Šta je novo?

Archos intros 80 G9 and 101 G9

Naravno jos malo pa i sa dock-om preko oglasa.za Archos je mnogo 340e......

"My 80 G9 Turbo (16Gb) just arrived, ordered from the Archos (USA) store. I can confirm that it does indeed have the bubble effect on the screen.

However, In the short time I've been messing around with the tablet, I don't seem to squeeze it or grab it in the spot (near the USB connector) that makes the effect happen. While not optimal, I personally don't feel it's worth trying to return/exchange it. I'll post an update in the "owners feedback" thread after I've had more time to use the tablet under "normal" day-to-day operation to see if that changes my opinion."

zbogom archos

Zbogom i od mene!
Mogu slobodno da kazem DEB*LI!

Poslednja izmena:
shta uzeti mesto 80 g9 ? mada potvrdio uvoznik da necje ni dolaziti 8" turbo samo 10" a 10" mi prevelika onda bi uzeo ipad za te pare jedva malo vece pare. Sta uzeti za 200-270e?

shta uzeti mesto 80 g9 ? mada potvrdio uvoznik da necje ni dolaziti 8" turbo samo 10" a 10" mi prevelika onda bi uzeo ipad za te pare jedva malo vece pare. Sta uzeti za 200-270e?

Poenta je da taj cenovni rang još nije pokriven (osim faličnog archosa) , ili acer a100 za 290e ili neki prestigio/archos za ispod 200e.
Kako su se stvari dosad odvijale ne uliva mi nadu da će skoro izaći neki pristojan tablet za 200-270e.

Uzmi Acer A100 za te pare najbolji izbor. Ili ako mozes dodaj 100-tinjak evra pa uzmi Transformer bez docka.

I ti si bash izabrao cenovni rang...

Dodaj jos malo love (ili kopaj, mozda nadjes jeftinije od 290 jura) i uzmi Acer A100. Ili pogledaj temu tablet za 200-250, tamo smo ispisali svasta.

bio je htc flyer na oglasima za 250e ako neko chuje za ovako neshto nek javi mislim da je to dobar deal, ali brzo neshto ode ili mozhda samsung p1000 za 290e ?

Ako hoces nov P1000 iz radnje, jos uvek drzi cenu na 350 jura na moju veliku radost :D Si siguran da onaj koji si gledao nije P1010?

aha....2 godine garancije iz telenora 290e.

Aha, gledas sa oglasa. Ja tvrdim da je fenomenalna sprava i da s razlogom drzi cenu, iako ima samo GB. Sad cekam ICS koji radi kako treba :)

ja sam hteo htc flyer ali me nije htelo :) 250e 16GB 1.5GHZ

Aha, gledas sa oglasa. Ja tvrdim da je fenomenalna sprava i da s razlogom drzi cenu, iako ima samo GB. Sad cekam ICS koji radi kako treba :)
Imam Samsung Galaxy Player 5" koji ima isti hardver i potvrđujem da su fenomalni uređaji, ovaj mali je ekstra lak za nošenje, ali mi često fale ta 2 inča :p

Trenutno mi je mobilni blago crknut, tako da koristim Tab kao mobilni i koristim ga daleko vise nego inace. Ne bi ja tu nista menjo :) Jes malo nezgrapan kao telefon, sto jes jes... Malo vise od malo nezgrapan... Ali za sada je prvi izbor i radi posao, a da ne govorim o dodacima i finim stranama :)

Prestigio je najavio za kraj Januara pocetak Februara noe modele po atraktivnim cenama.Mislim da treba sacekati..

Ala smo mi otisli u off... Izgleda da su svi digli ruke od Archosa i sada se prica samo o alternativama :)

:) izgleda, prodavali su falican uredjaj dugo i nisu hteli to da priznaju...mislim da je to uticalo na ljude

Bilo bi lepo znati bar otprilike sta je to Prestigio pripremio, da znamo vredi li cekati ili ne. Alternativa u ovoj kategoriji je stvarno premalo.

Sto se tice prestigio-a negde procitah da ce oni nove modele predstaviti posle Nove godine :trust: Logicno bi bilo da predtsave u decembru pa da ljudi pokupuju za praznike, ali njihova logika je drugacija :) E sad, stvarno je premalo alternativa u ovom segmentu... Sada najblizi dobar tablet - A100 je 100eur skuplji, a za do 200eur po mom misljenju - najbolje je pazariti onaj wayteq xPad-70 koji kosta cca 140eur :)

Od Archos-a izgleda nista ( a bili bi best buy - ali dzaba), jedino da sacekamo i onaj Lenovo A1 - koji bi trebao da kosta 200eur i za tu cenu ce biti dobar (nadam se) - a moze se desiti da bude i popularan - u svakom slucaju za njega se vec mozda xda zajednica iscima i portuje ICS (ako Lenovo prijatno ne iznenadi i predstavi ICS za A1)

Sto se tice prestigio-a negde procitah da ce oni nove modele predstaviti posle Nove godine :trust: Logicno bi bilo da predtsave u decembru pa da ljudi pokupuju za praznike, ali njihova logika je drugacija :) E sad, stvarno je premalo alternativa u ovom segmentu... Sada najblizi dobar tablet - A100 je 100eur skuplji, a za do 200eur po mom misljenju - najbolje je pazariti onaj wayteq xPad-70 koji kosta cca 140eur :)
Ili Prestigio 5080B za 30e više :)

7' ili 8', da pusta hd ili full hd, gps, 3g i podnosljiva cena, to je ono sto mi treba.
ovim cobanima iz archosa nikad necu oprostiti 80 g9.
(a ni sebi, prvi koji sam probao u prodavnici nije imao bug sa ekranom al ja ocu turbo... .*** me turbo)

Pa realno, jedan od ta 2, oba su jeftinija, oba nude otprilike maksimum u toj klasi. Jos uz njih Prestigio PMP7074B 3G, ali za njega traze skoro 27000 u jednoj firmi u kojoj sam ga nasao, 30 u drugoj... Ima 3G i GPS, ali ima i Freescale i.MX515 i rezoluciju 800x480. Nisam siguran da vredi 100 jura vise od PMP5080B... Malo kopanja za Galaxy Tabom ili Flyerom po oglasima se i te kako isplati u ovoj klasi, po mom misljenju. Nude dovoljno vise da opravdaju cenu.

Ko je raspolozen da rootuje i instalira custom romove i ostale zezalice, mislim da ce mu se vise svideti neki od ova dva. Podrska je ipak neuporediva.

Wayteq je keva :p cak i da ti se ne svidi tablet 140eur nije bolna investicija :) a radi sve sto treba

Realno, Waiteq je dosta brz za svoju kategoriju, Cortex A9 na 1GHz, NEON set instrukcija, Mali400. Ima dovoljno stvari koje ga preporucuju. Milkobgd, proveri sa vlasnicima, verujem da ovaj tablet zvace 1080p bez ikakvih problema.

Koliko sam cuo od ljudi koji ga korste, rade ovi nasi 3G modemi, ima neki i tutorijal na njihovom sajtu cini mi se :) e da nema ugradjeni 3G i nema GPS, ali za 140eur best buy, prvo zato sto ima i super ekran za tu cenu (jer u tom cenovnom rangu do 200eur svi znamo kakvu su ekrani) i mislim da moze da izgura Full HD na HDMI izlazu... Ponovo ja cekam da li ce se pojaviti Lenovo A1 kod nas, ali on nema HDMI i nema 3G isto. Svakom po nesto 'fali :)
Smorio ovaj Archos sa ovim ekranom...

Milkobgd, bas si se zalepio za Archos pa trazis previse od drugih proizvodjaca... Moraces da se pomiris da su ovaj proizvod upropastili potpuno i da nema preterano nade da ces naci ono sto hoces za pare koje selis da platis. Ili ces kupiti defektan uredjaj. Moj SGT pusta 720p kako treba na svom ekranu, dok nemam, a 1080p me je zaista bilo bas briga da probam. U svakom slucaju, svoj posao radi kako treba u potpunosti. Moraces ili da smanjis zahteve, ili da povecas cenu.

I jos jedna stvar, moraces da gledas iskljucivo tablete koji podrzavaju druge fajl sisteme osim FAT32 ako bas insistiras na 1080p. Skoro sam skinuo kvalitetan 720p film koji je imao preko 4GB. U 1080p je imao preko 8GB. Ako skidas kvalitetne fajlove, prepunices uredjaj prebrzo. Ako i stavis karticu od 32GB, sta ti vredi ako si ogranicen na FAT32 i maksimalnu dimenziju fajla 4GB.

Wayteq XTab 70 dolazi sa fabrickim 2.3.4 i trebao bi da radi sa 3g modemima "out of the box"(mada i za XPad ima update na 2.3, ljudi koriste modeme pogledaj u temi o Wayteq-u).
O XTabu: www.itsvet.com/tekst/wayteq-xtab-70/5475/

P.S. Gps je zaista izuzetak za ove kategorije tableta, a sa Dzonijem se slazem oko 1080, besmisleno je ganjati filmove sa tom rez. na tabletu.

Ma Milkobgd je vec rekao, ne zeli zbog kvaliteta, nego da ne skida isti film 2 puta za komp i tab. Ali i pored toga, zaista mi je lakse da skinem 700MB film nego da dubim na glavi kako bih naterao film od preko 8GB da stane na karticu... Lepo skinem sa tormenta direktno na tablet slabiju varijantu i ne zauzima veliki prostor, koliko vremena treba da se sa kompa prebaci 8GB na tab?

Vrh Dno