokrenu i arenu sport 7 ipak treba sve to uklopiti i smestiti u tih 6 kanala koliko će imati...

@shabaninonda

Srpska liga ce se prenositi na Areni sve dok im je Telekom sponzor, znaci jos minimum dve godine, ne znam da li ce prenositi vise meceva od sledece sezone, a sto se tice Bosanaca, ne znam kada im istice ugovor.

@petar1982

Cini ti se, sve ce to bez problema da se izgura na 6 kanala.

Makarena, ako znas koliko ce se jos rukomet prenosit na Arena Sport ( muski i zenski rukomet)..?

@shabaninonda

Kod rukometa su na snazi jednogodisnji ugovori sa pravom prece kupovine, tako da ce i naredne sezone Arena prenositi isto ono sto i sada.

Poslednja izmena od urednika:
@makarena

Nek misli ko šta hoće meni ni iz džepa ni u džep. Već 10 godina sam na sbb-u i ne pada mi napamet da prelazim na iptv,ionako pl ne gledam preko sportkluba.

@shabaninonda

Nisam nigde procitao,poznajem dosta ljudi sa arenesport pa sam se raspitao. Pratim temu i ova prepucavanja već neko vreme pa sam hteo sebi da skratim muke od znatiželje a i da podržim coveka kad ga već toliko napadaju. Ko hoće da veruje nek veruje ko neće nek se strpi do zvanične objave.

Poslednja izmena:
Haha, čuj ovoga, B klasa. Ljudi potrošili 250 milki samo u januaru i našo se neko pametovati. Kažeš da parira sa NCAAF, nema šta baš će im parirati.

Prvo da bi sa nekim diskutovao moraš da pokažeš određen nivo kulture i znanja, a drugo to što si usko ograničen na fudbal, ne znači da su i ostali. Kada bi se malo više edukovao i raspitao znao bi da 250 kineskih "milki" nije ništa u odnosu na ono koliko koštaju prava prenosa i koliko se ulaže u koledž sport u Americi, odnosno koliko su celokupna takmičenja praćena, i to ne samo u Americi. Mogu ti reći podatak da je nedavno završeni March Madness gledalo više ljudi nego što će biti ukupna gledanost kineske lige u fudbalu na Sport klubu.

E, kada budeš prevazisao osnove američkih sportova onda možemo da nastavimo priču, ovako svaki drugi komentar i moj odgovor je izlišan. Prijatno.

Poslednja izmena:
@makarena

Nek misli ko šta hoće meni ni iz džepa ni u džep. Već 10 godina sam na sbb-u i ne pada mi napamet da prelazim na iptv,ionako pl ne gledam preko sportkluba.

@shabaninonda

Nisam nigde procitao,poznajem dosta ljudi sa arenesport pa sam se raspitao. Pratim temu i ova prepucavanja već neko vreme pa sam hteo sebi da skratim muke od znatiželje a i da podržim coveka kad ga već toliko napadaju. Ko hoće da veruje nek veruje ko neće nek se strpi do zvanične objave.

Nemoj Bogi, ispašće da si bot. :) Šalu na stranu, makarenina priča dobija svoj tok, pošto i ja imam neka saznanja da su uzeli EPL, i to iz drugih izvora.

Treba razumeti zašto je SK kupio prava na kinesku fudbalsku ligu....ipak ovde živi dosta kineskih državljana, pa eto i njima da izađu u susret da imaju malo dodira sa domovinom. Ipak je to ekskluziva za SK sad kad neće imati Premiership.

Svako sledeci ko bude u ovoj temi vukao na prepucavanje ili po 100-ti put ponavljao svoju "istinu" dobice adekvatne poencice. Dobro razmislite pre nego sto napisete.

Poslednja izmena:
Slušajući večerašnje Vučićevo gostovanje na Tv Pinku zaključio sam da je država dobrano zavukla ruku u budžet kako bi pomogla Telekomu da napreduje. Premijer u tehničkoj Vladi je rekao da je pogrešio što država nije odlučila da proda Telekom i da će to učiniti u narednih nekoliko godina. Zašto je ovo bitno, pa zbog toga što kompletna priča o izdvajanju sredstava za Telekom važi i za Arene, u koje je ušao određeni kapital.

BTW, interesantno je da je Kovačić napomenuo da nas na Sport klubu očekuju nova košarkaška iznenađenja, razmišljajući i uzimajuči u obzir kalendar takmičenja, jedino što je preostalo su mečevi Dream team-a i predolimpijski turniri.

Info i da će na Areni od 23. aprila biti prenošeni mečevi Prve divizije hokejaškog turnira, kao i da su obezneđena dva prenosa MLB šampionata nedeljno. :)

Ja prvi smatram da je odluka da se ne proda Telekom velika greška. Zašto? Možemo pričati šta god hoćemo, ali je Telekom u ovom stanju stvari nekonkurentan. Opet ćete me pitati zbog čega... Moje mišljenje je da Telekom i danas živi od fiksnih telefona koje niko ne koristi. 700 din svakog meseca x koliko domaćinstava. Fiksne telefone retko ko koristi, a doći će vreme kada će se i oni zameniti u potpunosti (sbb to već radi a i drugi provajderi). Čovek koji želi internet, nema drugog provajdera u blizini a ima fiksni, mora da ga plaća kako bi imao internet. Isto važi iz IPTV. Ako dođe dan da neko sprovede optiku kroz veće gradove i ponudi dobru cenu, a doći će valjda, onda Telekom više nema šta da traži u toj trci (svestan sam da i Telekom to može da uradi ali ne vidim način na koji se to može ostvariti uz toliko radnika i bez para). Dakle, ako se ne bude prodao da neko uloži veliku svotu novca i zaradi, onda će za nekoliko godina većina ljudi ostati bez posla ili će se prodati za veoma male pare.

Što se tiče Arenasporta to sve i njih dotiče. Moje mišljenje je da bi Arena trebalo da prenosi sve utakmice srpske superlige, a ne po jednu u terminima odigravanja mečeva i to samo Zvezdu ili Partizan... To bi trebao savez da reguliše. Ako hoćeš bato da igraš u Superligi onda moraš da obezbediš prenose svojih utakmica. Ako hoćeš prenos kontaktiraj Arenu i plati. Molim lepo. Ovako se na divlje svašta radi, a profitiraju svi nameštanjem jer nema prenosa. Možete li na highlightsima od 90sekundi videti šta se dešavalo 90 min na utakmici? Naravno da ne.

kakve prodaje bre jel ste ludi, i malo dete zna da je cilj kupiti firme a ne rasprodavati

pogotovo telekomunikacione, kad bi stranci to kupili eto ti špijuniranja ko dobar dan. Ko još normalan daje strancima komunikacione usluge. A i sve ostale, sve treba državno da bude (naravno uz n ormalno vođstvo što sada nije slučaj)

zato pamet u glavu na izborima i izađite glasajte jer na izbore najviše utiče ona polovina koja ni ne glasa

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno