Platih prvi mesec Arena Cloud da vidim kako to radi. Inace sam na SBB EON Premium paketu.
Prvi utisci Arene Cloud su na zalost vise nego kriminalni. Ne bih da odustanem odmah posle prvog meseca, obzirom da bi voleo da gledam NBA, a i tu i tamo premier ligu, pa bih voleo da cujem ima li slicnih iskustava, ili mozda cak i saveta kako sve to malo dovesti na neki pristojniji nivo gledanja.
Evo upravo dok ovo pisem, gledam Manchester : Liverpul. Posle desetak minuta krenulo je da zamrzava sliku i posle par puta doticnog zamrzavanja pojavi se samo crn ekran i kraj. Moram da promenim program, sacekam minut dva i onda vratim da bi se slika opet pojavila. Zastrasujuca sramota.
Interface aplikacije je takodje vise nego odvratan i nefunkcionalan.
Ipak, sve to bi se mozda moglo i nekako preziveti, ali kvalitet "HD" slike je realno porazavajuci. I solidan SD je bolji od ovog djubreta.
Sve to se desava na Arena cloud aplikaciji koju sam instalirao direktno na Sony Android TV.
Eto, to su na zalost moji prvi utisci.
Bio bih zahvalan svakom ko bi eventualno mogao da da neki savet ili ideju kako malo popraviti ovu sliku, ako je uopste tako nesto moguce.
Hvala unapred na odgovorima.
Daću ti savet:
1. Uključi direkno LAN kabl iz rutera u tv
2. Koja je vrsta internet priključaka uvedena kod tebe gde živiš (optika, koaksijal kablovski, bakar ADSL/VDSL, ili nešto treće)
3.Ako nisi na optici pokaži kakvi su ti parametri mreže i ako slučajno znaš koliko si udaljen od najbližeg čvorišta (da li je zgrada ili kuća, koliko je opterećeno čvorište)
4. Reci koji je tačno model Sony tv-a da vidim u specifikacijama koje "čudo" od čipseta ti procesira sliku, a i koji je panel u pitanju
5. Koja je verzija Android TV instalirana na tom Sony-ju.
Ovakve probleme nikada nisam imao (ustvari nikakve probleme nisam imao) sa aplikacijom Arena Cloud, ali ja sam GPON korisnik (direktan optički link do ONT-a, pa LAN kabl do vrlo kvalitetnog wi-fi 6+ rutera) tako da možda i nisam "prosečan" korisnik interneta u Srbiji.
Činjenica da biterate na FullHD kanalima nije veći od 25Mbps što za današnje vreme je ništa specijalno ali HD slika se izuzetno lepo vidi preko aplikacije (naravno uz OLED panel na kvalitetnom i da ne kažem skupljem tv-u sa jakim procesorom)
Ne možeš očekivati čuda od slike i zvuka ako tvoji uređaji su stari i loše tehnologije, a mreža bakarna (bio koaksijalac ili PSTN - klasična parica) još sa preopterećenim čvorištima.
Toliko za ovaj odgovor pa piši tačku po tačku da nađemo gde je problem.
I posle drugog puta i obecanja da ce me hitno kontaktirati napredna podrska, nista se nije desilo.
Samo mogu reci jedno, Arena Cloud applikacija je djubre svih djubradi ikada, a podrska ne postoji.
Prema tome, ko god da je zeleo, bezite od toga sto dalje.
Aj ne mrači
Koristio mesec dana aplikaciju i svu mudrost sveta popijo
Oće to kako da ne.