Šta je novo?

Arc Raiders

Ima leak sigurno, i to ce se krpiti. Pimetio sam nekonstantnost na razlicitim stazama sto se tice zauzetosti procesora a i vrama.
No ako uzmemo u obzir kakvo je UE5 djubre i koliko igraca, itema, i svakakvih stvari vrti igra u svakom trenutku, ovo je cudo kako radi.

Znaci igra je radilo ok i onda je krenulo da puca ludilo ne mogu ni da startujem igru sada...

Sigurno najbolja zona za pvp, sve počne sjajno i prijateljski a onda totalna izdaja, pa ti zabiju nož u leđa. Tj. šotku.

Ima leak sigurno, i to ce se krpiti. Pimetio sam nekonstantnost na razlicitim stazama sto se tice zauzetosti procesora a i vrama.
No ako uzmemo u obzir kakvo je UE5 djubre i koliko igraca, itema, i svakakvih stvari vrti igra u svakom trenutku, ovo je cudo kako radi.
Drugim rečima to znači da UE5 ipak nije đubre, heh...:D Po onome što sam mogao da vidim igra radi sasvim ok. :cool:

BTW, čemu to etiketiranje? Baš nepotrebno, a rekao bih i naivno... UE5 se ispostavlja u poslednje vreme kao problematična platforma najvećim delom i zaslugama onih koji su radili na nekim igrama u prošlosti, a koje opet nisu bile ispeglane valjano i šačici polupismenih influensera koji su taj momenat iskoristili da napabirče gledanost na svojim YT-be kanalima. A zapravo je reč o izvanrednoj platformi za rad na više različitih frontova i to bez preterivanja. Kaži mi molim te, kad vidiš da je neko ukrivo ukucao ekser, jer kriviš čekić ili onoga ko je rukvao istim, a? :oops:

I budimo realni, sve ovakve igre u prošlosti su imale kud i kamo veće probleme u startu, a to do skoro nisu bile igre pod UE5. Meni se čini da ova igra dovoljno govori za sebe u tom pogledu. U principu ako može makar jedna igra da se napravi da radi valjano pod nekom platformom, onda znači da nije problem u platformi već u nečem drugom! ;) Zanimljivo je recimo da ekipa sa DF-a koja objektivno ima određenu težinu u domenu analize tehničke strane video igara nije izbacila ama baš ništa o ovoj video igri... Ali zato jesu pokrili BF6! :rolleyes:

Poslednja izmena:
Ako je ekser ****** kvaliteta, iskrivice se i ako probas na najbolji nacin da ga zakujes. :)

Meni radi super i konzistentno i nakon 7-8 sati u igri.
Do sada je svaka UE5 igra(remnant 2, Oblivion, Stalker 2, itd...) preopretecivala CPU i GPU usage je padao, sto mi se ovde nijednom nije desilo.

Pricam kada odvrnem sve na cinematic, pa moram da koristim DLSS na quality, sto je jako zahtevno za CPU.

a meni pak, sve UE5 igre su mi radile extra, nikad stucnule nisu, banishers, layers of fear, robocop, the outlast trials, ne secam se jel i hellblade II u UE5, i vise ni ne znam sta sam igrao, bukvalno su ubijale. jedna jedina igra koja mi ne radi je UE4 i to je posrani hell let loose.

za pun efekat cesto pregledaj one kontejnere pored zgrada na mapama :)
sto najzesca fora sad ta cela na glavi mora da se zaradi ako se ne varam.

Znaci igra je radilo ok i onda je krenulo da puca ludilo ne mogu ni da startujem igru sada...
Mom drugu nasumicno pukne kada udje u igru nekada posle sekunde nakada posle 10 sekundi, nekada posle minut, ni ne udje u misiju. Elem resio je problem tako sto bi odmah otisao i stavio graphic settings na default. Nakon toga mu normalno radi ali mora to da uradi svaki put kada pokrene igru.

Moze to malo uverljivije, sa sve narandzastim odelom, imam verzije mladjanog u punoj snazi, a i malo iskusnijeg :)

Screenshot 2025-11-16 200718.png Screenshot 2025-11-16 200744.png

Screenshot 2025-11-16 201354.pngScreenshot 2025-11-16 201331.png

Poslednja izmena:
e koliko mi ova igra ide na curac, ovo nije realno, sa tim toplo-hladno i gledanjem kako ce drugacije raditi sa svakim sledecim startovanjem igre
znaci totalno nelogicno se ponasa, radi dva sata super na custom podesavanjima u 4K sa FSR na Native AA, onda opet podilkani, sve dok totalno ne iskljucim FSR i ostavim na pravih 4K
i naravno, opet podilkani po OBS-u

Nazad
Vrh Dno