Nije bolji od Megahalema, prvenstveno zbog cene, koja je skoro duplo veca.
Drugo, default waterblock je los, i hladi u skladu sa tim, koliko se secam merenja Megahalem je svuda bio bolji od Max-a.
I jos jedan bitna stvar, ventilatori koji dolaze uz njega dobro duvaju, ali su odvratno bucni.
Dakle, ni u ludilu nemoj da dajes pare za to.
Uzimaj i ne razmisljaj, u maloprodajama neces naci nista, H70 Corsair provereno vise nece biti uvozen u Srbiju, ovaj AquagateMax je takodje prosao, H50 takodje, tako da sto se tice nekih gotovih hidro opcija, izbor je sveden na nulu. Uzmi to, vidi ako mozes da zamenis WB i uzivaj, bolje kod nas neces naci dugo dugo vremena.
Inače imaš ga kod kuće i koristiš ga zadnjih 1,5 god pa znaš.
Nakačiš ventove na ploču i vrte kao na svakom vazdušnom cooleru. Razlika između podešavanja ventova min/max je mizernih 3-4C. Waterblock jeste krš, ali on se i najlakše menja. Našao sam u Bench-u na rasprodaju EK Suprime za mizernih 25e.
Ceo sistem može 600W da ohladi, a to je nešto o čemu Megahelam može samo da sanja.
Uzimaj i ne razmisljaj, u maloprodajama neces naci nista, H70 Corsair provereno vise nece biti uvozen u Srbiju, ovaj AquagateMax je takodje prosao, H50 takodje, tako da sto se tice nekih gotovih hidro opcija, izbor je sveden na nulu. Uzmi to, vidi ako mozes da zamenis WB i uzivaj, bolje kod nas neces naci dugo dugo vremena.
Momci, hvala vam puno na odgovorima, ona prilika za povoljan aqua je izmakla, lik prodao
izgleda da cu ipak uzeti v6gt![]()
Kupi lepo k'o covek Megahalem (nov/polovan), jedan ili dva dobra venta i uzivaj!
Najiskreniji savet od nekoga ko je koristio gore pomenute "hladilice", s' tim da je Megahalem i dalje tu.![]()
Pa da, GT sa svojim blowerima na 2000rpm a ovaj sa jednim S-Flexom, doduse na 1900rpm...
Ja u ovo ne verujem, dok ne probam licno, mislim da je ovo jedini sajt gde je GT bolji kuler od MH.
V6GT je bucan i ne tako jeftin kuler, ako te privlace boje kojima sijaju ventovi, onda ne znam sta da ti kazem...
Kupi lepo k'o covek Megahalem (nov/polovan), jedan ili dva dobra venta i uzivaj!
Najiskreniji savet od nekoga ko je koristio gore pomenute "hladilice", s' tim da je Megahalem i dalje tu.![]()
Da ne zalazimo u ukuse i sta se kome vizuelno svidja jer je to jako diskutabilno.
Drugo na V6GT uopste ne sijaju ventilatori vec sam linija na samom cooler-u i nije uopste napadna (moze da se menja boja) .
V6GT je bucan zavisno od praga tolerancije kako i samog setovanja a bolji je cooler od Megahalemsa jer moze da iznese vecu disipaciju.
Druga stvar,dobiju se dva DynaLoop ventilatora koji imaju airpressure brutalan u odnosu na sve ostale do sad postojece ventilatore + klipove za sockete i sl.Sve to u ceni za 50 eur!Sta je tu skupo?Jos ako se uzme u obzir da Megahalemsa i nema na trzistu a da je sam 50-60 eur bez i jednog venta..
P.S.Aquagate radi sasvim solidno posao i na i7,jeste da je bolje sa drugim wb-om,to stoji.
Ali porediti njega i siteme kao sto je Corsair H50 je ipak nerealno!
Kad smo kod toga, nasao sam kontradiktorna iskustva usera po forumima, nigde direktno poredjenje (verovatno jer je Aquagate matoriji dve godine pa ga ne stavljaju u uporedne testove), pa me zanima (ako izuzmemo problem WB-a koji je resiv), na koju foru H50 moze imati bolje performanse (pretpostavljam da si to imao na umu kad si rekao da se ne porede) ako ima manju zapreminu tecnosti za hladjenje, manji radijator, jedan vent manje i kolko se secam slabiju pumpu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari