Šta je novo?

Arc Raiders

Baci pogled na ovo:

A.I. je zaista odličan, napucavam se sa jednom grupicom od 2 wasp-a i jednog horneta iz sigurnog zaklona, u jednom trenutku hornet odleti negde iznad mene, razmišljam, privukao ga neki drugi igrač, kad ono 10s kasnije upuca me sa leđa. Đavo mali je našao otvoren plafon sa druge strane, iza mojih leđa, ušao unutra i pogodio me.
Ali nije svemoguć, testirao sam koliko si mu vidljiv na otvorenom, sakrio sam se u jedan običan žbun i sačekao snitch-a da prođe iznad mene i nije me video.

Sinoc resio malo da soliram na Blue Gate.
Odvalih dvojicu usput, pokupio boga oca stvari od njih, dolazim do lifta, neki lik vice dont shoot. ja reko ok, on kaze tnz.
Udjosmo u lift u otvor ja da pozovem lift, smrad me izreseta :(
Posle toga, opet jedan mec, lik dont shoot, ka reko ok, stanem, on pridje mi sa ledja i odvali me krampom.
znaci, pucam na sve sto mrda od sad

Ali nemoj odmah, neka misle da si zagrizo, pa cim spusti gace ti muni...
I tempiraj da se nalazite blizu lifta, da ne moras da vucaras dronjke preko pola mape. Moze i on sam dok je ziv xD
Betrayel efekat ce biti potpun..

Ja zapravo mislim da su ljudi veoma spremni za saradnju na Blue Gate, veoma retko neko želi da me izrešeta ako mu se prvo javim i kažem mu da sam friendly.
Neki likovi mi čak davali blueprints jer su im duplikati...
Ali zato Dam Battlegrounds sa druge strane... :rolleyes:

Inače Blue Gate mi je skoro savršena zona, onaj podzemni hangar ispod grada nema kraja, sjajan level dizajn. Ima dosta loot-a za sve ali ljudi više vole da se ubijaju. :)
Skoro 90% vremena tu visim, ostale zone probam tek ponekad.
A ladno ima i puzzle da se rešavaju, ja tek sinoć provalio...

Takođe sam ubio leapera za 30s ovaj put, velika mana mu je vatra, bacio sam dve Blaze granate direktno na njega, par šuteva iz ferro puške i odmah je pao.
Nikad lakši kill.

Ja koliko vidim ova igra se zasniva na tome ko koga *****e kod lifta 🤣

Pa ono što sam rekao - da ti dovuce svoj overburden inventar do lifta, i ti tamo samo "preuzmes". 😁
No ja imam trust issues i prema ljudima koje znam, a kamo li nekom zapadnjaku koji vice friendly.

Takođe sam ubio leapera za 30s ovaj put, velika mana mu je vatra, bacio sam dve Blaze granate direktno na njega, par šuteva iz ferro puške i odmah je pao.
Nikad lakši kill.
Onaj sprej sto mozes da field craft ga isto spali ko nista, samo moras da budes negde de ne moze da te dohvati. Ja sam ga punio sa onih bocnih vrata kod Testing Anex na Dam mapi.
Bombardira se moze farmati na Blue Gate tamo kod maslinjaka al mi je najpametnije sacekati poslednjih 10 minuta i onda ga krenuti rokati. Dovoljno je dve osobe jedna da skida spotere i da drzi aggro a druga ode s ledja i pravo u onaj weakspot.
Bastiona je isto tako lako farmati dole u tunelu (Blue gate) al za njega bas mora minimum dvoje posto je strvina agresivna samo tako. Inace brdo senzora se nadje tamo pa nije problem praviti Raiders hatch key. Cak i ako nemate workbench na 2 levelu ako ste unapredili drugi Field crafting skill onda samo ponesete matse i napravite ga u partiji.
Meni se za sada, za blisku borbu protiv ljudi Stitcher pokazao kao sampion, od ovih jeftinih resenja.

Od kad sam unapredio one stanice za opremu i oružje imam problem da selektujem Refiner, bukvalno moram u 1-2 piksela da ciljam sa mišem da bih ga selektovao, jako iritantno!
Jel još neko ima problem sa ovim?

Za pvp je Venator(lvl 4) sa modom za municiju nepobediv :)

Elem, malo sam poboljsao igru, sada izgleda jos brutalnije, ali jede performanse.
Meni je i RTX HDR ukljucen koji dodatno jede oko 5-15% perf, pa nisam merodavan da ocenim koliko ovo jede, ali sigurno barem 30-40%.

1762366211087.png
Od kad sam unapredio one stanice za opremu i oružje imam problem da selektujem Refiner, bukvalno moram u 1-2 piksela da ciljam sa mišem da bih ga selektovao, jako iritantno!
Jel još neko ima problem sa ovim?
Jok, radi normalno.

Ovakav mi je skoro svaki treći-četvrti free load...

ali fascinira me deo, kad knockujem lika, recimo sa dva hica iz Ferro puske, i onda dodjem, i ispraznim 3 okvira iz Stichera (3 iokvira - 60 metaka), da bi ga dovrsio ?????
A jedan udarac pesnicom ga zavrsava, hahahaha, genijalno retardirano!
Stvarno bi trebalo da porade malo na tome....

Onda bi shield izgubio smisao. A u crvene zone se ulazi opremljen i nakon solidno iskustva :)
Ili ako si sponovan tu, pa na brzaka sa free loadout.

Ja sam pre nekoliko dana do kraja upgrade-ovao inventar i vise nemam mesta ni za sta, sada uzimam iskljucivo bitnije stvari, oruzija imam preko 30, pola plavo, pola zeleno.
Generalno izbegavam pvp koliko mogu, ali ne bezim od istog :)
Najgotivnije mi je kada sam u timu sa drugarima, pa se napucavamo sa drugim timom...obicno se zavrsi tako sto ubijemo jednog, pa ostali pobegnu, ali je bilo i hrabrijih, obicno sa losijim loadout-om :)
I da, kada vidite da je na nekom snimku nekome 100k ili 150k inventar, ne znaci da je toliko izneo, vec ukupna vrednost svega...ja recimo u rundu ulazim sa opremom vrednom 50-60k, a nije ni priblizno onome sto vecina streamera koristi.

I da, sinoc sam dosao do novog milestone-a :)
1762445491239.png

ali fascinira me deo, kad knockujem lika, recimo sa dva hica iz Ferro puske, i onda dodjem, i ispraznim 3 okvira iz Stichera (3 iokvira - 60 metaka), da bi ga dovrsio ?????
A jedan udarac pesnicom ga zavrsava, hahahaha, genijalno retardirano!
Stvarno bi trebalo da porade malo na tome....
Nekad je dobro da ne bude bas sve realisticno, da nije ovako izbalansirano ne bi imali sve one vrhunske trenutke gde se igraci u downed stejtu evakuisu.

CPU Rzyen 5800X mi je do sinoc bio zakljucan na 4.2GHz, potom sam probao i na 4.6GHz, ali ARC R. mi uopste nije lepo radio, CPU load isao i preko 80% i onda mi skidao GPU load i sve nesto stucalo i seckalo, uopste nije bilo fluidno.
Probam na gejmerskom laptopu (Ryzen 6600H i RTX3060), igra ubija kako radi, sve klizii i leti.
Udjem sinoc u BIOS na kompu, stavim CPU na auto, i PBO na auto, snimim i izadjem, i gle cuda, igra bukvalno poleti, isto ko i na laptopu, ali isto. Gledam iscitavanja, CPU ide oko 45-55% i vrti oko 3.6GHz-3.7GHz, grafa zakucana na 99%.
Nemam bas iskustva oko podesavanja i OC CPU-a, ali me onako zanima, sta je to kocilo na prethodnom podesavanju.
Igram u 4K, sa RX9070 grafom

Po ovomo što si napisao čini se da si proizveo bottleneck na procesoru. Grafička karta je čekala dok procesor ne odradi i isporuči svoje. Usko grlo nastaje kada CPU ograničava ukupne performanse računara jer ne može pratiti druge komponente, poput grafičke kartice, što može dovesti do sporije brzine obrade i niže brzine kadrova u igrama. Kako si to proziveo dobro je pitajne. Zvuči kao da ti je bio CPU overklokovan i da je tu došlo do nekog disbalansa. Procesor treba da ti bude podešen tako da troši što manje struje, znači da radi kad god je moguće na osnovnom kloku što je u tvom slučaju 3.8 GHz, a da boostuje samo po potrebi. Primera radi moj procesor je Ryzen 9 7900 koji radi na 3,7GHz koji ima sertifikovan boost na 5,4GHz. Međutim do 5,4 GHz dobacuje samo kada je overklokovan, a inače je zakucan na 3,7GHz. Reklo bi se da je sada sitaucija sa tvoje strane upravo takva kada si ga prebacio na auto mod.

Što se tiče UE5 igara, naravno u zavisnosti od procesora, CPU bi otrpilike trebalo da bude opterećen do nekih recimo 50% maksimalno (obično je manje), dok je GPU najčešće u opsegu 95 do maksimalnih 99%. U mom slučaju rad procesora pod UE5 igrama varira u opsegu od 15 do 25% u zavisnosti od tipa video igre, a GPU mi je obično između 95 i 99%. Manje je samo u igrama koje ne koriste puno dinamičko osvetljenje gde je otprilike negde na 60%. Arc Radiers je inače intenzivniji po pitanju procesorskog zauzeća u odnosu na druge slične igre, između ostalog i zbog Ai zezlica koje su integrisane u igru. ;)

od ovog apdejta od juce, nema sanse da strimam preko OBS, krene masovno da baca dropped frames u OBS, i u ocitavanjima priikazuje visoki load CPU.
{rpbap 5 drugih igara, sve radi normalno na strimu, samo u arc raiders zahebava. i to je krenulo od juce sa apdejtom :(

Ja sam juče uzeo igru, za sad samo solo partije, još nisam stradao od strane PvP protivnika, ali me zato ARC "omlatio" više put nenadano.
Ne bi bilo loše, ako ima raspoloženih za zajedničko igranje ostavimo naše Embark ID-jeve ovde pa da se "sprijateljimo". Moj je Embark ID je Dimco#0486.

Ja sam juče uzeo igru, za sad samo solo partije, još nisam stradao od strane PvP protivnika, ali me zato ARC "omlatio" više put nenadano.
Ne bi bilo loše, ako ima raspoloženih za zajedničko igranje ostavimo naše Embark ID-jeve ovde pa da se "sprijateljimo". Moj je Embark ID je Dimco#0486.
Ima balkanski diskord, 100tinjak ljudi pa uvijek mozes uskocit sa nekim u tim.

Ok. Ova igra je ipak nesto posebno. Nikada ne bih pomislio da će me neki extraction shooter ovoliko emotivno uzdrmati.

Moj pristup kada su igre u pitanju jeste da igram bez previse citanja po interenetu i gledanja walkthrougha, volim da otkiravam stvari sam. Nekada mi to ne podje za rukom, za Dark Souls i slicne, pa i kod nekih strategija moram da olaksam sebi i da vidim koje su najbolje strategije i slicno. Ovde isto, gledao sam par kvestova kako da ih resim ali to je to, nisam istrazivao dalje od toga. Pustio sam da me igra sama vodi.

Momenat gde me emotivno pogodila jeste kada sam dosegao lvl 20 (nije nikakav spoiler), tada sam saznao zašto postoje ekspedicije.

Od tog momenta sva ta melanholicna atmosfera, muzika i ton igre su mi dobili potpuno novo znacenje. Pomislio sam da tamo ipak neko razmislja dok pravi igre, da nisu slucajno doneli takve odluke i da ih nije ukenjalo. Ne znam igru, makar ne u ovom zanru, da je napravljen takav progres koji kulminira odricanjem, a ne nagradom. Ne mogu da nadjem bolju rec ali neka to bude umetnost. Prejaka fora, da ti grajndujes sa likom sto godina, da prodjes sa njim sito i reseto, kroz svakavke muke i da ga na kraju posaljes “tamo daleko”. Ne znam, mozda mi je proradio neki ocinski insekt, pa sam se dodatno raznezio.

Ne znam da neka igra bazira end game na tako necemu, vecina su na foru loot, progres: igraj, jaci loot, jos jaci loot, pa jos gera i to je to. Samo loot samo daj, daj. :) Ovde je: igraj, vezi se, odreci se (pusti ga). Fenomenalno.

Nije isto kao u ostalim ekstraksh shuterima, jer ti tamo igras sa likom vrlo kratko, ja ne pamtim kada sam u Tarkovu svezao da mi lik prezivi 3 runde. :) Ovde je to tvoja odluka, krajnji cilj da se pozdravis sa svojim bratom, prijateljem za sva vremena. A taj proces i vezivanje traju, gomilanje loota, spremanje za ekspediciju, mukotrpni gind i to radis celo vreme svesan da je kranji cilj rastanak. Mozda sam ja *****, ali meni je to bas jak momenat.

Cisto sumnjam da bih imao takvu reakciju da je igra ****** ili neko genericno smece. Ipak, ovo je delo vrhunskih majstora. Muzika je fenomenalna.

I ja pikam igru "fanatično" poslednjih par dana, malo je reći da je fantastična, iako već godinama usled nedostatka vremena i IRL obaveza slabo pažnje posvećujem MP igrama. Moj Embark ID: Konfy#3466

Navodno je u najavi i snežno vreme.

Broj igrača na stimu se popeo sa 300k igrača na preko 400k.
dfssfsdf.jpg

I to je samo na steamu.
A gde je epic, konzole... Sigurno oko milke, pogotovu vikendom.

Pravo pitanje je kako se drzi u odnosu na bf6?
Da li su ex-devovi napravili populariju igru.

Nazad
Vrh Dno