Izvini, ali ako ne moderisu padawanovo spustanje/vredjanje tipa nemate para sirotinjo, kiselo vam je grozdje itd sto bi reagovali na odgovor? To je toliko bezobrazno i kompleksaski, i tako me nervira da mi na ulici neki vlasnik gejfona kaze cuti tu, ti da imas para kupio bi iphone od njega bi ostali samo dugmici.***. hoce li se administracija foruma vise smilovati i banovati morbiusa da mu se zivot ne smuci trolovanjem apple/gej/jehovinih i Stevinih svedoka... red bi bio, zaista.
Gospode Boze, koliko smaranja i prozivki po odgovoru taj covek kuca... Smeta mu sve vezano za apple ali i dalje je redovan u sve jednoj temi o toj kompaniji i njenim proizvodima. Uz naravno nezaobilazno vredjanje koje niko vise ne moderise. Bravo.
Samo ovako jedno zapažanje, pošto ljudi uvek kažu kako je iPhone jednostavan, samo se pitam koliko su prosečni korisnici imali problema sa iTunesom, meni ljudi koji imaju iPhone (a prosečno znaju da koriste komp) stalno kukaju oko njega. Pa onda neizbežno pitanje ajde ti se razumeš "oko toga" pomozi mi oko ....... , ja samo kažem ne koristim ja to, to je suviše jednostavno za mene, ja volim da se patim sa drag n drop stvarima.
Nemoj da se zaklanjaš iza Apple korisnika
Ali kada neko ne zatvara usta o Apple-u, drži sliku Steve na desktopu, prati vrednost Apple akcija na berzi svaki put kad izađe na internet, a uspehe Apple-a doživljava kao svoje, to se onda zove FANBOJ i to je žešći poremećaj ličnosti.
Stvar je u tome što mi fanboji zapravo i ne smetaju, kao što mi ne smetaju ni homoseksualci, sve dok to što rade, rade iza zatvorenih vrata.
Problem je u tome što fanboji ovde javno masturbiraju, a meni je stvarno dosta da milion puta gledam njihove ponovne izdrkotine i stalno jedne te iste izjave koje vređaju inteligenciju tipa Apple je izmislio sve što postoji, Apple uopšte nije skup s obzirom na hardver, iOS je savršen
monti pajton nikada nije bio apsurdan.
Apsolutno sve sankcionisati. Padwan je nesto od skora poceo tako da pise dok je onome to kao dobar dan.
Uzivao sam u ovoj temi citajuci diskusiju salca i vasica koji su se muski trudili da se drze problematike ovog ******skog sudskog spora apple-a i samsunga dok niste dosli ti, morbius i ostatak zatucanih likova da ubiju i ono malo konstruktivne rasprave potezuci teme koliko je iTunes komplikovan i restriktivan. Idi bre i googlaj nesto, nemoj smarati vise.
Uzivao sam u ovoj temi citajuci diskusiju salca i vasica koji su se muski trudili da se drze problematike ovog ******skog sudskog spora apple-a i samsunga dok niste dosli ti, morbius i ostatak zatucanih likova da ubiju i ono malo konstruktivne rasprave potezuci teme koliko je iTunes komplikovan i restriktivan. Idi bre i googlaj nesto, nemoj smarati vise.
oh vel lepo su rekli da u benču svi koriste apple.
mislim da nisu u pravu.Tekst je netacan i polazi od premise da je Apple licencirao GUI Microsoftu jer je Dzon Skali bio glup, a u stvari je obratno - Microsoft je ispao glup sto je licencirao stvari koje su kasnije pale na sudu.
***. hoce li se administracija foruma vise smilovati i banovati morbiusa da mu se zivot ne smuci trolovanjem apple/gej/jehovinih i Stevinih svedoka... red bi bio, zaista.
Gospode Boze, koliko smaranja i prozivki po odgovoru taj covek kuca... Smeta mu sve vezano za apple ali i dalje je redovan u sve jednoj temi o toj kompaniji i njenim proizvodima. Uz naravno nezaobilazno vredjanje koje niko vise ne moderise. Bravo.
to neka nova firma?- Samsung Galaxy na osnovu kopiranja (da ne lici na iPhone, slabije bi se prodavao)
da, ovo je problem.Znate sta je pljacka? Kad neko dodje, prebije vas i otme vam pare.
Ko hoce/ima da kupi njihov proizvod neka kupi, ko nece, ne mora. Nema tu lazi i prevare, cena se zna.
Znam ja da bi mnogi (pa i ja) zeleli da su cene nize ali tako je kako je.
Kamo lepe srece ali to nije tacno. Ako ista urednicka politika je previse tolerantna. Pojave se tako neki likovi niotkuda sa 20 postova, ne mislim tu na tebe, i onda dodju da lece komplekse...
U svakom slucaju zao mi je ako se neko nasao uvredjenim argumentom o losoj materijalnoj situaciji, to mi svakako nije bila namera.
Zna se odakle su krenule uvrede - "vi mislite da ste bogznasta ako koristite Apple" argument, koji se precesto poteze na ovom forumu. Elitisti, fenseri, IT nznalice, hipsteri, sektasi, homoseksualci, uvredama se vise ne zna broj. Tome treba uzvratiti jednostavnom istinom da ljudi nemaju pojma o cemu pricaju i sta kritikuju, a zasto je to tako, zakljucak se sam namece.
Sto se tice teme, ne vredi zaista diskutovati o sudskoj presudi i sporu sa ljudima koji imaju sindrom poricanja stvarnosti. Ja bas i ne uzivam, nego prevrcem ocima, kada citam "muske" komentare o tome kako ne valja patentni zakon u Americi, kako Apple nije nista izmislio u svojoj istoriji i kako je Steva bio jedan zao i uzasan covek, kao da im je bio najbolji ortak, a pogotovu mi je muka od toga da citam kako Samsung nije nista kopirao. I evo obecavam da vise necu offtopiciti bez obzira na sve gluposti koje procitam kako ne bih kvario zabavu onima koji misle da iz ove teme moze da proistekne bilo sta pametno.
Druze vrtis istu pricu danima vec, i to tako cim ostanes bez argumenata - kako vecina kritikuje apple jer ga nije ni probala, a par tema(pa i ova) su bile pune ljudi koji su ih PROBALI/KORISTILI pa ih zamisli uprkos tome kritikuju. Ko si bre ti da tvrdis da mi nemamo para za to? Oko mene 15 ljudi ima apple proizvode, i 10 njih nisu zadovoljni - ili im nesto ne valja ili misle da su debelo preplatili. Npr. majka ima ipad2 i imala ip4 koji je crko od vode, kupila je sgs3, bas juce sam joj pokazivao kako se rade neke stvari i sta sve moze telefon i zeni je bukvalno vilica bila na podu sve vreme.Ako neko zeli da pokusa da ospori cinjenicu da 99% ljudi u srbiji sa prosecnom platom i 40% nezaposlenosti, ne moze da priusti Apple proizvode, i nikada nije koristila njihove proizvode, samo napred.
mislim da nisu u pravu.
sud je uzeo u obzir ugovor izmedju Microsofta i Applea i time zavrsio 90% spora (oko 170 delova UI za koje je Apple tvrdio da je Microsoft iskopirao - bili su pokriveni ovim Sculijevim ugovorom).
Dodatnih 8 stvari koje nisu bile pokrivene ovim ugovorom - sud je odbio (to je onaj deo "odlucio da Apple NE MOZE da ima patentna prava na ove elemente jer su bazirane NA IDEJAMA"...)
Apple Computer Inc. today apparently won the first round of its closely watched copyright infringement lawsuit against the Microsoft Corporation, as a Federal judge tentatively rejected Microsoft's contention that it had a license allowing it to use Apple's technology.
The case will now move to the larger question of whether the Microsoft program, as well as a program sold by the Hewlett-Packard Company, infringe Apple's copyright.
Judge William Schwarzer of the Federal District Court in San Francisco has not yet issued his written opinion. But in a tentative opinion he sent to the parties last week and in statements he made at a hearing today, he indicated he had decided that a 1985 agreement Microsoft had with Apple did not cover Microsoft's Windows 2.03 program, which Apple claims infringes the copyrights for the screen display used on its Macintosh computers.
poenta je da je Apple u slucaju iPhonea postupio mnogo iskusnije sto se vidi i na osnovu presude (mada sa druge strane Samsung je iskopirao Apple 90%, dok je Microsoft pre 30 godina "otprilike" kopirao Mac OS...).
ne ulazim u to da li je to dobro ili ne (ovo sudjenje). ali na kraju:
- Apple zaradjuje na osnovu kompletnog proizvoda (da im je krsh proizvod, ne bi ni zaradjivali)
- Google zaradjuje na osnovu reklama
- Microsoft zaradjuje na osnovu monopola od pre 20 godina
- Samsung Galaxy na osnovu kopiranja (da ne lici na iPhone, slabije bi se prodavao)
- HTC ne zaradjuje :d
- Motorola ne zaradjuje :d
...
ja glasam za Apple strategiju![]()
btw poceo sam cak i da citam temu, uglavnom zbog vasicevih postova![]()
o ovome cesto razmisljam: "Ako je prosečna nadnica 30 - 60$ na sat, onda je Amerikancu malo teže da opravda ulaganje nekoliko sati svog slobodnog vremena (vreme = novac...)" - to mu dodje kao kad vrsis "istrazivanje trzista": u kojoj prodavnici je jeftinije mleko a u kojoj hleb pa na kraju obilazis 5 prodavnica da prodjes jeftinije...
to neka nova firma?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari