Šta je novo?

Apple Watch

Pulsni oksimetar na 6. generaciji više ne radi nego sto radi, tj. u 7/10 pokušaja ne uspeva da izvrši merenje.

Siguran sam da je ovo individualno i da zavisi od mesta na kojem je sat i ručnog zgloba i ko zna čega još, ali sam se nadao da će malo bolje da radi.

Nego, da li neko zna gde kod nas mogu da se nadu one nove narukvice koje su predstavili sa 6. generacijom?
 
Mislis na ove povodom Black Month ili kako vec?
Sto se tice merenja saturacije, znam da nije popularno ali sam na GT2 to resio brijanjem dela gde naletu senzori. Citao sam da to moze biti jedan od razloga. Na Watch 6, nemam tih problema. Imao jednom ali narukvica bila labavija. Pomerio je malo dalje od zgloba i merenje je uspelo.
Znam da nije popularno brijanje ali ja sam dlakav pa se ne vidi mnogo ni kad sam skidao sat😁
 
Ja sam narucio kopije ovih Braided Solo Loop, sa alija, nikako da stignu, evo vec 2 mjeseca. Bas me zanima kako su odradjene.
 
Ja sam bas porucio seriju 6 sa tom narukvicom, cekam da stigne, pa cu napisati utiske. Samo treba biti pazljiv kod odabira velicine narukvice, ima ovaj size guide na Apple sajtu:
 

Prilozi

  • size-guide.pdf
    63.2 KB · Pregleda: 22
Ja sam isto odstampao i stavio oko zgloba i velicina je izmedju 8 i 9, a vecina na YT preporucuje da se ide sa manjom velicinom, jer je takav materijal da se vremenom razvuce. Meni je ova silikonska preudobna, imam neke 4 tekstilne i koznu (naravno nisu originalne) i nije mi to to. Onda je problem kako ko nosi sat, da li iznad ulnarne kosti ili ispod, meni je recimo kad vjezbam komotnije kada je sat iznad te kosti, tj prema laktu, ali kada obuces kosulju, dzemper, jednostavno je ruzno povlaciti rukav ka gore da bi sat bio na tom mjestu, tako da ga nosim ispod, i nije komotno nimalo. To je najbolje probati uzivo, ali pretpostavljam da nema gdje.
 
Silikonska je svakako must have za aktivnosti i cesto kvasenje (pranje, plivanje). Ova je svakako vise casual, deluje mi udobno, pa rekoh da probam. A na kosulju nosim mnogo ozbiljnije satove, da ne kazem "prave", eventualno bi prosao AW uz Milanese 🤣
 
Silikonska je super samo što je pravljena za ljude čiji obim zgloba je ispod 20 cm :) Ja ne mogu da nađem silikonsku narukvicu koja bi pouzdano radila na mom zglobu.
 
Silikonska je svakako must have za aktivnosti i cesto kvasenje (pranje, plivanje). Ova je svakako vise casual, deluje mi udobno, pa rekoh da probam. A na kosulju nosim mnogo ozbiljnije satove, da ne kazem "prave", eventualno bi prosao AW uz Milanese 🤣
Imam i ja prave, ali sam prestao nositi, stoje u ladici. Ovaj i ne osjetim na ruci, neko to ne voli. Nisam ni ja iz prve i bilo mi je cudno, ali sam navikao. Ona leather loop mi je top,u USA je cijena tu i tamo ok, a u HR u iStyle je cijena presmijesna skoro 2 i po puta veca.
 
Kada vidis koliko je Hermes varijanta, Apple leather izadje jos i povoljno 😄
 
Steta sto kod nas nemamo gde da ostvarimo... ni zvanicnu zamenu baterija nemamo.
Ne znam kako je moguce da jos uvek nemamo zvanicno Apple Watch u Srbiji...
 
To je pitanje za iStyle.
 
Ili za Apple ;)
 
Ja sam planirao da uzmem AppleCare+ uz 5-icu prošle godine. I odustao. Od AC+, ne od sata. :D
koji moj da ga uzimam, kad nemam mogućnost da ga, ne daj Bože, iskoristim... Već moram via Hrvatska, Madjarska i slično...
 
Trenutno koristim Huaweii gt2 i zadovoljan sam, ali sam zbog “prirodnije” integracije sa iphone-om i zbog apple pay-a planirao da predjem na apple watch. Ali me je sada nekoliko postova unazad malo pokolebalo - zar je moguće da za merenje otkucaja srca, spo2 i slične stvari treba da budem u roamingu da bi te funkcije aktivirao? Meni je prosto neverovatno da praćenje broja otkucaja srca ne radi svuda. Mislim, mogu ja sačekati so leta kada ću već ići negde van zemlje, ali mi je nekako nelogično.
Pretpostavljam da za apple pay mora jedino apple sat.
 
Nismo mi najgori, nisu okogucili u mnogo zemalja razne stvari. Neshvatljivo i neoprostivo ali im se moze. Apple pay radi besprekorno preko sata. Jednom nisam uspeo platiti ali je problem bio u skrnavom terminalu.
 
@DGoran
Ako mogu samo jos jedno pitanje da postavim - postoji li negde lista sta od funkcija sata radi / ne radi kod nas? Hvala.
 
 
@nick79 otkucaji srca rade, to nije sporno, ne moraš da aktiviraš ovu opciju u romingu. Ono što treba/mora da se aktivira u romingu je EKG, neregularni ritam (ne znam kako se ovo prevodi medicinski) i saturacija. Za sve ostale funkcionalnosti ne treba aktivacija u romingu...

edit: sad vidim na linku koji je postavio DGoran da je merenje saturacije moguće i u Srbiji, dakle bez aktivacije u romingu
 
Nismo mi najgori, nisu okogucili u mnogo zemalja razne stvari. Neshvatljivo i neoprostivo ali im se moze. Apple pay radi besprekorno preko sata. Jednom nisam uspeo platiti ali je problem bio u skrnavom terminalu.
Pa nije to do Apple-a (sto se tice ECG). Prvo se trebaju angazovati medicinske institucije, nadlezna ministarstva itd da se odobri ovako nesto. Imate brdo clanaka na netu kad se tek pocelo sa implementacijom ovoga. Ameri kakvi su zatucani oni 100% vjeruju ecg-u.

Sto se tice nas u BiH nece ovo jos zazivjeti, kod Vas mozda i krene nekada tamo. 😂👀
 
Hvala svima na odgovorima, ja sam nelako ecg povezao sa onim prostim otkucajima. Bez EKG sam bio i do sada tako da mi nike problem da to aktiviram kada budem bio u nekoj zemlji gde ue to omoguceno.

jedino na onoj listi za apple pay nema Srbije na listi, ali ako kazete da radi, možda lista nije bas up-to-date.
 
Moguce, radi Apple pay bez problema.
 
Naravno da nema Srbije na listi za Apple Pay kad ni sata nema u Srbiji još uvek.
 
To nije pitanje za iStyle. I mi čekamo odgovor kao i svi drugi. To je pitanje za distributera Apcom i proizvodjača Apple.
Pa za nas ste vi predstavnik jer jedino sa vama možemo da sarađujemo, zvanično, tako da to jeste pitanje za vas :) Ali eto lepo je znati da je pitanje postavljeno, ako ništa drugo.

Evo jednog konstruktivnog pitanja - da li iStyle može na bilo koji način da pomogne onima koji su polomili ekrane svoj satova ili oko bilo kakvog kvara na uređaju koji je u garanciji?
 
Apple pay funkcionise nevezano za sat, to je samo dodatni feat.
 
Evo jednog konstruktivnog pitanja - da li iStyle može na bilo koji način da pomogne onima koji su polomili ekrane svoj satova ili oko bilo kakvog kvara na uređaju koji je u garanciji?

Ne zvanično. Sat je inače proizvod koji se ne popravlja niti kompanija Apple proizvodi delove, isto kao za iPad, iPod...)
Za oštećenja plaća se zamena sata za identičan model. Za transport u inostranstvo za garantne popravke troškovi privremeno izvoza i uvoza su preveliki i papirologija preobimna.
 
Nazad
Vrh Dno