Šta je novo?

Archos intros 80 G9 and 101 G9

Realno, cena je vec veoma konkurentna. Ovaj uredjaj nema neki RAM (512MB), ali ima ekran relativno visoke rezolucije, dvojezgarni procesor i Honeycomb. Ako ga nadjes sa ovim problemom minimalnim (ili, jos bolje, nepostojecim), cena jeste odlicna. Ako pogledas starije postove, kako je dolazilo vise informacija o ovom uredjaju, meni se sve manje svidjao. Ali kada je dosao po ovoj ceni, pa, recimo da je mnogo jeftiniji nego sto sam ocekivao :) I da je zaista zanimljiva ponuda :)

Veceras sam bio u comtrade shopu u delta sitiju probao i jednostavno i na najmanji dodir prstiju a dodira mora biti kada ga drzis u ruci pojavljuju se defekti.Jednostavno ne upotrebljivo.svako iz archosa ko kaze da ne potpada pod garanciju moze da prica sta hoce tamo u eu im se vraca roba bez ikakvog problema samo ovde mogu da prodaju ovakve price.

Mozda si u pravu, ali nisam cuo da su povukli celu seriju. Ako je i dalje prodaju, verujem da i kod njih postoji rupa u zakonu zahvaljujuci kojoj ne moraju da uvaze garancije. A mozda su i sibnuli samo sve primerke na kojima su ovo primetili onima kojima mogu da uvale...

Ima li informacije kada dolazi model od 10 incha kod nas

Poslednja izmena:
Za one koje zanima, Archos je najavio update na Ice Cream Sandwich za G9 seriju. Takodje, izgleda da 1.5GHz verzija i ceka ovu seriju.

Za one koje zanima, Archos je najavio update na Ice Cream Sandwich za G9 seriju. Takodje, izgleda da 1.5GHz verzija i ceka ovu seriju.
Ako je ovo tačno, onda je Archos 80 G9 ubedljivo best buy, treba samo sačekati modele bez defekta ekrana.
Mada, ako se nađe i neki model sa defektom ekrana, kod koga defekt nije toliko izražen, opet je best buy.

Ako je ovo tačno, onda je Archos 80 G9 ubedljivo best buy, treba samo sačekati modele bez defekta ekrana.
Mada, ako se nađe i neki model sa defektom ekrana, kod koga defekt nije toliko izražen, opet je best buy.

To me podseća na onaj vic: devojka je samo malo trudna. Ili ima defekta ili nema. Ako ima onda je roba sa greškom i valjda postoji neki zakon koji zabranjuje prodaju felerične robe. Srbijo međ šljivama...

Za taj novac ne moze da se nabavi nista u toj klasi, sve je slabije. Sa druge strane, ovo je prevelika greska, ali na prevelikom broju primeraka kojih proizvodjac zeli da se ratosilja. Pa ko se ispali, ispali...

Za taj novac ne moze da se nabavi nista u toj klasi, sve je slabije.

Tačno ali ipak nije ni mala para. Ja iskreno ne verujem da oni nisu primetili grešku ako ne oni onda bar prodavci koji su nabavili tablet.

E sad nisam ga držao u ruci ali da li može da se skine zadnja strana? Možda kad bi Arcos izbacio fix u vidu čvršće/deblje/veće zadnje strane možda bi to eliminisalo problem. Pa dokupiš to i sam zameniš?

I da li neko zna kako ovaj defekt ima uticaj na radni vek ekrana?

Za taj novac ne moze da se nabavi nista u toj klasi, sve je slabije. Sa druge strane, ovo je prevelika greska, ali na prevelikom broju primeraka kojih proizvodjac zeli da se ratosilja. Pa ko se ispali, ispali...
Bolje je imati i nesto poput Prestigio 5080B ili Wayteq xPad-70 sto takoreci sigurno radi i nema bugova :) nego ovako bezobrazno musicav proizvod.
Archos bi bio best buy da imaju kontrolu kvaliteta i bar malo ozbiljniju softversku podrsku.

Pa nije baš tako, ima modela gde je defekt jedva primetan, a ima modela koji ne mogu normalno ni da se koriste.

Bato pročitaj ponovo moj prethodni post pa opet ponovi ovo što si napisao.

Ja nikada svesno ne bih usao u radnju i kupio nesto NOVO sa ovakvom da nazovem greskom. Pa kostao tablet i 50e.
A da ga kupim otpakujuem pa kuci vidim o cemu se radi... davali bi mi ili novi bez greske ili novac nazad. Ili bi neko osta bez posla.
Nesto sto je novo sa garancijom za sta placam punu cenu mora tako i da radi kao novo a ne sa falinkama.

Da drzim radnju istog momenta bih stopirao prodaju istih i povukao svu kolicinu i vratio im je nazad pa neka ih ovi iz archosa koriste. Jako je neozbiljno ne preduzeti nista po tom pitanju vec prodavati tablete sa greskom kao da je sve u redu. Kakva je to firma? Bar da su ponudili popust za tu kolicinu sa greskom. Ali kazem ja ga ne bih kupio ni za 50e.

Poslednja izmena:
Slažem se.
Uređaji sa ovakvim defektom, odnosno fabričkom greškom ne bi smeli da se prodaju kao novi, već kao uređaji sa greškom. Obično je za takve uređaje cena osetno niža.

Ja nikada svesno ne bih usao u radnju i kupio nesto NOVO sa ovakvom da nazovem greskom. Pa kostao tablet i 50e.
A da ga kupim otpakujuem pa kuci vidim o cemu se radi... davali bi mi ili novi bez greske ili novac nazad. Ili bi neko osta bez posla.
Nesto sto je novo sa garancijom za sta placam punu cenu mora tako i da radi kao novo a ne sa falinkama.

Da drzim radnju istog momenta bih stopirao prodaju istih i povukao svu kolicinu i vratio im je nazad pa neka ih ovi iz archosa koriste. Jako je neozbiljno ne preduzeti nista po tom pitanju vec prodavati tablete sa greskom kao da je sve u redu. Kakva je to firma? Bar da su ponudili popust za tu kolicinu sa greskom. Ali kazem ja ga ne bih kupio ni za 50e.
Najgore je sto Archos ocigledno ide APP (ako prodje prodje) metodom. Nadaju se da ce neinformisani kupci kupiti tablet i da ce ih trgovci ubediti "da to tako treba."
Uspeli su biti gori od nasih trgovaca...

Uvek i ima kupaca koji ce da cute na ovaj bug, koriste jedno vreme i onda na limunu ce da ode sledecem itd...;)

Najgore je sto Archos ocigledno ide APP (ako prodje prodje) metodom. Nadaju se da ce neinformisani kupci kupiti tablet i da ce ih trgovci ubediti "da to tako treba."
Uspeli su biti gori od nasih trgovaca...

To je ono što nervira, misle aj da probamo u zemljama "trećeg sveta" da utopimo ove felerične oni su tolerntniji jer su neinformisani, nemaju pristup tehnici kao ovi na zapadu pa će ih i ovakve kupovati, malo spustimo cenu i vozi.. Najgore od svega što su u pravu :( :mad:

Ma treba samo da zalepe Jabuku, i kažu da je to “feature“, uz troduplu cenu - išli bi ko alva! ;)

Tačno ali ipak nije ni mala para. Ja iskreno ne verujem da oni nisu primetili grešku ako ne oni onda bar prodavci koji su nabavili tablet.

Nije nama mala para jer smo siromasna zemlja.Inace jeste mala para.Ja sam moj mobilni platio koliko kosta taj tablet...Tako da to nije neka para.To ti je low klasa u honeycomb tabletima.Kad neko nudi nesto mnogo jeftinije uvek se treba zamisliti zasto je to tako.

I nije ni pretigio neka marka.Napisali su da tablet ima 4 gb interne a ima 250 mb.Znaci svesno varaju ljude.......Ako ima 4 mb flash memorije to nije isto sto i interna memorija.Meni je to neozbiljnost proizvodjaca.Sve su to krs firme koje nisu ni blizu nekog ozbiljnog brenda....

S druge strane bolji su od noname Kineza pa svakako dolaze u obzir kod Srpskog drustva.....Meni je sada privlacan ovaj tablet ali ne ocekujem od njega vrhunski kvalitet kao kod poznatih brendova......

@bora81 Boro jel bi ti svesno kupio novo u radnji :
Monitor sa par mrtvih piksela, grafičku koja ponekad zablokira PC, memoriju koja ponekad izbaci BSOD, HDD koji BIOS ponekad ne prepozna.... za 10-15 evra jeftinije?
Ako je odgovor NE neznam kako ovaj tablet uopšte može da se uzme u razmatranje.

Nije nama mala para jer smo siromasna zemlja.Inace jeste mala para.Ja sam moj mobilni platio koliko kosta taj tablet...Tako da to nije neka para.To ti je low klasa u honeycomb tabletima.Kad neko nudi nesto mnogo jeftinije uvek se treba zamisliti zasto je to tako.

I nije ni pretigio neka marka.Napisali su da tablet ima 4 gb interne a ima 250 mb.Znaci svesno varaju ljude.......Ako ima 4 mb flash memorije to nije isto sto i interna memorija.Meni je to neozbiljnost proizvodjaca.Sve su to krs firme koje nisu ni blizu nekog ozbiljnog brenda....

S druge strane bolji su od noname Kineza pa svakako dolaze u obzir kod Srpskog drustva.....Meni je sada privlacan ovaj tablet ali ne ocekujem od njega vrhunski kvalitet kao kod poznatih brendova......

Ma daj Boro...

Prvo svakom je MNOGO 200 evra ako ga neko za**** za taj novac. A ovo je upravo to. Apsolutno je nebitno u kojoj klasi se nalazi proizvod on mora da radi a ovom ekran ne radi kako treba. U low cost klasi on može da ima loš kontrast, rezoluciju, isprane boje ali nikako nesme da ima ovakvu grešku.Dakle uređaj mora da radi sve i da košta 100 evra. On mora da ima performanse shodno ceni od recimo 100 evra ali nikako nesme da ima ovakve falinke.

@bora81 Boro jel bi ti svesno kupio novo u radnji :
Monitor sa par mrtvih piksela, grafičku koja ponekad zablokira PC, memoriju koja ponekad izbaci BSOD, HDD koji BIOS ponekad ne prepozna.... za 10-15 evra jeftinije?
Ako je odgovor NE neznam kako ovaj tablet uopšte može da se uzme u razmatranje.

Slazem se 100%.Ali nisi me razumeo.Naravno da ne bi kupio nesto sto ne valja.Ali ne mora da znaci da je svaki takav.Probao bi ga da vidim dal radi u radnji a drugo i cak da ne moze vratio bi ga u u roku od 7 dana.Po zakonu moze 6 meseci da se uredjaj vrati a cak i ako to zakaze opet u prvih 7 dana mozes da vratis tablet.

Zato kazem da dolazi u razmatranje.Normalno da bi vratio tablet ako ne radi tj trazio bi pare nazad.

Ma daj Boro...

Prvo svakom je MNOGO 200 evra ako ga neko za**** za taj novac. A ovo je upravo to. Apsolutno je nebitno u kojoj klasi se nalazi proizvod on mora da radi a ovom ekran ne radi kako treba. U low cost klasi on može da ima loš kontrast, rezoluciju, isprane boje ali nikako nesme da ima ovakvu grešku.Dakle uređaj mora da radi sve i da košta 100 evra. On mora da ima performanse shodno ceni od recimo 100 evra ali nikako nesme da ima ovakve falinke.

I ti me nisi razumeo.Ja nisam rekao da kad nesto kupis to mora da ne radi jer si dao malo kesa.Rekao sam da ako dajes malo kesa da ocekujes da to nije vrh kvalitet.U ovoj drzavi zezaju narod i za 1000 evra.A to rade jer im se moze.Mogu da napisu laz na svojim sajtovima da uredjaj mozete vratiti samo u 7 dana a po zakonu moze 6 meseci.

Znaci svesno lazu narod jer im se moze i ne moze im niko nista....Znaci druze postoji zakon prema kome mozes da vratis tablet 6 meseci od kupovine i oni su duzni da ti daju pare u roku od 15 dana.Medjutim u praksi se svi prave blesavi.Znaci ako ti ne radi tablet imas prava da ga vratis.A to sto ti pricas nema veze sa archos nego ima sa Srpskim firmama koje varaju narod a drzava im dopusta.

I ti me nisi razumeo.Ja nisam rekao da kad nesto kupis to mora da ne radi jer si dao malo kesa.Rekao sam da ako dajes malo kesa da ocekujes da to nije vrh kvalitet.

Sležem se načelno ali ne u ovom slučaju. Može npr. da mu bude loša plastika ili recimo da svaki dvadeseti ima ovakav ekran ali bre ne da je svaki neispravan. I to od svih stvari, ekran!

Znaci svesno lazu narod jer im se moze i ne moze im niko nista....Znaci druze postoji zakon prema kome mozes da vratis tablet 6 meseci od kupovine i oni su duzni da ti daju pare u roku od 15 dana.Medjutim u praksi se svi prave blesavi.Znaci ako ti ne radi tablet imas prava da ga vratis.A to sto ti pricas nema veze sa archos nego ima sa Srpskim firmama koje varaju narod a drzava im dopusta.

Znam za zakon i iako bi se neko od njih pravio blesav onda im lepo pripretiš inspekcijom i društvom za zaštitu potrošača odmah menjaju pesmu. Znam iz ličnog iskustva. Često sam morao da reklamiram i prilično skupu elektroniku i imao posla sa svakakvim prodavcima. Najgora iskustva sam čak imao sa velikim firmama koje prodaju elektroniku. Ali pretnja sve rešava samo je pitanje ko zna da se svađa. :)

A to da nema veze sa Archosom, pa ko ga je upakovao takvog? Sigurno nisam ja. Ali da, naravno da i konačan prodavac snosi krivicu za kvalitet svoje robe.

Nego niko mi ne odgovori na pitanje. Rasprave radi, neko uzme taj tablet, šta mislite koliko takva greška na ekranu može da utiče na njegov radni vek?

Poslednja izmena:
Sležem se načelno ali ne u ovom slučaju. Može npr. da mu bude loša plastika ili recimo da svaki dvadeseti ima ovakav ekran ali bre ne da je svaki neispravan. I to od svih stvari, ekran!

Brlje se desavaju svima.Boljim brendovima manje a losijim brendovima mnogo vise.Kod losih brendova nema kontrole kvaliteta a kod boljih ima.Na primer kingston memorije RAM.Za ranije znam da je svaka RAM memorija koja izadje u prodaju bila podvrgnuta testovima.Koja prodje ide u prodaju a koja ne prodje baca se.Zato smo imali situaciju da je tada kingston bio najbolji.Takodje da ironija bude veca oni tada nisu ni pravili cipove nego su uzimali najbolje od samsunga , zatim testirali i lupali kingston znak.Za danas ne znam dal tako rade ali ranije sam citao da rade na nacin koji sam opisao.

Uzmi na primer jedan laptop za 260 evra.Uzmi da samo ploca najmanje kosta 200 evra da je kupis novu za neki laptop.Uzmi da je hard oko 50 evra nov za laptop.Tastatura je 40 evra dok je baterija 80 evra a punjac 60 evra.To ti je vec 430 evra.A gde je tu display i memorija i kuciste i dvd rezac.Neka je pola od tih 430 evra proizvodna cena.Opet ne mozes da sastavis laptop od delova za 260 evra.Onda dolazis do zakljucka da brendovi uopste ne idu na zaradu po 1 komadu nego idu na zaradu na milion komada tj masovnu proizvodnju.........

U takvoj igri ti imas bagovite tablete i racunare koji crkavaju lako.Da je cena normalna i da se ne stedi na 100 stvari to bi bilo bolje.Kad je laptop bio 1000 evra radio je savrseno.Sad kad je 4 puta manje ne moze da izdrzi ni 2 godine garancije.I opet ponavljam nema to veze sa archos.Jer oni su firma takva kakva su.Od njih ne mozes ocekivati da za 210 evra dobijes vrhunski tablet sa dual core cpu i 3.2 androidom kad to nije realna cena.

Ali sta bi tebe bilo briga kad bi radnja bila OK.Ne radi mi tablet.OK.Nije frka.Odem u radnju i za 15 dana dobijem novi ili pare.Al kad ti treba da nosis pusku u radnju i da se pripremas na svadju onda je to problem.U civilizovanom svetu kad odes u radnju dobijes bez prepirke nov uredjaj ili kes.Renomirane firme nece da se blamiraju za sicu neku da blate svoj ugled.U Kanadi mozes da uzmes laptop i da ga njakas 2 meseca i odes u radnju i lik mora da osmehom na licu da ti vrati pare i izvini se jos zbog toga sto nisi zadovoljan.

Kod nas postoji zakon koji je mrtvo slovo na papiru.Na sajtovima gigatrona , winwin-a i ostalih velikih it firmi stoji pravilo o 7 dana koje imas fore.Tih 7 dana je najgora laz.Nemojte da vas prevare.Isao sam u centar za potrosace i imate 6 meseci fore da dobijete svoje pare ili nov uredjaj.Tek posle 6 meseci uredjaj ide na klasican servis.Znaci vi dajete uredjaj prodavcu i trazite kes nazad a on ima 15 dana fore da resi situaciju.Ta prica prodavaca da imate samo 7 dana je proslost koja je bila pre 1 jan 2011.

Meni nije jasna jedna stvar. Prosto mi je neverovatna cinjenica da je uredjaj sa ovakvim ociglednim kvarom mogao da prodje u prodaju. To je kvar koji je mogao da se proveri skidanjem sa pokretne trake i petominutnim testiranjem. A da im ode cela takva serija jos mi je vise neverovatno. Ne znam samo da li Archos sam proizvodi ove tablete ili je u pitanju brendirani kinez. A sto se tice niske cene, mislim da je to pokusaj da se proda ova prva kvarna serija. Pocetna cena je i u inostranstvu bila oko 250e i mislim da je tablet bio ispravan ne bi ga prodavali za 200-210e. Ipak ovaj tablet nema nikakvu konkurenciju u ovom cenovnom rangu. Tako da nisam siguran da ce nova serija biti tako jeftina (oko 200e) kada nemaju konkurenciju i mogu da uzmu vise para.

Velika steta za ovako dobar uredjaj, prosto je neverovatno da su ovakvim grubim promasajem naneli stetu brendu i poljujali ugled koji se danas gradi decenijama a unisti u jednom danu.

Poslednja izmena:
Cena ovih tableta je dosta manja nego sto je najavljivano. Ako prelistate koji post unazad, videcete koliko sam bio protiv ovih tableta, jer su bukvalno bili u "dodaj jos samo malo i uzmi transformer" kategoriji i pojavili su se za Prestigio lovu. Moguce da je ovo zbog defekta koji imaju. Mali su proizvodjac, skupo im je da puste da povuku celu seriju. Da stvar bude jos gora, mislim da njihova proizvodnja zapravo jeste u Francuskoj (nisam siguran), sto im svakako podize cenu rada.

Opet, ja ga ne bih uzeo sa ovim defektom ni u snu.

ja sam ga licno gledao u delta citiju i mogu reci samo jedno ni za 50 eura ga nebi uzeo.tablet se drzi prstima sa dve ruke nemozes ga dzati usima i cim ga stisnes opa eto razmuljanog ekrana.
sve u svemu nevidim alternativu jedino htc flajer preko oglasa ovi novi od telenora za 300 eura nista drugo nevidm sta sada da uzmem .

Vrh Dno