Šta je novo?

Apple tuzi Samsung

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikada nisam razumeo ljude koji se pokidaju da brane kompanije koje zab..e i za njih i za sve korisnike, a takvi su i Samsung i Apple a i ostali.
Najvise gotivim Sony Ericsson, o Samsungu imam misljenje koje nije za forum zbog opomena admina :d a o Apple-u tek ne smem da se izjasnim.
Kakvi rcevi, to je neverovatno, i oni i armija obozavalaca sirom sveta, priest itd se vise zezaju, tako kapiram iako su fanovi ali ono sto sam citao po global forumima i You Tube-u, e ono je strasno i za mentalnu ustanovu!

Toliko me nerviraju da je to strasno. Ali samo kada citam ovako nesto, ovako me .... ..... ;)

to je to !! :D koji PWN ! :D

kako bi voleo da cujem odgovor od fanboisa na ovo, pogotovo priesta77

Evo odgovor odmah samo da vidis koliko bedno se sada Samsung brani i kakvim se lazima divis, pored toga sto krade Samsung sada je poceo i da laze :D
Prikazali su sliku sa netacnim informacijama da ispadne kako Apple njih kopira i na kraju se uspostavilo da oni kopiraju iPhone od kada se pojavio:)

Evo dva linka gde je sve detaljno prikazano i objasnjeno o kakvoj lazi se radi, prvi je cak sa jednog android sajta gde se cude kako mogu ljudi tako da lazu :)

http://androidcommunity.com/who-was-really-first-apple-vs-samsung-story-truly-debunked-20110420/

http://www.cultofmac.com/tag/samsung-f700

Ovo sto Samsung radi je stvarno pateticno dok ovi sto ih podrzavaju i sire lazi samo da bi pljuvali Apple su u najmanju ruku smesni. :wave:

Poslednja izmena:
a sto sada ti opet histerises oko ovoga, bio si se taman smirio posle onoga kada se Galaxy S (sPhone) pojavio. sto opterecujes mozak sa glupostima?

pa vidis da je @manfromearth trazio odgovor od mene licno, i nadam se da je sada zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Evo odgovor odmah samo da vidis videli koliko bedno se sada Samsung brani i kakvim se lazima divis, pored toga sto krade Samsung sada je poceo i da laze :D
Prikazali su sliku sa netacnim informacijama da ispadne kako Apple njih kopira i na kraju se uspostavilo da on kopiraju iPhone od kada se pojavio:)

Evo dva linka gde je sve detaljno prikazano i objasnjeno o kakvoj lazi se radi, prvi je cak sa jednog android sajta gde se cude kako mogu ljudi tako da lazu :)

http://androidcommunity.com/who-was-really-first-apple-vs-samsung-story-truly-debunked-20110420/

http://www.cultofmac.com/tag/samsung-f700

Ovo sto Samsung radi je stvarno pateticno dok ovi sto ih podrzavaju i sire lazi samo da bi pljuvali Apple su u najmanju ruku smesni.

samsung nema veze sa ovom slikom, to je neko okacio na neki forum i tako se prosirila....znaci i ovo je bila kopija iphonea?:p i posle 4 godine stize tuzba..smesno...pitam se zasto bas sad? a da..stizu tableti uskoro :p

Samo 2 stvari.
1) Apple ne treba da prdi i da se tuzaka ovako kao jedna najretardiranija kompanija.
2) DA, Samsung kopira Apple.

@manfromearth
Pa ne znam ko je napravio tu laznu sliku kojoj si se ti divio, :D ali ona je napravljena sa namerom da brani Samsung, a sto se tice tuzbe ja sam se stvarno cudio sto ih nisu odmah tuzili kada su izbacili sgs, nego su ih ostavili toliko vremena da postanu plagiatori broj jedan u svetu pa da se jos sada i bune, a gle cuda jos imaju i podrsku :)

P.S Sada vidimo da su mogli da ih tuze cak i od onog f700

Poslednja izmena:
@manfromearth
Pa ne znam ko je napravio tu laznu sliku kojoj si se ti divio, ali ona je napravljena sa namerom da brani Samsung, a sto se tice tuzbe ja sam se stvarno cudio sto ih nisu odmah tuzili kada su izbacili sgs, nego su ih ostavili toliko vremena da postanu plagiatori broj jedan u svetu pa da se jos sada i bune, a gle cuda jos imaju i podrsku :)

od koga imaju podrsku, zdravog razuma?

sto se tice mene, ne branim niti volim ijednu firmu, ali jednu ne mogu da podnesem, zbog svoje politike i fanaticnih korisnika, a to je apple, pogledaj samo koliko ih TI branis....

Poslednja izmena:
Koliko vidim taj "zdrav razum" siri i ceni lazi da bi stvorio podrsku, pa se covek zapita kakav je to zdrav razum koji time stiti plagijatore?

Koliko vidim taj "zdrav razum" siri i ceni lazi da bi stvorio podrsku, pa se covek zapita kakav je to zdrav razum?

da bi stvorio podrsku?:D ko?:D zamisli da postoji samsung fanbois..u to ne mogu da poverujem :D

edit: ne drami, nevini su dok se ne dokaze suprotno !! :p i motorola je tuzila apple prosle godine, kolju se na sve strane....http://www.businessinsider.com/motorola-sues-apple-for-patent-infringement-2010-10 i nokija ih je tuzila koliko znam....

Poslednja izmena:
uhh, nisko gilee, nisko:D

sace da kaze kako LG nije imao filing :p

Poslednja izmena:
Vecina prosecnih usera ce umesto iPad-a uzeti laptop jer je rad na njemu mnogo komotniji i laksi.

Aj majketi ovo objasni, tableti nisu namenjeni da sa njima sedis za stolom, vec u nekom sto zavaljenijem polozaju. Kako je onda komotniji i laksi, komotniji je touchpad na laptopu od celog ekrana na tabletu? Ili mozda misha da povezes pa da ti butina bude podloga za njega... ili sta. Nije mi jasno uopste...

I btw, ovaj Samsungov launcher je sramno slican iOS-u, da ne pominjem spoljasnost..

Mnogo sve ovo podseca na tuzbu MS-a vs Barnes&Noble:

Microsoft said in the complaint that the Nook e-reader devices and software step on patented technology for showing a webpage's content before loading background images, allowing users to read the page faster. It also pointed to technology around the way "apps," or small programs, indicate the status of a download, and technology for opening a separate window on the screen that makes navigating through content easier.

The other two patents are related to selecting and annotating text in documents.

Patentiranje cetvrtastog izgleda telefona sa dugmetom na dnu ili selektovanja teksta u dokumentu - isto s*anje, ista budalastina. Da ne pominjem po stoti put patent za zabavljanje zivotinja laserom, evo drugog primera koji lepo pokazuje sta sve moze da se patentira - http://www.faqs.org/patents/app/20090272326. Dakle, ni slucajno vise nemojte da se igrate sa vasim kucnim ljubimcima upotrebom lopti, lutkica i automobila na daljinski pogon, jer krsite patent.

Nisu ovde krivi ni MS ni Apple... krivo je americko zakonodavstvo koje dopusta da takve stvari mogu da se pantentiraju; i njima a i svim drugima ostavljaju prostor za razvlacenje konkurencije po sudovima kad im se ucini da je 'pravi trenutak'.

Srecom ono sto vazi u US ne vazi u ostatku sveta; nadam se da ce pre ili kasnije doci vreme kada ce US market da bude dramaticno siromasniji za razne tehnoloske proizvode ili ce tehnologija da bude dramaticno skuplja a kao posledica ovog glupog zakona. Pa onda nek' vide sta ce i kako ce dalje.

a sobzirom da je Apple americhki, a Samsng korejski, na koji oni sud izlaze ? Medjunarodni sud pravde (Hag), ili kako ? ja znam od lane da ima onaj medjunartodni "trips" ili kako se vec zove, dogovor o copyright-u, ali ne znam na koji sud izlaze. valjda je 90ih ustanovljen neki sistem, ali ne znam kolko to vazi za aziju, kad je regulator medjunarodnog suda Hag, a to uglavnom vazi samo za UN. Ili je sve sto Apple moze da eventualno postigne, da izbaci Samsung sa americkog trzista (jadni oni, ostaje im samo Azija sa 4 milijarde ljudi)

Americi se ne isplati da menja zakone, tj oni su namerno takvi i doneti (mozda pod uticajem velikih kompanija) jer pune budzet u meri koju ne mozemo da zamislimo. Pa pogledajte malo kad odete u neki veci fancy USA city, sve sami advokati sa nenormalno velikom lovom koja se tu vrti (a o LA da ne pricam)

Aj majketi ovo objasni, tableti nisu namenjeni da sa njima sedis za stolom, vec u nekom sto zavaljenijem polozaju. Kako je onda komotniji i laksi, komotniji je touchpad na laptopu od celog ekrana na tabletu? Ili mozda misha da povezes pa da ti butina bude podloga za njega... ili sta. Nije mi jasno uopste...

Imas 500 e, nemas nikakav racunar u kuci, sta ces uzeti tablet ili laptop ? Sto laptop ne moze u zavaljenom polozaju, jeste da ces da se mucis sa onim touchpad-om, ali i ti ces na iPad-u da se izmucis dok nesto iskucas u tom polozaju ? Cinjenica ostaje da na nijednom tabletu ne mozes nista ozbiljnije da odradis.

a sobzirom da je Apple americhki, a Samsng korejski, na koji oni sud izlaze ?

Mislim da izlaze pred neki sud u drzavi u kojoj su povrijedjena autorska/patentna prava tuzioca. Koji tacno, ne znam.

.....ali i ti ces na iPad-u da se izmucis dok nesto iskucas u tom polozaju ?

Grijesis. Ako vec pricamo o kucanju u lezecem polozaju, vrlo lako moze da se kucka. Tablet se "nasloni" na pocetak dlana i palcevima ga pridrzavas a kucas sa ostalim prstima. Vjeruj mi da uopste nije neudobno niti zamorno kucati na taj nacin cak i duzi tekst.

I naravno da je lakse koristit tablet od par stotina grama u krilu/lezecem polozaju nego lap od ~2,5 kg zaboga!

Nikad necu razumeti ljude koji do krvi brane kompanije (?!?-ajd da je neka zenska pa ok...) kojima su ostavili pare i nisu cak ni zaposleni kod njih... kao da su oni CEO... alo bre,jel ste vi normalni?!

Ajd iskustva iz prve ruke:
Apple ide na hype i zato rade ovakve stvari,nisu bzvz cekali ovoliko.Tacka.
Srbija iako je siromasna odlicno prati mobilne tehnologije.Cim se pojavi nesto novo na trzistu odmah se trazi i kod nas.
iPhone 4 je bio hit kad je izleteo i gomila ljudi ga je trazila.Na pitanje zasto hoces taj fon svi su rekli "jer je to iPhone!" Nije ih zanimalo sta kako.Mesec dana je bila ludnica i od tada tisina.Dosta njih koji su uzeli su dosli sa komentarom da su se zeznuli,mogli su se zeznuli (grubo receno) bolje da su izeli jeftiniji fon sa vise funkcija (njihov komentar,ne branim nikog da rascistimo,licno briga me za bilo koju firmu).
Samsung se konstantno prodaje i moze se reci da je prvi po prodaji.Od najednostavnijeg E1080i do najskupljih modela serije Wave,Galaxy serije i sl...samo sto u ovom slucaju kupci gledaju sta moze da uradi fon.
A to je glavni Samsungov adut,ogromna paleta mob telefona za svakog po nesto po povoljnim cenama,manje vise kvalitet (serviseri znaju sta pricam :))

Mislim da izlaze pred neki sud u drzavi u kojoj su povrijedjena autorska/patentna prava tuzioca. Koji tacno, ne znam.

Mislim da tuzba vazi i moze da ima posledice samo u US. Odnosno, recimo da Samsung izgubi tuzbu i bude primoran da menja svoje uredjaje, oni bi to radili samo za USA; u ostatku sveta mogli bi da nastave da prodaju bez ikakvih problema ono sto sada izradjuju. Jeste americko trziste veliko ali nije jedino.

Nije ovo prvi primer, recimo holandski TomTom se nasao pod udarom MS-a pre par godina tek kad su poceli da prodaju navigacione uredjaje u USA, dok su to radili u Evropi niko ih nije dirao.

Sad se setih jos jednog primera da US zakonodavstvo nije urezano u kamenu i nepromenljivo; naime zaista dugo je vazilo pravilo da napredne enkripcione tehnologije ne mogu da se izvoze van USA (mozda se neko seca prvih browsera koji su za americko trziste imali jaku enkripciju a za ostatak sveta tek 56-bitne kljuceve). To je pravdano pricama o bezbednosti zemlje, da ne sme nikako da se dozvoli da CIA/NSA/FBI/whoever nemaju mogucnost da desifruju elektronsku komunikaciju 'neprijatelja' i sl. Medjutim zakon se pokazao losim po americki biznis - evropske i azijske kompanije razvile su sopstvena enkripciona resenja i brisali su pod amerikancima na svim tenderima, sirom sveta. Posle toga zakon je ukinut.

Zakon o patentima po prirodi stvari treba da stiti male pronalazace i kradju ideja od strane gigantskih korporacija, odnosno po definiciji ne bi smeo da bude losa stvar. Medjutim izrodio se u nesto potpuno drugacije - sluzi kao klackalica za odrzavanje ravnoteze straha, sirenje FUD-a i pritisak na konkurenciju.

Srecom pa je evropski parlament mnogo oprezniji od americkih kolega, pa je i pored ogromnog pritiska MS-a i apple-a takav nakaradni zakon vec dva puta odbijen ogromnom vecinom glasova.

Grijesis. Ako vec pricamo o kucanju u lezecem polozaju, vrlo lako moze da se kucka. Tablet se "nasloni" na pocetak dlana i palcevima ga pridrzavas a kucas sa ostalim prstima. Vjeruj mi da uopste nije neudobno niti zamorno kucati na taj nacin cak i duzi tekst.

I naravno da je lakse koristit tablet od par stotina grama u krilu/lezecem polozaju nego lap od ~2,5 kg zaboga!

Moze normalno da se kuca, ali opet mnogo je to brze na laptopu :).

Malo sam se izleteo sa komentarom :), ali iPad je ostao i bice jos dugo igracka. Skoro sve sto moze iPad da odradi, moze da odradi bilo koji smart phone.

hvala Salac, na osnovu ovog tvog teksta sam pohvatao i na netu sta kako. otprilike si sumirao.

I btw, ovaj Samsungov launcher je sramno slican iOS-u, da ne pominjem spoljasnost..

Tablet je igračka a na laptopu/netbuku može i nešto da se radi. Uzimati tablet kao zamenu za PC je u ovom trenutku besmisleno. Već sam rekao i ponoviću, ljudima kojima tablet završava sve što i kompjuter, njima tablet ni ne treba a kamoli kompjuter. Mogu da kupe i autić na daljinsko upravljanje, u njihovim rukama imaće istu upotrebnu vrednost kao i tablet ili PC.

opet ista prica .. "tablet ce da zameni PC". to je kao da kazes da ce pegla da eventualno zameni mikser. NECE jer svaki uredjaj ima svoju svrhu, i tablet ce uvek biti tablet, PC ce uvek biti PC.

ista prica je bila pocetkom milenijuma, kad su ljudi smarali - laptop ce da zameni desktop. sta bi sa time ?

Kako šta bi. Pa već godinama se prodaje više laptop-ova nego li desktop konfiguracija. Jedini faktor spoticanja jeste cena i slabije performanse laptop kompjutera, kada bi to bilo isto kao kod desktopa niko ne bi kupovao desktop:)

Poslednja izmena:
Ja bih prvi. desktop je jedna funkcija, laptop je druga. ja NIKAD ne bih izabrao da imam 17 incha, poredjeno sa 24 incha kolko imam. niti bih kompenzovao to tako da nosim laptop od 24 incha, kad bi ga neko napravio (videl nekad neki del od 22 incha, lol). a verujem da nijedan ozbiljan programer sa vise od tri otvorena prozora ni u ludilu ne praktiuje svoj rad na laptopu.

a drugo je laptop vs desktop, i tablet vs pc -.-

laptop i desktop imaju isti os, znaci mogu da rade iste stvari, samo malo drugacijom agilnoscu i brzinom....dok sa druge strane tablet, je samo jedan veliki telefon sa velikom ekranom koji ne moze da telefonira :D....a iOS to potvrdjuje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno