Šta je novo?

Archos low budget Honeycomb tableti

vladimirdowla

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
270
a70b-internet-tablet.jpg

1024x600 rezolucija na 7"
1,2GHz
512MB RAM
8GB
Honeycomb 3.2

cena u americi 199$, stiže u Januaru

Kindle Fire ces bas moci ovde da kupis 🙂 Po specifikaciji deluje zanimljivo, videcemo sta kazu novinari, pa ko se jos sa njima nije opekao/debelo razocarao/nahvatao panike, mozda mu se i dopadne ovakva varijanta 🙂

to su arhosi koji su vraceni sa buble efektom samo su sad resili problem tako sto su stavili buble pozadinu na desktop pa se sada nista ne primecuje.

Koliko sam ja razumeo, nisu sa bubble efetom, nego sa ekranima koji naprasno pobele... Veselje s njima 🙂

Koliko sam ja razumeo, nisu sa bubble efetom, nego sa ekranima koji naprasno pobele... Veselje s njima 🙂
Samo kad se setim Archosa 70, mesec dana radio bez problema i stvarno sam bio jako zadovoljan i onda se to odjednom pojavilo, i to skroz nasumično, još ovi iz radnje mislili da ih zavitlavam, servis kao stavi najnoviji fw, a ja ga sam stavio još kod kuće, dali mi novi primerak i kod njega isti problem... na kraju (posle jedno mesec dana muke) mi vratili pare da me više ne gledaju :d

ja pratim vesti i dešavanja sa tabletima, ali kupiti tablet mi ne pada na pamet. na silu uveden gadget, koji je pritom totalno nepotreban. kad mi wave dosadi kupiću motorolu RAZR, koja ima veći ekran i to će meni biti puno bolja varijanta nego neki tablet. ali inače mi je zanimljivo to da su ovi totalno bespotrebni uređaji skuplji od laptopa a višestruko su nekvalitetniji i sporiji. a tek da ne pričam o kvalitetu low budget modela, proizvođači bukvalno pishaju po kupcima. uvaljuju krševe za 200€, koji realno ne vrede ni 50€. kad samo jedan kupac od njih 10 dobije skroz ispravan tablet onda tu nešto smrdi. vidim da se svi nešto žale

btw onaj prestigio 5080 sam juče video prvi put uživo, pa to nešto sićušno u PM. kontam da je to možda jedini dobar tab za malu lovu ali izgleda ko neka igračka.

Poslednja izmena:
Moje misljenje je drugacije, mislim da dobri Tableti vrede.Ja moj koristim svakodnevno i mnogo mi je lakse da njega nosim nego notebook.Za dosta stvari moze da zameni notebook ( ono sto meni treba).Supruga koristi 5080 i veoma je zadovoljna i on bas ne izgleda kao igracka.Ima veoma cvrsto kuciste i solidan ekran.Treba da uzmes da koristos neki tablet 2-3 nedelje i mislim da ces promeniti misljenje 🙂

I po meni su tableti nepotrebni a pri tome su suvise daleko od notebooka osim ako vam notebook sluzi samo za web,email i word.No ne lezi vraze sa pojavom samsung nota sada sam sve blizi opciji da ga kupim jer cu tako imati sve u jednom i telefon koji koristim svaki dan plus tablet koji mogu uvek nositi sa sobom.

Poslednja izmena:
taj note od samsunga je jako primamljiv. baš je na granici sa veličinom, ekran mu je odličan, baterija isto a kvalitet izrade je možda malo lošiji u odnosu na cenu, jer bi za te pare hteo da je nazad neki metal a ne plastika kao na SGS2.

Za te pare mora mnogo bolje da bude uradjen, kuciste dosta dosta kvalitetnije android bar 3.2 za pocetak.Velicina je stvarno dobra ja sam ga malo probao u Uscu bila je neka Samsung promocija.Veoma brz uredjaj velicina stvarno zadovoljava, pored toga ipak mislim da treba covek da ima neki obican mali telefon za poziv, poruke.....
Ali mislim da je veoma skup

Najbolje je uzeti neki jeftin mob tipa lg p500 I jedan tabletic 😉

Bas tako 🙂 jos bolje neka Nokia sa normalnom tastaturom ono stari dobri telefon+tab

Za te pare mora mnogo bolje da bude uradjen, kuciste dosta dosta kvalitetnije android bar 3.2 za pocetak.Velicina je stvarno dobra ja sam ga malo probao u Uscu bila je neka Samsung promocija.Veoma brz uredjaj velicina stvarno zadovoljava, pored toga ipak mislim da treba covek da ima neki obican mali telefon za poziv, poruke.....
Ali mislim da je veoma skup

Pazi, da su stavili na njega Honeycomb, djavola bi mogao da zoves sa njega. On ne podrzava dialer. Ipak je izasao pre Galaxy Nexusa, tako da nisi mogao da ga ocekujes sa ICS, ali je najavljen u prvom kvartalu sledece godine.

I da, ja sam sada malo uslogirao svoj telefon tako da sam na trzistu za novim i nesto ovoliko bi mi bilo bash ogromno. Ali hocu i dobar telefon (za sada prednjaci Nexus S) i tablet, svaki u potpunosti ima svoju svrhu. Tablet moze da uradi sve isto sto i mocan android telefon, samo kvalitetnije i bolje, u sustini.

ja sam imao Archos 7 ht, to je stalno blokiralo, sto se tice baterije ja zaboravim kad je napunim drzala je po 4 dana, za bateriju nemam rijeci,ono valja da odgledas neki film ako duze putujes malo igrica ovo ono a za drugo tralala,sad ne znam ovi novi modeli kakvi ce biti a isto nadam se kao ovi prvi, kao francuska firma, francuzi nemaju i neznaju tehniku da naprave,u stvari ne znaju nista

Sto se tice 3G ja sam ranije ne 3GS koristio hotswop u situacijama kad mi je bas trebao net, a nemam wifi.Jos uvek sam u fazonu Apple za telefon i Android za teblet.Ima i jeftinih telefona android koji imaju opciju hotswop.
Nekazem ja da je Note los samo mislim da je preskup za ono sto pruza 🙂

[YOUTUBE]d3rph5k5uqk[/YOUTUBE]
Skoro isti dizajn kao Archos 70c, ali mi deluje solidnije napravljen, nema onaj škripavi poklopac pozadi, samo da se leđa ne ugibaju i da plastika nije tanka kao na 80 G9 :d

Glavna mana je svega 512MB RAMa :wall:

Adam K, Archos povratnik 😀

Adam K, Archos povratnik 😀
Hm.... NE!!! 😛

Ja samo prenosim vesti jer me zanimaju tableti u celini, al' da se opet hebavam i ostavljam pare tim vucibatinama neka hvala. Oni su slika i prilika onoga što kovacm kaže za neApple proizvode, poluproizvodi :d

Iskren da budem, Arnova za koju si takodje okacio video izgleda uzasno privlacno, ali otprilike kao i tebi, akademski 🙂 Archos jeste toliko razocarao (pa i Arnova podbrend) da nekako nikome ne bih smeo da preporucim bilo koji od njihovih proizvoda...

Nazad
Vrh Dno