http://www.tomshardware.com/news/Apple-stock-revenue-market-cap-AAPL,14676.html
Kada Apple krene da pada, to ce biti strasno.
Kada Apple krene da pada, to ce biti strasno.
U Americi sam video da dosta ljudi koristi iPhone, ali su i ostali značajno zastupljeni. U UK 80% ljudi nosi neki iPhone, svake godine ih je sve više (moj subjektivni utisak, ono što sam video na ulici, metrou itd.). Čini mi se da su više preplavili englesko tržište nego američko, iako im uslovi za kupovinu uopšte nisu nešto ekstra povoljni u UK.
U Americi sam video da dosta ljudi koristi iPhone, ali su i ostali značajno zastupljeni. U UK 80% ljudi nosi neki iPhone, svake godine ih je sve više (moj subjektivni utisak, ono što sam video na ulici, metrou itd.). Čini mi se da su više preplavili englesko tržište nego američko, iako im uslovi za kupovinu uopšte nisu nešto ekstra povoljni u UK.
Pa ako su Ameri prestali da kupuju GM automobile i presli na Hyundai, pitanje je samo trenutka kada ce im neko objasniti da za cenu iPhone-a mogu da dobiju 1.5-2 slicna Android telefona. Sve manje je i u Americi redneckova.
Ispade da je iPhone u americi triput skuplji od Androida telefona. Mozda 3put skuplji ali od HTC Wildfire-a...
iPhone 3Gs 1$
iPhone 4 99$
Itd itd
Ko da su mobilnisvet oglasi relevantni za ceo svet.
Jedino sta je skuplje su Mac-ovi, ostali proizvodi su i cenovno konkurentni. Te samim tim za propadanje cete sacekati.
Stvarno! Nisam znao!!! Daj uzimam odmah 6 komada ip4! Ubaci i 30-ak 3gs.
A ja mislio Apple za elitu, a ono ustvari za siromahe. :wall:
@KurtK, brate to su cene sa ugovorom, a nisu isti ugovori za poredjenje
SGS2 ipak izadje jeftiniji od iPhone-a 4, a jeftiniji mobilni mogu i uz jeftinije pakete da se uzmu.
Takodje, ako malo promuckas kefalo, ne moras da se vezujes za jednog operatera (koji su u Americi uzas gori nego nasi po pitanju signala), vec kupis lepo samo telefon i bilo koji paket koji ti odgovara bez ugovora ili uz neke popuste. I onda ti normalan telefon ipak ispadne jeftiniji.
Apple ce uskoro da izadje sa HDTV-om, ali tuzno je to sto ce se cak i taj TV koji ce po kvalitetu biti mnogo losiji od konkurentskih Samsung i LG modela imati veliku prodaju. Naravno za cenu se zna koja ce biti,...
O ne,gile opet otvarao tarot.oces podeliti sa nama detalje oko tog Apple TV-a posto vidim da si upucen bolje i od samog Kuka
.samo pokazujes ovim da si u stvojim stavovima krajnje neobjektivan,o Appleovom TV-u se jos ama bas nista ne zna a ti znas i kakvog ce kvaliteta biti i sve.
A sto se tice vrednosti apple-a,normalno je da kompanija koja ostvaruje toliki profit i ima toliki potencijal za dalji razvoj vredi toliko koliko vredi.vredece i dosta vise krajem ove godine.
Znaci ipak ovaj put nije tarot nego osecaj u stomaku,dobro i to je nesto za detaljnije ocekujem u najmanju ruku otvaranje pasuljagile23 je napisao(la):Nema nigde informacija, ali osecam da ce panel biti neki sacuvaj boze...
gile zar dosada nisi shvatio da je bolje da tako plitke tvrdnje ne iznosis jer ima ljudi koji su upuceniju materiju od tebe.na stranu to sto si tvrdio da su asymco rezultati lazirani,kao i analize trzista aplikacija (po tebi nemaju veze sa zdravim razumom),shvati u krajnjem slucaju da je cena koristenih komponenti samo jedan deo krajnje cene koja utice na celokupan proizvod kao i profita koji se prodajom tog proizvoda ostvaruje.gile23 je napisao(la):I da samo cekam dan kada ce neko ovde da kaze da je jeftinije Apple-u da napravi TV nego Samsung-u ili cak LG-u (pitanje dana kada ce to neko reci), isto kao sto Samsung kosta proizvodnja SGS 2 vise nego Apple iP4, a u iP4 sve 70% napravljen od Samsung delova kao i SGS 2.
Jednostavno Apple nikada nece moci cenovno da parira Samsung-u u TV biznisu u pogledu cena, kompanija koja kupuje ceo panel ne moze da ima nizu cenu od one koja doticni proizvodi i ugradjuje u svoj TV, tako barem zdrava logika kaze, e sada sto Apple logika to izvrne i shvati na 50-ti nacin to je druga prica
Opet siris pricu, opet lazne analize, opet bitniji tvoj osecaj u stomaku od forbes-a,asymco-a,cnn-a...procitaj lagano link koji sam ti ostavio, pogledaj sliku koju sam ostavio, procitaj sta pise iznad pa ce ti jednim delom biti jasnije zasto apple ostvaruje toliko veci profit od ostatka druzine. i evo ti jos jedan koji ce ti bolje objasniti u kakvim je apple odnosima sa mobilnim operaterima :
http://www.forbes.com/sites/greatsp...-higher-postpaid-subscribers-but-margins-dip/
Propadanje ne, ali padanje je samo pitanje vremena.nema priche o propadanju...
Ma nemoj? Zemlja sa 1.5 milijardi stanovnika koja ima (meltene) manji GDP od Nemacke koja ima 80miliona stanovnika. Zemlja sa prosecnom platom koja nije dovoljna ni da se napravi jedan iPhoneprvi po vrednosti deonica, najvrednija kompanija sveta.
100 milijardi dolara u shteku.
veeeeeeeeelika fan baza.
novo trzishte, Kina.
Mac what? Desktop market share Apple-a u svetu je u nivou statisticke greske:Novi Mac-ovi, ove godine, moguce i novi dizajn.
Mozda izbace 15-inchni Air za profesionalce.
Ma wow... ti si video 90% ljudi u Berlinu i Bazelu i mozes to da tvrdis?bio sam nedavno u Berlinu i Bazelu (Swiss) 90% ljudi sheta iPhone...
haos...
Kako je poceo nisko da prodaje nove VAIO modele ovo mi zvuci kao jako verovatnopre ce propasti Sony..shto ne bih voleo nikako
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari