Šta je novo?

Arctic Silencer 5

• Začetnik teme Začetnik teme Marac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Danas sam ga montirao na svoju 6800GT pa to je neverovatno koliko su pale temperature.Kučište se grije 5C manje, procesor A64 3200 oko 5-6C,hard disk 5C manje.Sama grafička se grije 6-7C manje.
Preporuka onima koji imaju problema sa temp. košta 20 eura.

Samo sto ga kod nas ovde nema. 🙁

Koliko fanova imas u kucistu?

Kod mene je sa 4 komada temperatura kucista i CPUa pala "samo" za 3-4C sa ATI Silencer 3-jkom.

Delija je napisao(la):
Samo sto ga kod nas ovde nema. 🙁

Koliko fanova imas u kucistu?

Kod mene je sa 4 komada temperatura kucista i CPUa pala "samo" za 3-4C sa ATI Silencer 3-jkom.

Jedan fan imam za ispuh, ali sam ga imao i prije montaže AC 5.

Kako je moguce da sa kulerom za graficku smanje toliko temperature u kucistu i svih ostalih komponenti. :trust:
Mozda si zaboravio da zatvoris kuciste? 😀

POZ :wave:

Gidra85 je napisao(la):
Kako je moguce da sa kulerom za graficku smanje toliko temperature u kucistu i svih ostalih komponenti. :trust:
Mozda si zaboravio da zatvoris kuciste? 😀

Pa zato što taj kuler ispuhuje vruči zrak sa grafičke van iz kučišta.Pošto je na Nforce 3 blizu graf. do proca normalno da se manje grije.Kuler dok tjera zrak van puše prema čipsetu što još smanjuje temperaturu.

A jel cooler zauzima 2 slota?

A da li se moze naci kod nas taj Artic Silencer 5? I po kojoj ceni?

Marac je napisao(la):
Jedan fan imam za ispuh, ali sam ga imao i prije montaže AC 5.

Zato ti i pravi toliku razliku.

Delija je napisao(la):
Zato ti i pravi toliku razliku.

Znam, ali nisam ni prije imao neke pretjerane temp.Procesor 35C load 50C sad je 30C load 45C, kučište prije od 32-35C sad 29-32C.Disk WD 80GB je prije išao do 45C sad je 37C. Sve je to mjereno pri sobnoj temp. nekih 25C i testovima prime i 3dmark sa AA i AF jer više opterečuje grafičku i proc.

Marac je napisao(la):
Danas sam ga montirao na svoju 6800GT pa to je neverovatno koliko su pale temperature.Kučište se grije 5C manje, procesor A64 3200 oko 5-6C,hard disk 5C manje.Sama grafička se grije 6-7C manje.

Gdje ga ima, znam da ces reci preko, al ajde da probam 😉

Cini mi se da je i Marac komsija "od preko". 🙂

Marac je napisao(la):

POTPISUJEM 😀

Pa jer ima to da se kupi kod nas.I jer ima neko link da vidim kako to igleda

Pa sta mi vredi da odem na njihov sajt kada ne mogu da narucim. I tamo je cena koliko vidim veca od 20 evra.
P.S. I na kraju da li moze da se nadje kod nas???? :wall: Bas sam zainteresovan!!!! :banana:

JA ti ga mogu nabaviti ali krajem mjeseca, ako si raspolozen da cekas vici!!!

JESAM RASPOLOZEN SAM DA CEKAM (prihvatam)! Ali ja sam iz Beograda, jel to predstavlja problem? 🙂 I kolika je cena?

Odgovorio sma ti na PM 😉
Poz...

Ako si mu odgovorio na PM, mislim da ce pre da procita isti PM, nego sto ce to ovde da vidi! 🙂

@M3: A da se posalje postom? Sta mislis kolika bi bila postarina?

Ajde te pm-ove dajte na uvid, da i ostali zainteresovani mogu da se informisu 😉

Inace, onaj koji je Mitnick uzeo od M3 jeste zmaj, isti je kao na Radeon 9800pro ICE-Q.

Ovo je u principu ista stvar samo sa limom koji prileze na memoriju (radi hladjenja iste, naravno) i bakarnim podnozjem heatsinka. Takodje NEMA regulaciju broja obrtaja, ali je i na tih default 2000/2400 (zavisi od modela, tj. ATI ili nVidia i za koju karticu je) skoro sasvim necujan.

REkao sam covjeku da je ovaj kuler u Njemacku 20 eura ali sa prevozom je 30 eura😉
Pozdrav...

Poslednja izmena:
Pa i VGA Silencer je po cenovniku 12.5 jevreja, ali je isporuka (u Nemackoj) na to i jos par sitnica (ATI silencer 3 i Arctic Silver 5) jos skoro 10 jevreja, tako da je to skroz OK cena.

M3 je napisao(la):
REkao sam covjeku da je ovaj kuler u Njemacku 20 eura ali sa prevozom je 30 eura😉
Pozdrav...

Ali steta sto nije prevoz do Beograda. :wall: :wall:

E sad jedino ostaje mogucnost da ti meni posaljes pare u PG pa onda ja tebi kuler u BG na tvoju adresu , sta mislis???
Poz...

Pa nek ti plati pouzecem.

E da pouzecem bi bilo super!!! :banana: :banana:
Jel moze M3??? 😉

Kako pouzecem , mozes li mi to malo bolje objasniti???
kako to ide preko racuna ili...???
Poz....

Nazad
Vrh Dno