Šta je novo?

Aquagate max

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Jel ovo ok da mog Phenoma da ga dotera na oko 4Ghz ? :)
Posto imam relativno povoljnu ponudu, pa da uzimam?

Sa njegovim stock water block-om je dobar kao i najbolji air cooleri, ali kada mu promeniš WB skidaš temperaturu najmanje još 5-7C. Njegov dualni radijator za te pare je odličan (ventilatori takođe), a i pumpa nije loša, jedino gde su usrali motku je taj aluminijumski WB. Ja na mom Aquagate max-u teram CPU i 2 grafičke, sa još jednim radijatorom bez ikakvih problema.

Temp za Q6600@3,6 pri 1.385V ne prelaze 66C u full load-u, grafičke u furmarku dostižu smešnih 52C.

Ako možeš da ga nabaviš za 80-90e po meni se isplati.

Znaci gurao bi on meni itekako Phenoma na oko 4ghz? valjda je bolji od megahalema,a ?
koji si uzeo posle block?

Nije bolji od Megahalema, prvenstveno zbog cene, koja je skoro duplo veca.
Drugo, default waterblock je los, i hladi u skladu sa tim, koliko se secam merenja Megahalem je svuda bio bolji od Max-a.
I jos jedan bitna stvar, ventilatori koji dolaze uz njega dobro duvaju, ali su odvratno bucni.

Dakle, ni u ludilu nemoj da dajes pare za to.

Nije bolji od Megahalema, prvenstveno zbog cene, koja je skoro duplo veca.
Drugo, default waterblock je los, i hladi u skladu sa tim, koliko se secam merenja Megahalem je svuda bio bolji od Max-a.
I jos jedan bitna stvar, ventilatori koji dolaze uz njega dobro duvaju, ali su odvratno bucni.

Dakle, ni u ludilu nemoj da dajes pare za to.

Inače imaš ga kod kuće i koristiš ga zadnjih 1,5 god pa znaš.

Nakačiš ventove na ploču i vrte kao na svakom vazdušnom cooleru. Razlika između podešavanja ventova min/max je mizernih 3-4C. Waterblock jeste krš, ali on se i najlakše menja. Našao sam u Bench-u na rasprodaju EK Suprime za mizernih 25e.

Ceo sistem može 600W da ohladi, a to je nešto o čemu Megahelam može samo da sanja.

Njegov stock WB je blago receno ocaj.Ako ti ploca podrzava ESA onda ventove nemoras zasebno kaciti na plocu.

Uzimaj i ne razmisljaj, u maloprodajama neces naci nista, H70 Corsair provereno vise nece biti uvozen u Srbiju, ovaj AquagateMax je takodje prosao, H50 takodje, tako da sto se tice nekih gotovih hidro opcija, izbor je sveden na nulu. Uzmi to, vidi ako mozes da zamenis WB i uzivaj, bolje kod nas neces naci dugo dugo vremena.

Uzimaj i ne razmisljaj, u maloprodajama neces naci nista, H70 Corsair provereno vise nece biti uvozen u Srbiju, ovaj AquagateMax je takodje prosao, H50 takodje, tako da sto se tice nekih gotovih hidro opcija, izbor je sveden na nulu. Uzmi to, vidi ako mozes da zamenis WB i uzivaj, bolje kod nas neces naci dugo dugo vremena.

+1

I sa osnovnim WB nije loš, tako da vozi dok ne nađeš bolji za razumne pare.

Stigao je savet za Noctua odmah. Iskreno stavio bi je kada bi radi za vosjku pa celo kuciste u tom fazonu, Thermalright i tower cooleri su isto bruka kada bi zeleo da mi ceo komp izgleda kao motor od Harley Davidsona. Inace sa grafikama ovim ne bih mesao. Ali ako neko nece da drzi otvoreno onda su to super ideje. Ali posto neko zeli vodu verovatno ce imati providnu stranicu a onda bolje da ti ceo komp bude u Army fazonu jer jedino tada Noctua dobro izgleda sa crnim, belim, srebrnim,...??? kako hoces ali Corsair H50 je meni tu najlepsi a posto sam nisam strucnjak mogu da prenesem sta su meni rekli za njega a to da nije nista losiji od onih od kojih se ne vidi ni memorija ni nista. Video sam danas Hyper212 Plus fino izgleda, bas lepo.

Ja iskreno da ima nesto malo lepo pre bi stavio vazduh nego vodu. Ali mi je izgled H50 mnogo lepsi od svih drugih coolera sem V10. A on bi bio 3 puta lepsi da je duplo manji.
*** ako je tako kao sto kazete ja necu menjati moj CPU cooler, valjda ima nesto za nas koji ne volimo te tower coolere. Mada razmisljam da stavim neki ali samo ako viri pola metra iz kucista i ima podupirace kao most inace necu ovi mali nisu lepi. Megahalem je mali. Nece se primecivati. Ja bi nesto da ne mogu da zatvorim stranicu i da se samo to vidi pa da se uhvatim za to privucem stolicu do ormana na kome je kuciste kada je potrebno.

Poslednja izmena:
^ I to ima kakve veze sa ovom pricom?
@Godzilla razmisli o Noctui NH-D14 :)

Momci, hvala vam puno na odgovorima, ona prilika za povoljan aqua je izmakla, lik prodao :)
izgleda da cu ipak uzeti v6gt :)

Inače imaš ga kod kuće i koristiš ga zadnjih 1,5 god pa znaš.

Nakačiš ventove na ploču i vrte kao na svakom vazdušnom cooleru. Razlika između podešavanja ventova min/max je mizernih 3-4C. Waterblock jeste krš, ali on se i najlakše menja. Našao sam u Bench-u na rasprodaju EK Suprime za mizernih 25e.

Ceo sistem može 600W da ohladi, a to je nešto o čemu Megahelam može samo da sanja.

Aquagate sam imao i koristio sasvim dovoljno da iznesem onu cinjenicu koju sam izneo. Voleo bih da vidim scenu gde je to Aquagate max bolji, posto je ja ne nadjoh.
Ako ubaci u loop i grafiku, to bi mozda imalo smisla, ali i to je dodatni i to ne mali trosak.
To sto si ti nasao EK wb na rasprodaji, nema mnogo veze sa temom...

:wave:

Da kupuje nesto, pa da menja WB, brzo cifra ode preko 100e, a za te pare pomenuti Megahalem sa dva dobra venta radi posao i vise nego dobro.
Da ne pricamo o prednostima dobrog vazdusnog hladjenja u odnosu na low segment vodeno.

Momci, hvala vam puno na odgovorima, ona prilika za povoljan aqua je izmakla, lik prodao :)
izgleda da cu ipak uzeti v6gt :)

V6GT je bucan i ne tako jeftin kuler, ako te privlace boje kojima sijaju ventovi, onda ne znam sta da ti kazem...
Kupi lepo k'o covek Megahalem (nov/polovan), jedan ili dva dobra venta i uzivaj!
Najiskreniji savet od nekoga ko je koristio gore pomenute "hladilice", s' tim da je Megahalem i dalje tu. :)

Kupi lepo k'o covek Megahalem (nov/polovan), jedan ili dva dobra venta i uzivaj!
Najiskreniji savet od nekoga ko je koristio gore pomenute "hladilice", s' tim da je Megahalem i dalje tu. :)

Megahalema u zemlji Srbiji (odavno) nema u prodaji. Duze vreme koliko pratim oglase (a vrlo detaljno i revno ih pratim), nema ga ni polovnog.
V6GT se pokazao bolje od Megahalema, ionako, dobro je pazario.

Poslednja izmena:
Ma ne privlace me boje njegove, nego me privlaci sto je dao bolje temo od mege :)
probacu da nadjem opet test pa da vidim koliko tacno bolje :)

Okacite ovde link da vidim koliko je bolji od Megahalema?!? :zgran:

Nadam se da su korisceni isti ventilatori na oba kulera. ;)

Pa da, GT sa svojim blowerima na 2000rpm a ovaj sa jednim S-Flexom, doduse na 1900rpm...

Ja u ovo ne verujem, dok ne probam licno, mislim da je ovo jedini sajt gde je GT bolji kuler od MH.

Pa da, GT sa svojim blowerima na 2000rpm a ovaj sa jednim S-Flexom, doduse na 1900rpm...

Ja u ovo ne verujem, dok ne probam licno, mislim da je ovo jedini sajt gde je GT bolji kuler od MH.

? Pa imas dosta sajtova gde je V6GT na 2000rpm identican Noctua-i NH D14 pa prema tome izvuci i zakljucke, jer valjda cemo se sloziti da je Megahalems skroman hladnjak u poredjenju s NH D14, takvih testova bar ne fali ;)

Bolji je Megahalem. Sa dva venta. :)

Mislis u idle-u ili na stock load-u, u te dve situacije se jos i drzi sa Noctua-om :)
Kraju sala, neozbiljno je porediti megahalem sa NH D14, kakve god ventove kacio na njega, austrijanac je ipak nedostizan ;)

Imao sam i NH D14, velika mnogo za moj ukus, kao i IFX recimo. Megahalem keva. ;)

p.s. Ne vidim gde sam poredio MH i NH D14, to si ti izvlacio neke paralele :d

V6GT je bucan i ne tako jeftin kuler, ako te privlace boje kojima sijaju ventovi, onda ne znam sta da ti kazem...

Da ne zalazimo u ukuse i sta se kome vizuelno svidja jer je to jako diskutabilno.
Drugo na V6GT uopste ne sijaju ventilatori vec sam linija na samom cooler-u i nije uopste napadna (moze da se menja boja) .
V6GT je bucan zavisno od praga tolerancije kako i samog setovanja a bolji je cooler od Megahalemsa jer moze da iznese vecu disipaciju.
Druga stvar,dobiju se dva DynaLoop ventilatora koji imaju airpressure brutalan u odnosu na sve ostale do sad postojece ventilatore + klipove za sockete i sl.Sve to u ceni za 50 eur!Sta je tu skupo?Jos ako se uzme u obzir da Megahalemsa i nema na trzistu a da je sam 50-60 eur bez i jednog venta..
P.S.Aquagate radi sasvim solidno posao i na i7,jeste da je bolje sa drugim wb-om,to stoji.
Ali porediti njega i siteme kao sto je Corsair H50 je ipak nerealno!

Poslednja izmena:
Da ne zalazimo u ukuse i sta se kome vizuelno svidja jer je to jako diskutabilno.
Drugo na V6GT uopste ne sijaju ventilatori vec sam linija na samom cooler-u i nije uopste napadna (moze da se menja boja) .
V6GT je bucan zavisno od praga tolerancije kako i samog setovanja a bolji je cooler od Megahalemsa jer moze da iznese vecu disipaciju.
Druga stvar,dobiju se dva DynaLoop ventilatora koji imaju airpressure brutalan u odnosu na sve ostale do sad postojece ventilatore + klipove za sockete i sl.Sve to u ceni za 50 eur!Sta je tu skupo?Jos ako se uzme u obzir da Megahalemsa i nema na trzistu a da je sam 50-60 eur bez i jednog venta..
P.S.Aquagate radi sasvim solidno posao i na i7,jeste da je bolje sa drugim wb-om,to stoji.
Ali porediti njega i siteme kao sto je Corsair H50 je ipak nerealno!

Kad smo kod toga, nasao sam kontradiktorna iskustva usera po forumima, nigde direktno poredjenje (verovatno jer je Aquagate matoriji dve godine pa ga ne stavljaju u uporedne testove), pa me zanima (ako izuzmemo problem WB-a koji je resiv), na koju foru H50 moze imati bolje performanse (pretpostavljam da si to imao na umu kad si rekao da se ne porede) ako ima manju zapreminu tecnosti za hladjenje, manji radijator, jedan vent manje i kolko se secam slabiju pumpu?

Kad smo kod toga, nasao sam kontradiktorna iskustva usera po forumima, nigde direktno poredjenje (verovatno jer je Aquagate matoriji dve godine pa ga ne stavljaju u uporedne testove), pa me zanima (ako izuzmemo problem WB-a koji je resiv), na koju foru H50 moze imati bolje performanse (pretpostavljam da si to imao na umu kad si rekao da se ne porede) ako ima manju zapreminu tecnosti za hladjenje, manji radijator, jedan vent manje i kolko se secam slabiju pumpu?

Ja nisam rekao da moze da ima bolje performanse vec znatno losije.U tom smislu sam rekao da je nerealno poredjenje.Aquagate je za H50 Bog i batina!
H50 ima cak losije temperature od Megahalemsa/Megashadow za 2-3c,zavisno od kloka..

ovaj H50 sto imam hladi za sve pare .... a lepsi i prakticniji sistem nisam video u skorije vreme ..... Svojevremeno sam kupio Zalmana 9500LED kad je izasao i bio jedan od top kulera, platio sam ga 5e manje nego par godina kasnije H50 ......

Gledao sam i taj Aquagate da uzmem ..... nije ga bilo.

Prica da je H50 los i da ne moze da se poredi sa ostalima je cisto lupetanje ... pogotovo je sjajno kad vidim da komentare daju ljudi koji nisu imali ni jedan sistem.

Sto se tice razlike H50 vs Megahelms ... koliko se secam vise je kao 1C razlika nego 2-3C ali ajde ... nek je i 3C ponovo je 100000 puta elegantije resenje nego gromada metala od 500+g koja visi na ploci.

Prakticnije resenje jeste.A razlika zavisi od kloka i voltaze..
Niko nije rekao da je H50 los ali postoje bolja vazdusna resenja a poredjenje je bilo sa aquagate.Sa tim hladjenjem ne moze da se poredi nikako!

Nista momci, hvala puno, vidim ja da je najisplatljiviji V6GT.
Hladi vrhunski, a to za samo 50e.
mega je i bez venta skuplja a kamoli sa dva dobra venta.
pozz :)

Vrh Dno