Forbidden403
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.04.2022
- Poena
- 120
Takodje, toliko sam sam zaboravio na notch, da sam pogledao u njega direktno sad kad sam procitao tvoj postOvo je valjda samo sa base modelom slucaj.
A sto se tice diskusije vezane za notch, evo radim na 14" m1 pro mbp vec nekih 3-4 meseca i mislim da je ovo prvi put da sam pomislio na notch otkad ga imam, presmesno mi je da je nekome to prekretnica da li bi kupio uredjaj ili ne. Pritom cak ni ne maskiram crnom/tamnom pozadinom, koristim defaultnu monterey. Svasta se ovde procita stvarno : )
Imaš slučaj sa proizvođačima M.2/SSD koji su menjali NAND i stavljali lošiji, a nisu se “hvalili”.Imas neki konkretan slican slucaj? Mada nisu bitni drugii, ne bih rekao da je nekad ovako nesto drasticno bilo. Cesto je naredna generacija bila brza po 20-40% i to je bilo deo prezentacije i ok napredak, a sada isti uredjaj 50+% sporiji ako se ne uzme SSD-a 512 upgrade-a od 200$, to nije normalno, ozbiljno skrivanje informacija od korisnika. I to su neki standardni rezimi rada 10tak tabova i jedna aplikacija. Da je RAM u pitanju i neki zahtevniji slucajevi, pa da razumes.
A sta reci da "base M1" ima 100% brzi SSD od "base M2", ej 100%.
Ispada da cela M2 serija je fail. Sve se opet svodi na M1 Air i Pro 14".
Godine notch-a na telefonima, i dalje mi bodu oči, a ovi punchole i slično nisu ništa bolji. A tek koliko bi me nerviralo na laptopu, ne želim ni da probam.Takodje, toliko sam sam zaboravio na notch, da sam pogledao u njega direktno sad kad sam procitao tvoj post![]()
Ionako ljudi ne kupuju iPhone zbog čipseta. Odnosno, da budem precizniji, ne prave apgrejd. Pa danas i A12 leti i radi fenomenalno, a o novijima da ne pričam. A15 je i dalje ispred 8 Gen 1+, ni ne vidim zašto bi se "cimali" i stavljali A16 u sve što mogu kad su ionako ispred konkurencije i po snazi i po efikasnosti. Bilo bi lepo da cena bude malo manja kao rezultat, ali avaj.Godine notch-a na telefonima, i dalje mi bodu oči, a ovi punchole i slično nisu ništa bolji. A tek koliko bi me nerviralo na laptopu, ne želim ni da probam.
Najgora stvar koja se desila u industriji, u tesnoj konkurenciji sa uklanjanjem headphone jack i mišljenjem da je dongle life elegantniji od imanja portova. Mada Apple po glasinama, ima još gluplju ideju da segmentiše iPhone što se tiče SoC.
Imajući u vidu koliko je izdingnuta tastatura ovo je očekivano. Takođe, ne verujem da je otišao sloj sa ekrana, deluje da laptop držiš više sklopljen nego otvoren (verovatno se kačiš na eksterne monitore).16ica max, kupljena u decembru, vec se na displeju vidi zestoko utisnuta tastatura, a i linija koja razdvaja tastaturu od touchpada.... znaci bukvalno se preslikalo na coating i ne skida se... Primecivao sam stalno da mi ostaje masnoca po ekranu u obliku tastature, sve kontam ma to je samo prljavo, ne moze ekranu nista da bude... obrisem skoro detaljno sve da se cakli i vidim da zbog tolikog kontakta sa ekranom, nije samo prljav, vec je i otisao coating.... i to za pola godine... kakav li ce biti za nekoliko...
sta mi savetujete, da reklamiram odmah, ili da cekam pred istek garancije? ovo mi je necuveno da laptop od 4300e ima ovakvu gresku u dizajnu
Moj 14" je vec 4 meseca 80% vremena zatvoren (clamshell) i povezan na monitor, sad ga pazljivo pregledah, nema nikakvog traga. Mozda je na tom primerku tastatura izdignutija greskom za nekoliko milimetara, to mi lici na izolovan problem. Nadam se da ce ga garanzija uvaziti!skoro uvek je otvoren... kad ga nosim, torba je debelim jastucicima oko celog laptopa, da ne moze nista da ga nateze. znaci pazi se bas...
sloj je otisao sigurno,jer se vidi da je urezano sve i to zestoko.... cak cela povrsina oko touch pada.... ne pipa samo tastatura, vec ceo laptop se sklopi kao sabijen sendvic....
To ce im drasticno oboriti prodaju, ne znam kako ce da hendluju tu situaciju... Sad bez sale, kada se do sada nije pojavio neki displaygate, verovatno su u pitanju retki slucajevi. Reklamiraj, verujem da ce uvaziti.platicu vrednost laptopa na promociju da vrti svima redom
Daj neke slike kada je ekran upaljen/isključen, da se vide ti otiscinije samo kod mene, pogledao sam i kod drugara koji isto ima 16icu.... poznaje se vec i kod njega malo...
ma ako ne uvaze, zapalicu ih... odmah cu da napravim anti reklamu i platicu vrednost laptopa na promociju da vrti svima redom![]()
Ja imam ovakav isti, kupljen na pijaci za neku sicu. Ima isti problem, ali na njemu se bas vide dugmici od tastature kako su oslikani.2015 13" MBP je imao slican problem, davali su produzenu zamenu ekrana do 4 god od kupovine. Ne znam je l' isti problem ali bio je ostecen zastitni sloj na ekranu. Videlo se kada je jednolika boja uglavnom. Nije previse smetalo ali je bezveze. Nisam siguran je l' od tastature, ali deluje tako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari