Šta je novo?

Apple Watch

Vidim da je od sada dostupan ECG i AF notification za srpske icloud naloge. Evo bas malopre sam aktivirao i odradio test.

Ne moramo vise da se kacimo na madjarske mreze ili da pravimo nove icloud naloge da bi aktivirali ovu opciju.

Da istina eno pojavilo se i Serbia na sajtu Apple vezano za ECG , malopre proverih.
Valjda ce nekad u buducnosti tamo i za Apple TV + uslugu pisati Serbia :D

Da istina eno pojavilo se i Serbia na sajtu Apple vezano za ECG , malopre proverih.
Valjda ce nekad u buducnosti tamo i za Apple TV + uslugu pisati Serbia :D
To je kad šibneš mejl tim kuku....I kid you not

Hahahah verovatno slucajno, ali da, poslao sam mu mejl vezan za ovu problematiku pre par meseci

Resetvao sam Ultru, ponovo podesio. Sada ne kreće automatski da detektuje trenig kada trčim ili hodam, šta da uključim?

Pa tu opciju,bas tako se i zove,automatska detekcija workout-a.

e jebi ga,nemam sad sad da trazim. Probaj pod posebnu aktivnost,tamo na satu,npr trcanjr pa udjes tu pa izlistaj opcije,treba da se bas tako zove. Ili pretraga na satu tipa automatically detect activity ili workout

Ja uzeo sa temua neki pack, kopije originala, 8 komada za nekih 8-10€ tako nesto. Nisu lose, ali nisu ni blizu kvaliteta kao original. Za svaki dan i vodu solidne

Ja sam sa Alija uzeo par nekih, 2 Alpine loop koje nosim i zadovoljan sam, jedino što su malo duže, 2 kožne koje su onako, malo tvrde, i uzeo 2 metalne koje uopšte ne nosim, predugačke i kvalitet farbe je loš.

Možeš preko telefona da ideš u app Watch, zatim uđeš u opciju Workout i pod sekcijom Reminders čekiraš Start workout.
Tako je kod mene na IOS 18.6 i Watch OS 11.6

Možda bi najbolje bilo da ga rapariš i ponovo upariš sa telefonom 😃

Meni se na watchos 26 beta aktivirala opcija Ecg, bez da mora da se ide u evropu kako bi se aktivirala. Apple watch 9 je u pitanju.

Ne prati se tema...
tj. ne prati se na casu... :D

Evo i mene u klubu imalaca Apple Watch-a. Uzeo model SE 2024, 40mm. Zadovoljan sam satom, osim što bih voleo da baterija duže traje, videćemo, nadam se da će moći da izdrži dan.
Šteta što u Srbiji nije podržana "cellular" opcija, ali valjda će i to kroz koju godinu biti moguće pa da telefone zamenimo pametnim satovima.
Koristite li neku zaštitu za ekran ili to baš naruši estetiku uređaja?
Par utisaka nakon tri meseca korišćenja Apple Watch SE 2024.

Plusevi: Lep i praktičan uređaj, zgodan mali asistent. Kada odete na trening (recimo na neki džoging uz reku), ne morate da nosite telefon, pošto sat može offline da reprodukuje muziku a i radi mu Apple Pay, ako biste nešto da kupite da se okrepite posle treninga.

Minusi: baterija jedva da izdrži dan, mora svako veče da se puni. Merač pulsa nepouzdan, tokom treninga (na primer brzo hodanje ili džoging) postoje dugotrajne praznine u kojima Apple Watch ne uspeva da utvrdi korisnikov puls. Takođe, vi tako brzo hodate po ravnom, ništa posebno, a Apple vam iz nekog razloga prikaže puls tipa 135BPM. To dovodi do komičnih situacija da vam Apple Fitness aplikacija za "Outdoor Walk" workout kao average heart rate ponekad prijavi nebuloze tipa 140BPM.

Zaključak: ok uređaj za umeren novac, funkcionalan i lep, ali mislim da ga ne bih ga ponovo kupio zbog navednih problema sa mernjem pulsa, i bedne baterije.

Merenje pulsa, po mom iskstvu, zavisi od toga koliko je labav sat oko ruke. Ranije sam i ja imao isti problem, praznine tj nemogućnost da izmeri puls, ali dok sam na treningu malo jače zategnem narukvicu i sve radi OK. Nisam primetio druge nepravilnosti kod merenja pulsa, ovo što ti navodiš, a ranije sam poredio sa oksimetrom i tu su rezultati bili istovetni.
Ukratko, pritegni to malo :)

Nazad
Vrh Dno