Jel ima neka posebna taksa kod njih? Nisam ispratio tacno pricu oko Irske, svi nesto pricaju o njimaCudne cene kod tih dilera, ovo je kod Iraca.
512 jeftiniji ali 1Tb skuplji.
Pa ako je 3 godine garancije, znači da plaćate i taj Apple Care i to je taman ta razlika.
Ako ti sluzi za posao i treba ti jaci onda se isprsi za ove novije, otplatice se sam svakako. U suprotnom ako ti ne treba za posao onda ce i jeftniji m2 da ti sluzi vise nego dobroJa cekam drugara da mi javi kada ce dolaziti, da mogu mozda da ugrabim neki na nizoj ceni
Samo se razmisljam koji. M2, M3 ili M4...
Znam isto da je velika razlika u ceni izmedju njih, ali gledam neki okviran raspon do 2500e.
Da li je bolje da se uzme neki jaci M2, jer se tamo moze naci sad za manje para, pa za jedno 5 godina uzeti novi, ili uzeti M3 Pro ili M4 Pro i ne razmisljati godinama?
Trebace, da. Zato mi je i dilema, ne radim pre zahtevan posao, ali opet imam malo zahtevnije hobije za koje ne bi da mi laptop stuca. (pod tim mislim na rendering).Ako ti sluzi za posao i treba ti jaci onda se isprsi za ove novije, otplatice se sam svakako. U suprotnom ako ti ne treba za posao onda ce i jeftniji m2 da ti sluzi vise nego dobro
To je to, EU cene su uvek najgore, u vecini EU drzava 1900E je osnovni MBP 14" M4 16/512 - a 1400e Azija, 1500e USA, znaci svaka konfiguracija oko 400-500e jeftinija van EU.Dobih cene za MB Pro 14" sa jednog od oglasa na KP
M4 15/512 - 1999
M4 16/1TB - 2149
M4 Pro 24/512 - 2399
M4 Pro 24/1TB - 2899
M4 Max 36/1TB - 3699
Uz tri godine garancije.
Cekam cene za 16"
Cene mi se cine vece, kad se doda taksa u USA, ispadne oko 250-300e veca cena kod njih nego u USA. U odnosu na bazicni M4 iz apple prodavnice ovde, manja cena za nekih 150e. Neverovatna mi je razlika, za te pare valjane dodatke da uzmes, da ne pricam neki upgrade.
Zasto drugi ne valjaju?Perverzija kako je dobar, samo sto ne ide bez Apple monitora od 2500e, sve ostalo nije to to...![]()
216 ppi za monitor je minimum koji MacOS zahteva. Studio Display jeste takav.Zasto drugi ne valjaju?
Da, ni 216ppi nije previse ako imate dobar vid, zavisi od udaljenosti sa koje se gleda.216 ppi za monitor je minimum koji MacOS zahteva. Studio Display jeste takav.
Moguće je koristiti i monitore sa manje tačaka po inču, međutim ovo je preporuka.
0.46 m | 300-400 ppi |
0.61 m | 286 ppi |
0.91 m | 191 ppi |
1.52 m | 115 ppi |
Pitao, cekam odgovor.To je to, EU cene su uvek najgore, u vecini EU drzava 1900E je osnovni MBP 14" M4 16/512 - a 1400e Azija, 1500e USA, znaci svaka konfiguracija oko 400-500e jeftinija van EU.
Samo ne znam kako 3 godine garancije, to je neka caka, jesi pitao jel apple care+, ako nije onda nesto muti?
Perverzija kako je dobar, samo sto ne ide bez Apple monitora od 2500e, sve ostalo nije to to...![]()
Zavisi od prodavca do prodavca. Jedan što ima cene na KP se ugradio više stotina eura. A drugi, koji nema a javio mi je preko SMS-a (i valjda će ih staviti na KP u narednih par dana) ima mnogo normalnije cene, 200-300 evra manje, barem što se M4 Mac Mini-ja tiče (+50eur preko cena u Nemačkoj). Tako da valja sačekati par dana dok ne krenu da se kolju konkurenti. 😁I ja sam iznenađen cenama na KP, očekivao sam da će biti niže, pogotovo što su M3 Pro prodavali za 2100€, sad se razmišljam da odem u DE i uzmem tamo.
Pogotovo što bih možda mogao da iskoristim studentski popust, jel imao neko iskustva sa tim? Da li bi dali popust za studente i nama iz Srbije?
Kod nas 32 je 1500e.Lepe su USA cene, ali kod nas je sve duplo. Tako da mi nema poente da ih gledam uopste.
Mene čudi i to što većina nabavlja samo Space Black u ovoj prvoj turi.Zavisi od prodavca do prodavca. Jedan što ima cene na KP se ugradio više stotina eura. A drugi, koji nema a javio mi je preko SMS-a (i valjda će ih staviti na KP u narednih par dana) ima mnogo normalnije cene, 200-300 evra manje, barem što se M4 Mac Mini-ja tiče (+50eur preko cena u Nemačkoj). Tako da valja sačekati par dana dok ne krenu da se kolju konkurenti. 😁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari