Šta je novo?

Archos intros 80 G9 and 101 G9

sve u svemu nevidim alternativu jedino htc flajer preko oglasa ovi novi od telenora za 300 eura nista drugo nevidm sta sada da uzmem .

Pa sve zavisi koji su tvoji zahtevi. Ako ti je zanimljiv tablet od 7" onda imas mnogo siri izbor nego sa ovima od 8". Ipak je 4:3 odnos zapostavljen a dodao bih i nepravedno pa nepostoji bas veliki izbor tableta ove dijagonale.

8 inca mi je bio plafon mada mi je 7 inca najbolje ako cu ga koristiti kao navigaciju u kolima.Arnova sa sim kartom i gpsom ima jako jako los ekran on otpada,otpada i ovaj nov prestigio sa sim kartom i gpsom jer je skup u odnosu na flajer sa oglasa tako da eto nemam nikakav izbor sta da uzmem.

nov flajer iz singapura me kosta ovde 390 eura a preko oglasa (od 300 do 370 mora se cekati za neku jako dobru cenu) i bilo koji samsung tab osim ovog najnovijeg od 7 inca me kosta iz singapura ovde 440 eura bez obzira na velicinu.

Hawajac je isto preko oglasa jako povoljan 180 do 200 eura ali je ekran onako pola los pora dobar a u ekran se gleda ne u plastiku.

Jednom recju archos je bio idealan spoj svega ali sa ovom brljotinom sve pada u vodu.

Poslednja izmena:
A 10ka?

I ja sam cuo danas da za 15-20 dana stize nova serija koja koja nema problem sa ekranom i sa jacim procesorom.kazu da su ovu celu povukli i da je vracaju za Kinu :)

samo da nam nestigne ta serija koja sada ide za kinu pa ponovo natrag nama.

Нема шансе да је са новим процесором. Нема га ни у најави из аркоса. Ако дођу са исправним екранима да се шутирамо у .упе. А откуд информација за нове серије тј колико је поуздана?

Kazu da ima dosta modela sa ekranima koji imaju po 5 i vise mrtvih pixela po EU zemljama.

Kazu da ima dosta modela sa ekranima koji imaju po 5 i vise mrtvih pixela po EU zemljama.

Квар из кутије или накнадно настао?
Не знам за тај дефект. Додуше у задње време пратим само најаве изласка турбо верзије.

Pa mnogi se zale da ima takvih uredjaja, direktno iz kutije po ukljucivanju samog tableta.

Ja sam dobio info od uvoznika da za 15-20 dana najvise dolaze novi modeli sa jacim cpu i ekranom koji nema probleme kao ovaj sto je imao.Ja sam od ovog modela odustao i uzeo prestigio 5080, jeste da je ovaj kostao isto ali sam isprobao 5-6 komada po raznim radnjama i svi su imali proble.Zvanicno su sve povukli i vracaju za Kinu :)

Za one koji nece da se igraju ili cekaju, stigao je i Acer Iconia A100 za 30k. Jeste skuplji (a i ekran nije nesto hvaljen, zato nisam hteo ni malo da ga cekam, ali bar nema bagove), ali kome se svidja...

Sad sam nasao i pozvao firmu ( lapt.plaza) koja mi se pojavila kao da je najeftinije i ljudi nemaju pojma da to imaju u ponudi :(
Probacu na drugom mestu

Video sam ga kod WinWina, ali kod njih je 33k u radnji (nesto ispod 30 preko neta). Imaju ga i u BCGroup, 30k za kes. Nadam se da ovakvo deljenje informacija na forumu ne krsi propise, ali mene uzasno nervira kada moram da trazim ko manijak ono sto ljudi kazu da ima :)

Нема 3g и на пушта high profile 1080p. Чекам исправне аркосе.

Нема 3g и на пушта high profile 1080p. Чекам исправне аркосе.

Istina, nema 3G, A101 je 3G model i nisam ga video kod nas. Archos moze da doda. A sto se High Profile 1080p tice, i dalje mi nije jasno kako staviti 8+GB film na njega... Lakse mi je da skinem verziju losijeg kvaliteta, za pocetak, nego da ga natrpavam 1080p filmovima. Takodje, kako ces iskopirati fajl veci od 4GB ako su interna memorija i kartica u FAT32 formatu? Istina jeste da Archos pusta filmove u ovom kvalitetu.

Стоји и то. Мада 1080 рипови имају и доста мањи од свега пар гига. И није ми до њих стало колико, рачунам ако отвара њих онда ће 720 без грешке све да отвори. Генерално, можда би ту 101 3g верзију узео у разматрање.

Сад видех. Нема гпс.

Poslednja izmena:
Eh, samo da se pojavi i da ne bude cena preterano visa :) Sa te strane, realno, Archos ti mnogo bolje zavrsava posao.

I ja bih stvarno razmislio da uzmem jedan ovaj 8".
Jedino mi se ne svidja sto je 16:10.
A recite mi jedini nacin za 3G je onaj oficijalni USB Stick? Da li ih ima kod nas? Mislim kako cemo doci i njih?

I ja bih stvarno razmislio da uzmem jedan ovaj 8".
Jedino mi se ne svidja sto je 16:10.
A recite mi jedini nacin za 3G je onaj oficijalni USB Stick? Da li ih ima kod nas? Mislim kako cemo doci i njih?
8ica je 4:3, ima rezoluciju 1024x768.

Mislim da nakon toliko propusta i bagova (ripple efekat na Archos 80 je samo vrh ledenog brega) Archos i ne zasluzuje da kupimo neki njihov proizvod.

ne zasluzuje slazem se ali cena + specifikacije g9, ako govorimo o ispravnom primerku naravno, me ubedjuju da predjem preko toga.
jedino da odlucim da cekam avgust, septembar... novembar 2012 pa za te pare de kupim neki low end kal-el al ajde cekaj toliko. (sta li ce tad da najave za 2013.)

Do tada ces vec verovatno razmisljati da li je mozda ipak Win8 tablet pravi put... Ne deluje mi danas da je tako, ali umeju velike kompanije da iznenade, i ja sam smatrao da je iPad glup i nepotreban koncept dok nisam pazario Android telefon i shvatio moc dobrog portabl OSa :) Sada se kunem u Android i tableti mi se veoma svidjaju. Na ovom trzistu, ko ceka definitivno nikad ne doceka. Ako si toliko odusevljen ovim uredjajem, ipak, vredi da sacekas ispravnu seriju, pod uslovom da ne dignu cenu uredjaja koji nisu felericni...

Meni su prilikom raspitivanja rekli da nova serija sa jacim procesorom dolazi za 15-20dana.Cenu su rekli da nece mennjati, mozda 5% gore sto nije strasno :)

Ako ce da dignu cenu zato sto prodaju ispravan uredjaj onda je bezobrazno. Ali ako cena ide gore zbog jaceg procesora, onda je 5% sasvim prihvatljivo :)

Биће више од 5 јер је и у најави јачи процесор био скупљи 15-20% (има у ранијим постовима ) али се плашим да не буде и харач на исправност.
Једино ако сам аркос због конкуренције не спусти мало цену.

Poslednja izmena:
Да поновим, свиђа ми се уређај и лепо изгледа али:
-нема 3g
-нема gps
-не пушта high profile 1080p

Проверио оне цене са прве стране. За 8гига више и јачи процесор (1,5 а не 1,2 који би ја хтео ) цена је најављена 30$ јача. Мени је то ок. Е сад, 30$ на коју цену. Код нас је био од 215е до 250е.
Напољу је за постојећи модел и нижа цена од најављених и стартних 299$.

Poslednja izmena:
Sto se tice Archosa, ko god da ti je rekao da ce mozda kostati 5% vise prica gluposti, najavljena je serija sa jacim procesorom ali se cena jos uvek ne zna, takodje stizu i usb stickovi za njih, tako da samo strpljenja

Nazad
Vrh Dno