Šta je novo?

Arc Raiders

Na pocetku je igra stvarno bilo dobra, 8+/10 sa potencijalom da postane lagano 10/10.

Onda polako je poceo problem po problem, pacovi na sve strane su se pojavili, manjak sadrzaja posle par meseci igre sve se predje i postane dosadno, ljudi koji nemaju nameru da se napucavaju sa klincima koji igraju 18h dnevno pocinju biti prozivani zato sto zele PVE i krece polako toksicnost cak i ako ne pucate prvi opet ce vas sacekati negde neki pacov, sto dovodi to toga da nikad ne nosim nista sto nije random loadout (pa neka uzivaju u randomu), odnosno ne mogu da igram sa svojim puskama cije sam BP skupljao mesecima. Da ne pricam da smo mi skupljali BP-ove mesecima i onda su oni to lagano poklonili svima na nekim banalnim misijama... 🙂

I jos nesto sto smo primetili ako ponesemo dobar gear ubaci nas igra namerno u jos agresivniji lobi.

Ja i ortaci koji smo igrali nisu upalili mesecima, ne znam ni sto bi da lutam sa random opremom i skupljam metalne delove koji mi ne trebaju, nema neki reward vise igra, ovo resetovanje mi je toliko besmislena stvar al ok.

Ova nova mapa je jadna, mislio sam da ce biti nesto zanimljivo oko vode, da se penjemo po platformama, malo avanture neke, neki novi vodeni arc-ovi nesto zanimljivo, unesto toga smo dobili pogled na more i nevidljivu granicu... Izgleda da ih mrzi da rade mehaniku za vodu. Ova igra bar ima potencijala za mape neograniceno, od tunela ispod zemlje, onda vode, podzemnih jezera ullivas u jedno izadjes u drugo, onda wateland delovi mapa, oko vulkana, mora kao sto sam rekao nekakvih platformi, gustih suma, urbanih gradova gde prelazimo sa nebodera na neboder itd. itd. 🙂

Drugo igra nije ni za PVP, kao neko ko dolazi iz PVP igara, gde puske imaju znacajan uticaj na igru, ne vidim poentu trenutne palete pusaka u igri i atachmenta, dal je nabudzena ili ne, jako je smesna razlika a i budzenje je smesno, ako te ubiju to je to treba da istrosis narednih 5 partija za resurse da bi ponovo kupio attachmente - smaracina. Onda nek ubace puske kao u nekoj pucacini i mogucnost budzenja i da se ne gubi nakon izgibije i udri, samo cepanje na max.

Ocena igre za sada je pala na nekih 4/10.
Nije totalno smece kao dosta drugih trenutno, ali meni koji igram igru vec 6+ meseci nema vise poente, nekako mi je izgibila fokus pokusava da bude sve od jednom a ne uspeva nista. Bolje je master of one nego jack of all trades.

Problem je sto vecina ljudi ulazi u igru trazeci nesto drugo, a ne extraction shooter 🙂
Mislim da bi im mozda bilo pametno da odvoje pve i pvp, pa da pojacaju arc-ove i omoguce ljudima da igraju velike arc-ove bez da se boje da ce neko da ih cekica i sabije ih kada su ranjivi.
Pa onda kada ti dosadi to po 1000ti put da igras, predjes na pvp da olaksas inventar...

Trenutno su najveci problem citeri, ja ne mogu sa drugarima da napadnem ista vece bez da nas ne sabiju neki citeri, ali bukvalno je postalo nemoguce.
Napadnu nas likovi dok smo se na free loadout zezali sa bombardierom na BC, operisani od zivota, bacaju sebi bombe, pobegli na tavan svi zajedno, da smo imali 2 bombe, bili bi instant pokojni...posto smo free, nismo se nesto cimali, ali pretrcim ja okolo i dosunjam se preko krova...dok se oni peglaju sa drugarima, a meni dosao prozor u vidik, lik instant proviri kroz prozor i da mi head u milisekundi i cucne nazad, nisam stigao ni da odreagujem i ako sam nisanio na prozor(nisu nas ubili, vec smo se samo okrenuli i otisli)...to je bila poslednja runda da smo igrali pre 2 nedelje.
Pre toga, nekoliko puta ljudi kao grom iz vedra neba, situacije koje sigurno nisu ciste i to smo mi na generalno friendly serverima, nikada ne napadamo druge prvi.
Ja sam solo upao na pvp i od 20 rundi, preziveo sam 3 ili 4, a nisam operisan od igre...znam kada sam u nekoj igri prosto ispod proseka i to je ok, ovo nije to, ovo su evidentni citeri.
Mislim da ce im igra propasti samo zato sto nemaju adekvatne anti-cheat mere i ni zbog cega drugog.

Poslednja izmena:
Evo ubacuju Denuvo AC stigao i meni danas.

Nego naleteo na zanimljivu stvar. U Kini, posto odvajaju servere od ostatka sveta, rade CBT dva nova Map Condition:

1780179932666.webp

Ovaj levo je Map Condition gde svi krecu sa friendly fire off ali bilo kada tokom meca mogu da to iskljuce i onda prelaze na "neprijateljsku" stranu. Tada mogu da ostete bilo koga ali bilo ko moze da osteti njih. Uz to dobijaju crvenu lampicu na rancu, kao na slici, koja svetli sve vreme. Trenutak kada kliknu da postaju "neprijateljski nastrojeni", oglasi se i prilicno glasna sirena.

Desno je Map Condition gde su Matriarh i Queen zajeno na istoj mapi.

E sada, kod Kineza na igri rade Tencent i Nexon tako da pitanje je da li ce ovo ikada doci kod nas a nema ni garancija da ce doci i kod njih. Tek je u test fazi. Jos uz to kod Kineza postoje skinovi za oruzje.

Nazad
Vrh Dno