Šta je novo?

Arc Raiders

Tek sad sam otkrio da igra može da vam izmeni glas!
Možete da zvučite kao jedan od 10 ponuđenih glasova drugim igračima, dakle, ne emote promena, nego prava promena preko mikrofona.
Šteta što u opcijama ne postoji neki test sample gde možeš da snimiš svoj glas i proveriš kako zvuči.

Audio komponenta u igri je stvarno fenomenalno odrađena, recimo u prvom klipu čuje se izmenjen glas kad se lik nalazi u otvoru lifta ili u drugom klipu gde se čuje eho između zgrada.
A na stranu zvuk, kratki klipovi iz igre su neverovatno zabavni, više gledam klipove nego što igram igru... :D

Emperor Arc?!? Wtf...

jeste, dobar je zvuk jako, ali trebali bi malo da srede kad uznemiris jato ptica i one polete, cuje se bas bzvz, opet ja to poredim sa huntom, gde kad dignes patke ili vrane, ili ih neko drugi digne, po zvuku tacno mozes da odredis gde ih je digao.
i ne znam, neki put mi se lik prisunja, uopste ga ne cujem, to mi malo smeta, da li ce malo poraditi i na tome

Neeee zvocaj lebaaa ti... 🤣
Pre neku noc ja igrao coop i tacno sam po zvuku disanja. tj istrosenoj stamini mogao da odredim gde mi se nalazi suigrac u blizini.

To sto neko moze da ti se prisunja je skil koji treba nagraditi tog koji zna da se sunja i kazniti onog koji ne obraca paznju. Tako da je sve to kako treba.

Moram da priznam da sam probao onomad tokom server slam-a iako extraction žanr mi nikad nije bio blizak.

Naravno uleteo sam u squad, pobili nas ko zeceve i to je to sto se mog iskustva tice, zaboravio na igru.

Medjutim hajp je toliko neverovatan, dellm i fomo, da sam morao da je uzmem sinoc.

Odavno nisam djulao do 2 posle ponoci, samo solo qju i lagano upoznavanje sa gameplay loopom.

Ne znam sta se desilo, mozda je do matchmakinga koji ne stavlja griefere sa pocetnim levelima, bukvalno nisam metak ispalio niti su metak ispalili drugi igraci na mene. U jednoj partiji nas je satro rocketeer gde je random krenuo da me ozivljava pa je i njega sabio.

Ali cu za sada pre verovati da su igraci doziveli renesansu i da su shvatili da je Arc glavni neprijatelj!

Grafika out of box super, cak nisam ni motion blur gasio, zvuk vec i vrapci na grani znaju da izuva, napucavanje deluje kljakavo na strimovima ali nije tako, utegnuto je bas kako treba, gameplay loop za sad zanimljiv.

Vidim zasto je hit igra

Lik ubio Kraljicu sa 2 blaze mine i par metaka. :eek:

Ako je neko voljan da proba...

Lik ubio Kraljicu sa 2 blaze mine i par metaka. :eek:

Ako je neko voljan da proba...

Ma moras da je postavis tako da onaj "duh" klopke vecim delom udje u telo Queen, onda kada je razneses vatra zavrsi ispod svog tog armora direkt u unutrasnjos. Ima da patchuju 100%. A i ko da se zeza sa time kada se sada ulazi u bilo koji lock room bez kljuca samo naskaces na saigraca dok ne proklizi u sobu :D Deluje smesno al radi :p

Prvo, to saznaju ljudi koji igraju igru tako sto gledaju klipove. Retko ko bi to provalio ko nije u gamedev ili QA, pa se pravi pametan jer "I am in the industry so check this out"
Druga stvar, ne moras to da otrkivas ovde jer ima puno onih koji samo igraju bez da zive na klipovima i tamo vide kako se stvari rade i sta sve moze.
Deluje smesno, ali je tehnicki cheat i ako uzivate u igri varajuci, niste nista bolji od onih sto aim botuju.

Jer ce sada svi oni koji se bave tim glupostima biti u prednosti usled sticanja bolje opreme. Igra nema ni mesec dana a vec ne smes na yt da odes jer ce ti vec u thumbanilu otkriti neki zesci exploit koji postaje nova norma. Devovi se ubise da konacno dobijemo neku igru u kojoj se vidi trud i inovacije, cak ponude igru po vrlo povoljnoj ceni za nesto sto ce se dugo igrati, i prosecni gamer je u*ere za manje od mesec dana.

A djavo kriv posle kad se stancaju poluproizvodi, na sigurno bez jedna nove ideje i sto industrija tretira igrace kako ih tretira.

Poslednja izmena:
moj ortak je sve sto treba da zavrsi od questova pogledao prvo na YT, i jos se uvredi kad mu kazem da je krelac, reko, gde ti je draz da nesto sam otkrijes, a on kaze, pa kako bi nasao da ne pogledam....

Nego, jedno pitanje ako ko zna. od onog apdejta od pre neki dan, prilicno mi je lose radila igra, mnogo mi udarala po CPU i onda mi padala grafika GPU load.
Odradio sam PBO i Curve opt, i sad se to unormalilo, ali - ako strimam igru preko OBS, opet krene da tuce po CPU i da smanjuje GPU load.
To mi se desava samo na ARC, ni u jednoj drugoj igri.
zna li ko, ima li tome leka?

Mozda ima veze ne samo sa updateom igre vec i sistema, ili drajvera za gpu. I ja sam primetio poveci load na sva 32 treada na procesoru a nešto manji na gpu bez obzira na nivo detalja (ultra i high daju isti fps, sa tim sto je load manji na high).

Takodje mi se zeznuo fotosop, za koga sam provalio da je gsync problem (sam se rapidno uključuje i isključuje. Samo se napravi profil u nv cp za ps, i tamo forsira gsync na enabled i rešeno).

Mozda je krivac za sve ovo novi nvidia drajver, mada nisam primetio probleme drugde osim u arc i ps.

Drivere sam stavio 25.9.2 jer sa 25.10.2 prijavljuje prilikom starta igre da imaju neki problem, mada igra radi i na njima, ali sam ipak vratio na ove. a ne znam sta bi moglo biti, probao sam 6-7 drugih igara, sve normalno rade ako ide strim preko OBS, samo ARC kad igram poludi i CPU load i ponekad krene da baca frejmove u OBS ko lud, totalno neupotrebljiv postane

nvidia is the way

Drivere sam stavio 25.9.2 jer sa 25.10.2 prijavljuje prilikom starta igre da imaju neki problem, mada igra radi i na njima, ali sam ipak vratio na ove. a ne znam sta bi moglo biti, probao sam 6-7 drugih igara, sve normalno rade ako ide strim preko OBS, samo ARC kad igram poludi i CPU load i ponekad krene da baca frejmove u OBS ko lud, totalno neupotrebljiv postane
Do arca je , moj rajzen 5950x vise radi u Arcu nego dok rendam neki 3D, a grafa pojede komotno 17gb vrama sa ultra detaljima na blue gate-u od 24 koliko 3090 ima... A za amd moraces da sacekas na malo pristojnije drajvere, isto kao kod nvidie.
Pomenuo sam vec primer - sa novim mi se sje*ao vsync u photoshopu. Sve treperi dok ne isforsiram to u control panelu pod posebnim profilom.
Sprema se i nov patch od dev tima pa valja videti bez nekih sistemskih intervencija kako ce stvari raditi nakon update-a.

edit. opa, ide apdejt 9.5 gb upravo

Vrh Dno