Šta je novo?

Apple tuzi Samsung

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@priest ide proces stagnacije Apple-a, konkurencija se napokon dozvala pameti :). Ima mnogo razloga zasto Apple mora da bude miran kao bubica prema Samsungu :), a svi ti razlozi su vec navedeni :).

Dozvala se pameti tako sto Apple izbaci neki uredjaj a onda svi krenu da prave klonove :d I to tako vec 30 godina:)

Hocete da kazete da Samsung nije kopirao? Da nije hteo da postigne taj iphone filing? Nemojte samo da se brinete da ce apple da ostane bez snabdevaca cipovima. Samo sto ja ne bih nikad tuzio samsung, dovoljna im je sramota to sto su apsolutno neinovativni.
Ne znam da li pratite, ali apple svakodnevno prijavljuje patente i mnogi od njih deluju revolucionarno. Uneli su dosta inovacija sa ipad-om i iphone-om i nastavice tim putem. Ne treba sad ocekivati da apple svaka tri meseca objavljaje neku revolucionarnu spravu, ali na svaka 24 meseca mozemo ocekivati. Ako ne ceo revolucionarni uredjaj, onda bar inovacije koje od drugih kompanije jednostavno ne mogu da se ocekuju.

Poslednja izmena:
@priest ide proces stagnacije Apple-a, konkurencija se napokon dozvala pameti :). Ima mnogo razloga zasto Apple mora da bude miran kao bubica prema Samsungu :), a svi ti razlozi su vec navedeni :).

Jeste sigurno im se tresu gace da ce ostati bez jednog radnika zvani Samsung i od toliko straha oni se ipak "usudili" da tuze najveceg plagiatora danas :)

Poslednja izmena:
P.S Samsung moze ladno da se primenjuje u XEROX :)

Poslednja izmena od urednika:
Koliko vidim vi ste se zaredjali na prethodnoj stranici odavno.
Da li vam smeta ako neko ima drugacije misljenje ili volite monolog? :)

P.S Samsung moze ladno da se primenjuje u XEROX :)

jel to ona ista kompanja od koje je apple maznuo OS? XD

@priest77

aha, znaci isti taj Xerox, hvala

Konkurencija je presisala iPhone, evo jednog primera, a evo i drugog :). E sada novi iPhone izlazi u septembru mesecu, pre toga rekose januar :). Za sada nista revolucionarno nema u njemu, ali zavisi Steva ce da predstavi kameru od 8 mpx kao revoluciju, a HTC priprema telefon sa 16 mpx kamerom :). Trenutno je vise usera koji koriste iOS nego Android u USA, vec rekoh zasto ce se promeniti situacija u nekom narednom periodu. Apple ima jako veliki udeo u tablet trzistu, ali Samsung i Acer koji su se bas nameracili na taj segment ce predstavljati zdravu konkurenciju Apple-u.

A sto se tice revolucije, evo u novom iP 5 nista novo, kao i u iPad 2. Jedina revolucija sto se tice iPad-a je ta sto je tablet uredjaj sveden da bude dostupan masi, a to sto mu je upotrebna vrednost 0 za ogroman broj usera to je treca prica :).

Samsung je kompanija koja proizvodi sve (u pravom smislu te reci), Apple je samo jedna mala karika u njihovom profitu (4 % od ukupnog profita).

Zamislite sada Samsung stane sa proizvodnjom A4 i A5, da vidim kada ce neko od vas da kupi neki iUredjaj, pocetkom sledece godine :) ? Koliki su tu gubici za Apple, koliko to moze srozati Apple i svu tu medijsku pompu koju je stvorio :), nema tog marketinga koji ih moze oprati :),...

A ja bas bih hteo da vidim kako ce Samsung prestati da radi za Apple i ne ispuni potpisane ugovore. :)

A ja bas bih hteo da vidim kako ce Samsung prestati da radi za Apple i ne ispuni potpisane ugovore. :)

pa naravno da se to nece desiti sad, moraju ugovori da se ispostuju inace bi mogli da dobiju pravu tuzbu, a ne ovaj smehotres, ali pitanje je sta ce se desiti posle, kad bude istekao ugovor, mozda samsung koriguje cene komponenti specijalno pripremljeno za apple uredjaje:D

ili ih samo zaobidju :p

Pritisnula konkurencija pa Apple pokušava na ovaj način da ih izgura sa US tržišta, što bi inače ovoliko dugo čekali nakon pojave Galaxy-ja da se bune oko dizajna? Do sad nije Galaxy ličio na iPhone, ali su nakon višemesečnog upoređivanja uspeli da provale da kopira "look and feel"???
A i zanima me kako će tačno na sudu da se to utvrdi? Daće sudiji iPhone i reći mu: "Feel it judge, just feel it :d"

@ gile
Voleo bih da ispricas tu trecu pricu o upotrebnoj vrednosti ipada.

Aman ljudi, zasto Toshiba ne tuzi sve proizvodjace Laptop racunara :) zasto svi su iskopirali njih zar ne. Isto to moze i IBM da uradi zar ne (sta bi bilo da krenu oni da tuze auuuu)... Zabraniti proizvodjacima laptopova da prave iste i svi momentalno da uplate milijarde Toshibi jer svi ali svi od prvog do zadnjeg lice jedni na druge :D Moram da nadjem i ko je prvi izmislio TV, ves masinu, peglu, tastaturu...

Ovo vec postaje smesno. To shvatanje "toshiba izmislio laptop i svi ostali prekopirali" je prilicno banalizovano.
Da li mislite da je samsung "izdizajnirao" galaxy s sa namerom da lici na iPhone i tako privuce deo trzista? Oni nisu iskopirali samo fizicki izgled iPhone-a, vec i sve one neprimetne sitnice koje doprinose osecaju da imas nesto sto bi trebalo da bude iPhone u low budget varijanti. Uvredljivo je reci da nesto "lici", a nije "iskoprino", pogledajte smao kako izgleda prikljucak. Osim hardverskih detalja, iskopiran je GUI. Nema tu neke logike, dovoljno je pogledati slike. Odgovor na to ne moze biti "tako je i toshiba izmislio laptop". Valjda ste do sada ukapirali da apple ne prodaje samo hardver i softver, vec i "filing" koji se razlikuje od svih ostalih, i upravo svi ti ostali pokusavaju da postignu taj filing, ali nazalost pravljenjem losih kopija. Pored Samsunga tu je HP koji je ukrao macbook-ov dizajn od levog gornjeg do desnog donjeg ugla. to su ocigledne stvari o kojima ne bi trebalo puno da se raspravlja, ali izgleda da ima ljudi koji ni to ne pokusavaju da shvate.

I Toshiba prodaje filing sto da ne :) i uopste nije banalizovano ista ali ista je stvar u pitanju, kako je duracije, molim te prosvetli me? Ja ne znam zasto Apple ne tuzi i Ubuntu isto, jer furaju sada levo ove close, minimize, maximize :) svako ocigledno moze svakoga da tuzi zar ne (Moze i Sony da tuzi na milion i jedan nacin druge, izmedju ostalog ono sto se danas fura na MacBook-ovima tastatura mislim je kopija Sony-eve zar ne :) Mozes misliti ciji dizajn je doradio Apple na MacBook-ovima)... mislim ajde ljudi opustite se malo, iskreno boli me uvo i za jedne i za druge, meni ama bas nista ne znaci, a kao sto rekoh vec ovo je za njih kao ujed komarca imaju i jedni i drugi milijarde i milijarde...

Poslednja izmena:
ne bi ih Apple tuzio da se ne osecaju ugrozenim zbog Adnroidovog osvajanja trzista. sada treba na svake nacine spreciti kako ih ne bi prestigli. ***a sve je to profit

Iskren da budem mislim da mi je ovo prvi put da vidim da se dve velike kompanije tuzikaju za izgled, doduse nisam nikad u svojoj "karijeri" obracao paznju na te stvari, jer svaki dan u USA lete tuzbe na sve strane, te jedna tuzi drugu, pa ta druga onda kontratuzbu na ovu prvu, pa onda treca tuzi prvu isto jer se oseca ugrozenom, ma sve nekako naopako :) moram da vidim kako deluje tuzba zbog izgleda ikonica i skrolovanja levo-desno :) (mada to je nesto mnooogo staro)... Bar nesto interesantno dok se prate grafikoni :d

Aman ljudi ova tuzba sluzi za cist marketing, nije ozbiljna :)
Tj sluzi da bi preneli poruku "amerikancima" samsung je kopija apple-a, bolje kupite apple (original). A usput nije lose pojaviti se malo u vestima i jos bolje u mnogobrojnim raspravama sirom sveta. Tako ce lakse ocuvati svoje fanove, koji ce sad da mrze samsung i ne postoji mogucnost da ikad predju tamo....

Ovo vec postaje smesno. To shvatanje "toshiba izmislio laptop i svi ostali prekopirali" je prilicno banalizovano.
Da li mislite da je samsung "izdizajnirao" galaxy s sa namerom da lici na iPhone i tako privuce deo trzista? Oni nisu iskopirali samo fizicki izgled iPhone-a, vec i sve one neprimetne sitnice koje doprinose osecaju da imas nesto sto bi trebalo da bude iPhone u low budget varijanti. Uvredljivo je reci da nesto "lici", a nije "iskoprino", pogledajte smao kako izgleda prikljucak. Osim hardverskih detalja, iskopiran je GUI. Nema tu neke logike, dovoljno je pogledati slike. Odgovor na to ne moze biti "tako je i toshiba izmislio laptop". Valjda ste do sada ukapirali da apple ne prodaje samo hardver i softver, vec i "filing" koji se razlikuje od svih ostalih, i upravo svi ti ostali pokusavaju da postignu taj filing, ali nazalost pravljenjem losih kopija. Pored Samsunga tu je HP koji je ukrao macbook-ov dizajn od levog gornjeg do desnog donjeg ugla. to su ocigledne stvari o kojima ne bi trebalo puno da se raspravlja, ali izgleda da ima ljudi koji ni to ne pokusavaju da shvate.

Fanboi talk.

update :D link

jman69 : "Design issues? Samsung should show in court that unlike the iPhone, they can actually remove the rear cover,
replace the battery, install a micro sd chip, and hold the phone anywhere and still not drop calls. " xD

Poslednja izmena:
@switch uporedi sta moze da uradi iPad 16 gb wi fi i neki Asus laptop od 500 e :). iPad ima jedinu realnu prednost ako su ti informacije potrebne instant i to sto je dosta laksi i ama bas nista vise, svaku operaciju ces brze odraditi na bilo kom laptopu u odnosu na iPad :). iPad ima bolju autonomiju, ali sta mu to znaci kada su mu mogucnosti ogranicene. Vecina prosecnih usera ce umesto iPad-a uzeti laptop jer je rad na njemu mnogo komotniji i laksi.

Svako ima materijala da tuzi nekoga zbog dizajna, da je Apple izmislio dizajn svakog uredjaja na ovoj planeti pa da razumem, ali i oni su uzeli neciji dizajn, a ako tom dune u glavu da ih tuzi :),...

Osecam da ce Samsung da ih 'oladi. Samo ne vidim u cemu je slicnost iPad-a i Samsung Galaxy Tab-a, oba imaju touch ili delove proizvodi ista kompanija, Samsung :). Sto je najbitnije Apple trazi od Samsung-a da povuce Galaxy Tab, stvarno smesno :), stvarno ne znam sta su im maznuli ?

Ima slicnosti izmedju iPhone-a i Galaxy S-a i Galaxy S2. Mozda ce Samsung morati da plati odredjenu ostetu, ali ce zato Samsung pomoci i Apple-u da napravi samo takve gubitke :), ali ne moze ceo proizvodni program da se prebaci za 2 dana. Samsung moze da se pozove na sitnice kao sto je naveo manfromearth pa da cela tuzba padne u vodu :). Moze se desiti i da Samsung povuce kontra tuzbu, ako nadje neki materijal :), a cisto sumnjam da je to tesko izbunariti :).

Btw. Zevs dobro rezonuje, na kraju mozda Apple povuce tuzbu pa je ovo sve zarad dobre reklame, ali Samsung ce sigurno traziti neku odstetu :). Sve u svemu bice jako jako veselo,...

Ovo nije zivotna stvar no.1 ali dokle moze da ide arogancija jedne kompanije to je neverovatno, iako napadaju mnogo jaceg od sebe koji ih snabdeva svim i svacim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno