- Učlanjen(a)
- 26.05.2006
- Poena
- 510
Mnogo više znače tih 16GB RAMa nego veći disk, njega možeš uvek da uvećaš i to jeftinije nego kod Applea.
Ako Apple to najavi da li je to početak kraj iPada![]()
Apple is reportedly working on a cheaper Mac laptop with an iPhone chip
Return of the MacBook?www.theverge.com
Rezime > Kupljen je MB Pro M4, osnovni model. 😎😆Dilema, Air M4 13" ili Air M2 13" - osnovni modeli 16/256GB.
Prvi za 112k DIN, drugi za 88K DIN. Oba nova, sa domaćom garancijom - kupuju se na akciji u domaćoj prodavnici.
Срећан и здраво га трошио.Rezime > Kupljen je MB Pro M4, osnovni model. 😎😆
Odem danas do BG-a, da kupim ovo što sam planirao. Međutim, brat mi "ubaci crva u glavu" kako pravim veliku grešku i da je samo Pro model pravi, a ostalo su "igračke". OK, svestan sam i sam mana koje Air može da ima u malo "težem" radu ali tu se u priču uključi i žena i kaže - "kad već daju Pro sa beskamatnim kreditom, uzmi njega". On je na sajtu, na nekom popustu oko 220K DIN. Ja se tu "pobunim", rekoh ima na KP za 1500€, taj osnovni M4 Pro model ali žena kaže čuvamo keš. Rekoh OK, idem da vidim (i onako sam službeno išao za BG).
Tamo u tržnom centru prelomim da ću ipak da poslušam ženu i brata i odem na pult da spustim cenu za 12k DIN (može uz studentsku ili potvrdu o zaposlenju - EDU popust). Međutim, kaže mi radnik "samo čas da proverim nešto" i kucka nešto po nekim tabelama, zove koleginicu, idu u magacin da provere - epilog: dolazi i kaže mi "imate sreće, sada je ovaj model na dodatnom popustu i možete da ga dobijete za 184k DIN (nešto sitno ispod te cifre).
Šta da kažem, nisam imao kud, odem da završim za beskamatni kredut (sve se radi kod njih u raadnji) uz plan da dam učešće od nekih 80k DIN. Popunim potrebna dokumenta, kreditno sam sposoban, nema frke, kaže radnica "sačekajte 15-ak min da ja to unesem u sistem" i trebalo bi da se dobije odmah odgovr da li je kredit odobren. Odem da ručam, dok čekam, vratim se i ona mi kaže, ovo nećemo moći danas da završimo, otišao je zahtev u kreditni biro i moraće da se čeka do sutra. Ja rekoh sebi, kao da sam znao, dok sam ručao, ne idem iz radnje bez laptopa.
Ko će da čeka sutra, pa eventualno idući četvrtak da opet dođem u BG (kaže radnica može i tako) da potpišem ugovor o kreditu i uzmem laptop. Rekoh joj storniraj zahtev, plaćam u celosti (žena pre toga odobrila taj trošak
).
Eto, ne znam dokle traje ta "akcija" nema je na sajtu, popust sam dobio u radnji.
Razmisljam, nego ja se vise ne lozi na to. Eto ga PS3 skuplja prašinu. Verovatno zato sto nemam MK 😁😁Срећан и здраво га трошио.
Ја сам први пут прије око пола године узео MB pro M4 pro 14 core CPU, 20 core GPU, 24 RAM, 1TB. Толико сам се тада могао пружити око 3250, и мислио сам да ће ми 14 инча бити мало, али не, јер 90% рада радим на великом монитору, а исто би и да већи екран. Екран даје бруталну слику. Оно што ми је најважније да у AI,PS,PP,AF програмима које користим лети. Батерија ако нема интезивног рада издржи читав дан и то ми је заиста огроман плус.
Једина мана да кажем, што сам пријетио јесте се створе микро огроботине око ивица рецимо порта који често користим мада је видљиво само по свјетлошћу ако је упорено.
Свакако што се лаптопа тиче мене више WIN узимати нећу.
@jocasylver
На дужем плану је јефтиније, размишља жена![]()
Kupio u decembru prošle godine isti model, jedna od najboljih kupovina ikadRezime > Kupljen je MB Pro M4, osnovni model. 😎😆
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari