Potreban mi je komp za pomenuti program, a budžet je vrlo tanak tako da moram vrloooooo da promislim šta da uzmem. Kako nem pojma o Autocadu ništa, niti o tome šta je ok a šta ne za nj, moram da pitam.
Koliko sam razumeo poželjno je što više rama i što više jezgara. Moj prvi izbor je bio fx6300 zbog 6 jezgara. Međutim, to povlači i grafu, što je još desetak hiljada, pa je ova varijanta dosta skuplja od klot apu opcije.
Moja pitanja su:
1. Vredi li uopšte razmatrati APU za Autocad konfiguraciju?
2. Ako vredi koji model bi bio najbolji? A10 ili A8?
3. Ako ne vredi, da li je dovoljno dobra varijanta neki 4jezgarni amd ili je fx6300 ipak značajno bolji?
3. Koliko je za autocad bitna grafa i da li se isplati kupovina iste?
4. Ako je bitna, da li je recimo gf650 sa 1GB ili 2GB DDR5 dobro rešenje ili da jurim nešto drugo?
Koliko sam razumeo poželjno je što više rama i što više jezgara. Moj prvi izbor je bio fx6300 zbog 6 jezgara. Međutim, to povlači i grafu, što je još desetak hiljada, pa je ova varijanta dosta skuplja od klot apu opcije.
Moja pitanja su:
1. Vredi li uopšte razmatrati APU za Autocad konfiguraciju?
2. Ako vredi koji model bi bio najbolji? A10 ili A8?
3. Ako ne vredi, da li je dovoljno dobra varijanta neki 4jezgarni amd ili je fx6300 ipak značajno bolji?
3. Koliko je za autocad bitna grafa i da li se isplati kupovina iste?
4. Ako je bitna, da li je recimo gf650 sa 1GB ili 2GB DDR5 dobro rešenje ili da jurim nešto drugo?