Uzimaju, pa sta? Treba da im godi sto neko hoce da "kopira" njihove uredjaje a ne da se tuzakaju za to kao strine.
Zao mi je sto SJ nije ziv, ne bi dozvolio ovakvo maltretiranje od strane jedne genericke kompanije kao sto je Samsung. Ova ujdurma bi se zavrsila u korist Apple-a. Ali, kad macke nema...
Nije bas tako, pokrali su sve nacisto, od dizajna do ideja kao sto je otkljucavanje gestovima.
Ali, neka, korisnici ipak prepoznaju ko je inovator a ko plagijator. Kada izadje ip5 stvari ce ponovo doci na svoje mesto. S3 je sjajan telefon ali je to zahvaljujuci Apple-u. Osilili su se i sa vetrom u ledja zbog lose prodaje ostalih telefona baziranih na Androidu, prete da budu veci od "tate" iz Kalifornije. Nece moci.
Zao mi je sto SJ nije ziv, ne bi dozvolio ovakvo maltretiranje od strane jedne genericke kompanije kao sto je Samsung. Ova ujdurma bi se zavrsila u korist Apple-a. Ali, kad macke nema...
Nije bas tako, pokrali su sve nacisto, od dizajna do ideja kao sto je otkljucavanje gestovima.
Ali, neka, korisnici ipak prepoznaju ko je inovator a ko plagijator. Kada izadje ip5 stvari ce ponovo doci na svoje mesto. S3 je sjajan telefon ali je to zahvaljujuci Apple-u. Osilili su se i sa vetrom u ledja zbog lose prodaje ostalih telefona baziranih na Androidu, prete da budu veci od "tate" iz Kalifornije. Nece moci.
http://www.dodaj.rs/f/3t/2/1NFWridB/untitled-1.png
a ovo cemo da zaboravimo..i ostale kopije apple-a![]()
Mislim da u ovom slucaju nema tu sta da se slazemo ili ne slazemo, covek je usplahiren optuzio apple za kradju od samog sebe. potrebno je ponekad promisliti, ili makar procitati clanak u kojem je okacena ta slika, a ne instant copy paste-ovati sliku na forum i optuziti apple za kradju dizajna (od samog sebe).Jel' mozemo da se slozimo da se necemo sloziti i da tema zamre?![]()
zanimljivo kako "iFanboys" vide da je samsung iskopirao iphone, dok "Fandroids" to ne vide.Sa druge strane, "fandroids" vide da je apple iskopirao sony, dok "iFanboys" to ne vide. I posle neko ocekuje ozbiljnu raspravu. lol.
Zar nije dokazano da je telefon godinu dana pre iPhone-a imao baš gesture slide to unlock? Zar nisu baš zbog toga izgubili na sudu u UK?
Drasticna razlika je u tome sto Sonijev koncept nije nikada doziveo komercijalni uspeh.
Imas li uopste predstavu sta ova slika predstavlja? Treba nekada pre usplahirenog postovanja pokusati razumeti o cemu se radi. Evo da ti srusim snove - oba ova dizajna su APPLE-ova. Sony nije uradio ovakav dizajn, a nije uopste cudno sto su neke ideje iz ovog APPLEOVOG dizajna upotrebljene u dizajnu iPhone-a 4 . Dakle odusevljeno si izjavio da Apple kopira samog sebe.
Po meni najzanimljivije do sada iz Apple - Samsung rata :
http://www.fosspatents.com/2012/07/samsung-faces-credibility-problem-with.html
Unistavanje dokaza lose se odrazilo na samsung pre nego sto je i samo sudjenje pocelo..
@webster ti rece da gledam u pasulj, vidi koliko su pale akcije apple-a pre par dana,...
Griffin je napisao(la):
Dakle gile osim sto si strucnjak za patentno pravo postao si i strucnjak za ekonomiju, svestran covek, nema sta.
Koliko vidim od trenutka kada si poceo da predvidjas propast apple-a pa do danas, vrednost apple-a porasla je za nekih 30%. a toliko besposlen da svakodnevno pratim berzu nisam, mada pretpostavljam da je doslo do nekog manjeg pada akcija zbog slabijeg kvartala za prodaju iphonea. i ako se dobro secam jos jedna tvoja prognoza bila pad market sharea ipad-a na nivo statisticke greske i honeycomb tableti koji uzimaju 50% trzista. jasno je kako se to zavrsilo, apple je od te genijalne prognoze povecao market share na tablet trzistu a honeycomb tableti su nestali pre nego sto su se i pojavili. mislim da je tu bilo jos bisera, morao bih uraditi search svojih postova da bi video jos briljantnih giletovih prognoza .
a sto se tice zatvaranja topic-a ne vidim razlog za tako nesto, sam si ga otvorio, iako je naslov krajnje pretenciozan i nema veze sa realnim stanjem stvari, barem je koristan da se ne siri offtopic po ostalim temama a vezan za medjusobna tuzakanja applea i konkurencije. samo bi ovo trebao da dodas u prvi post, manja rekapitulacija stanja trenutnog patentnog rata (i to od strane nekog daleko upucenijeg u patentno pravo od tebe)
http://www.fosspatents.com/2012/07/android-devices-have-already-been-found.html
pretpostavljam da si se i ovime usplahirio kao i ranijim postom u kojem si totalno omasio poentu. kao dizajner vrlo dobro znam razliku izmedju inspiracije i besomucnog kopiranja look and feel-a, pakovanja, dizajn-a, ui-ja. evo sta diter rams ima da kaze o tome kako je Jony Ive pokrao njegov dizajn :
http://www.telegraph.co.uk/technolo...Apple-has-achieved-something-I-never-did.html
I ti posle svega recenog ides i kupujes iPad iz prasineApple je imao prednost koju je trebao da iskoristi, ali vec posle 2 do 3 godine ih je konkurencija stigla, a danas ostavila u prasini. To oni i vide pa tamo gde mogu zabrane neki Galaxy Tab da im ovi ne bi uzeli kupce itd...
In the Samsung vs. Apple trial, the burden is on Samsung to prove that the design of smartphones like the Galaxy S were in the pipeline long before the iPhone came into being. On that end, Samsung wanted to submit to the court a whole bunch of smartphones – like the F700 – that seem iPhone-y and were either dreamed up or actually released before the global introduction of the iPhone. But Judge Koh has strangely rejected the inclusion of these designs on the grounds that the information was furnished too late in the "discovery proccess."
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari