Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Imam problem, valjda nisam toliko neuk, ali ne mogu da dodam nemacki jezik u keyboard?! Ima engleski i srpski... i to je to. Koji su koraci za dodavanje? Ima spelovanje nemackog, cak izlazi i predikcija na touch baru, al jezika nema...
Pitao ChatGTP i nije mi koristilo... nasao u nekim tutorijalima. Dole levo u uglu ima znak +...
Opazanje. Neke (bitne) stvari u ovom sistemu su tako diskretno postavljene da mi treba lupa... u ovom slucaju.
To je poslednja generacija, ako ti performanse odgovaraju, svakako će narednih 5,6,7 godina dobijati OS update i sve aplikacije koje sada rade radiće sve to vreme.
Ali ako baš je akcenat na duže staze, ova generacija mekbuka je na kraju ciklusa. Ja na mekbuk gledam kao auto - novi model je novi dizajn a upgrade CPU i perormansi idu svake godine, tu razlike nisu dramatične.
Ovaj model je od 2021, pre toga je bio dizajn izašao 2016 itd.
Tako da će za maks godinu dana to biti stari model, veliki pad vrednosti itd. Novi će imati OLED displej, neće imati notch, verovatno silicon-carbon bateriju ..
A ako ti sada treba, onda kupiš šta ti odgovara i ne razmišljaš