- Učlanjen(a)
- 30.08.2010
- Poena
- 169
Apsolutno ne znam nikoga (ni ovde ni "preko") ko ima bilo koji MacKoliko ljudi znas da su kupili MacPro masinu samo zato da bi imali OSX?
Apsolutno ne znam nikoga (ni ovde ni "preko") ko ima bilo koji MacKoliko ljudi znas da su kupili MacPro masinu samo zato da bi imali OSX?
ako si obican smrtnik koji zivi u srbiji, neces racunati cenu OS-a u konfiguraciju, jer znas i sam kako ces doci do toga na nelegalan nacin, ali ajde da uracunamo i cenu legalnog OS-a, 100 evra za windows 7, 20 evra za SL, eto. bolje?![]()
Pa naravno da ce racunati OS posto ako se vec bavis nelegalnim aktivnosima umesto Windowsa na pomenutu konfiguraciju mozes instalirati i Appleov operativni sistem i na taj nacin dobiti Mac konfiguraciju koja uopste nije skuplja od ekvivaletnog Windows racunar.![]()
Apsolutno ne znam nikoga (ni ovde ni "preko") ko ima bilo koji Mac![]()
informiše se pre nego što kupi neku stvar?
znam, nikad on njega neće biti pravi fanboy :d
Apsolutno ne znam nikoga (ni ovde ni "preko") ko ima bilo koji Mac![]()
ja imam dva komada .. eto sad znash bar nekog ovde :d
A šta će tebi Q6600 i 4 hard diska sa ukupno 2,5 TB?
iMac za shljaku Macbook za prezentacijeA sta ce ti 2 ?:d:d:d![]()
Znam ja da ima onih koji imaju te kompove, ali ne znam lično nikoga (pa ni tebe)ja imam dva komada .. eto sad znash bar nekog ovde :d
Zaboravio si da dodas ispred "MENI JE". Isto tako meni OSX ima potpuno nelogican i smarajuc UI i sreca je sto ne moram da ga koristim.
Posle 5 meseci intenzivnog koriscenja OSX, (makar 85% vremena provedenog za racunarima uopste), svojski se trudeci da gutam knedle i oprastam u letu (meni) totalne budalastine u ovom OS-u, ne preostaje mi nista nego da se u potpunosti slozim sa Milanom.
I (MENI JE) OSX naporan, a UI mi je zestoko smaranje.
Ako Apple zanima iskljucivo gornji segment trziste kao sto tvrdite zasto onda ne omoguci drugima da prave jeftine MAC klonove koji bi pokrivali donji segment trzista posto bi od toga imali koristi i korisnici i oni. Jer neko koje spreman da da maksimalno 450 evra za laptop sigurno ne ce kupiti laptop od 1000 evra ma od kakvog svemirskog materijala on bio napravljen vec laptop drugog proizvodjaca od kojih Apple trenutno ne dobija nista umesto oko 100 evra (ili koliko bi vec kostao njihov operativni sistem proizvodjace klonova) po svakom prodatom klonu.
Naravno prodaju svojih racunara mogu barem kod laptopova lako da zastite tako sto ce klonove ograniciti na integisanu grafiku kao i odredivanjem procesor i jacine konfiguraciju koju klonovi mogu da koriste jer onom ko ima dovoljno novca i kome je potreban laptop od kvalitetnog materija sa Core i7 procesorom sigurno nece kupiti laptop od 400 evra.
Zasto bi Apple to dozvolio? Ovo sto predlazes je najgori moguci biznis plan vezan za Mac racunare. Apple nije dobrotvorna ustanova, to je okrutna kapitalisticka koroporacija koja za cilj ima samo profit. Ako treba prodavali bi i gnjile kruske ako ce im doneti veci profit nego Mac racunari. Povlacenje po "dnu" cenovne lestvice je prezivljavanje i mlacenje sa brojnom kineskom konkurencijom sto je recimo Lenovo uvideo u proteklih 5-6 meseci i lagano digao cene novih ThinkPad modela sa 750$ na preko 1000$ (nadam se da se i kvalitet popravio).
Klonovi bi Apple-u doneli samo stetu (ako bi izgledali tako kako ti predlazes) a kupcima kratkotrajnu dobit, sve dok se ne bi premnozili i napravili isti haos koji sada imamo sa 'Windows' sistemima.
Generalno, ideja je besmislena koliko i "zasto Porsche ne dozvoljava Zastavi da pravi jeftine replike"...
Ako Apple zanima iskljucivo gornji segment trziste kao sto tvrdite zasto onda ne omoguci drugima da prave jeftine MAC klonove koji bi pokrivali donji segment trzista posto bi od toga imali koristi i korisnici i oni. ...
hehe... system admini...I (MENI JE) OSX naporan, a UI mi je zestoko smaranje.
neko je pitao zasto je uopste bitna istorija IT - ^ ETO ZASTO !![]()
Ako Apple zanima iskljucivo gornji segment trziste kao sto tvrdite zasto onda ne omoguci drugima da prave jeftine MAC klonove koji bi pokrivali donji segment trzista posto bi od toga imali koristi i korisnici i oni. Jer neko koje spreman da da maksimalno 450 evra za laptop sigurno ne ce kupiti laptop od 1000 evra ma od kakvog svemirskog materijala on bio napravljen vec laptop drugog proizvodjaca od kojih Apple trenutno ne dobija nista umesto oko 100 evra (ili koliko bi vec kostao njihov operativni sistem proizvodjace klonova) po svakom prodatom klonu.
Naravno prodaju svojih racunara mogu barem kod laptopova lako da zastite tako sto ce klonove ograniciti na integisanu grafiku kao i odredivanjem procesor i jacine konfiguraciju koju klonovi mogu da koriste jer onom ko ima dovoljno novca i kome je potreban laptop od kvalitetnog materija sa Core i7 procesorom sigurno nece kupiti laptop od 400 evra.
zasto?:smackbum: :d![]()
Posle 5 meseci intenzivnog koriscenja OSX, (makar 85% vremena provedenog za racunarima uopste), svojski se trudeci da gutam knedle i oprastam u letu (meni) totalne budalastine u ovom OS-u, ne preostaje mi nista nego da se u potpunosti slozim sa Milanom.
I (MENI JE) OSX naporan, a UI mi je zestoko smaranje.
Posle vise od god. dana svakodnevnog koriscenja istog, mogu da kazem samo ovo: nikad vise na win.
Nekome odgovara, nekom ne, nista cudno. Idemo dalje u nove radne pobede, svako sa svojom platformom, onom koja mu najvise odgovara.
druga stvar je web browser, Chrome koristim u widowsu, a na macu ne moze ni da se meri sa vrsnjakom sa win, jednostavno je sporiji, popup od ekstenzija se sporije otvaraju, stranice isto, skrolovanje sa smooth extenzijom ni priblizno smooth kao na win.
E a na Linuxu jos bolje radi
Naravno svako uvek treba da koristi ono sto mu odgovara i iznad svega ono sto mu zavrsava posao i pravi novac (ako je neko vezan poslom za racunar, a na ovom forumu vecina jeste) i naravno da sagleda opravdanost iste (cenu i tako to)![]()
znam, na linux radi super kao na winsamo sto su fontovi...:S: ili su boldovani ili nisu lepo renderovani. bar kod mene je tako bilo xD isto i u operi na linuxu, font problemi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari