Šta je novo?

Apple Event - September 12

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,005
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
Gigabyte AORUS RX 7900 XTX ELITE 24G
Storage
Kingston KC3000 2TB + 1TB / Seagate BarraCuda 3TB 2.5"
Zvuk
NZXT Relay 2.0 + NZXT Subwoofer @ AudioQuest DragonFly Black v1.5 / Steelseries Arctic 1 Wireless
PSU
Corsair SF750 80 PLUS Platinum
Kućište
Jonsbo D31 Mesh SC White
Monitor
Alienware AW2725DF 27" 360Hz QD-OLED
Miš & tastatura
Razer Pro Type Ultra & Razer Viper Ultimate Mercury
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Kako ova ekološka priča with mother of nature miriše na žešće poskupljenje, djeluje kao dobar uvod/opravdanje na kraju kad pokažu cijene... :D

Watch 9 nikakav napredak sem ovih narukvica. Najviše su pričali kako je proizveden od recikliranih materijala i carbon neutral i ostale ekološke fore. Meni to ne pije vodu ni 1% jer se u mojoj zemlji još uvek vlast hvali sa parizerom od 2 evra... Velika smo sirotinja da bismo vodili računa o planeti, ovde se radi o preživljavanju.

A generalno svakog kupca boli briga dal je od recikliranog i dal je strug radio ja solarni panel. Kupca zanima šta dobija i koliko košta...

Opa, ode notch u prošlost :)

Opaa, obicna 15 dobila dynamic island. Cekaju se pro modeli.
Watch ultra 2 isti kao prosle godine :/
Edit: najlepsa boja za obican 15 crni.

Glavna kamera na papiru odlicna, da je pored nje UW senzor bio bi pravi bum. Izgleda da je i dalje 60hz osvezavanje ekrana cim nista ne pominju. 😁

15 isto smeće, ko i prošle godine, dobili pilulu, najnebitniji feature od pro modela...nema slobode govore, nema većih diktatora od ovih sto se bore za slobodu i prava

Dobio novi dizajn i novi cpu... U stvari nije, novi je 17, velika mana.

Koje lozenje je ovaj event 😂

Hvale se kropovanjem slike kao da imaju zum hahah kako dobra ideja za uzimanje para :D

I zvanično Type-C :)

Edit: Smeta i moderatorima što-šta, niti smo "u redu" sa svim što vidimo, ali ovaj forum ima neka pravila koja moramo svi mi poštovati i ista su za sve.
Molio bih vas da se skoncetrišemo na sam event, manite se etiketiranja.

Koje ispiranje mozga. Sve od prethodne godine ponovo opisuju u dugim crtama kao da je novo notch, mag safe i slično...

Sad ide ono pravo.

Evo pogodio sam pre nego što su rekli. Aliminijum je. ali samo prevlaka titanijum.

Opa nova inovacija je dugme 😂, najgore svi se sprdamo a većina nas će uzeti

Opa nova inovacija je dugme 😂, najgore svi se sprdamo a većina nas će uzeti
Nije to tako loše. Meni se prvo nije svidelo jer ne možeš na slepo da utišaš. Ali vidiš da kažu da će moći jer ima haptic feedback. A zgodno je i za kameru ili da otvori prečice a onda ti se na ekranu stvori 10 stvari pa tapni koju hoćeš. Samo ce biti užas ako bude morao face id da bi pokrenuo to dugme... Onda gubi svaki smisao.

A da mi pokreće kojekakve aplikacije bez face id je isto loša opcina... Ne zna se šta je gore :)

Nije to tako loše. Meni se prvo nije svidelo jer ne možeš na slepo da utišaš. Ali vidiš da kažu da će moći jer ima haptic feedback. A zgodno je i za kameru ili da otvori prečice a onda ti se na ekranu stvori 10 stvari pa tapni koju hoćeš. Samo ce biti užas ako bude morao face id da bi pokrenuo to dugme... Onda gubi svaki smisao.

A da mi pokreće kojekakve aplikacije bez face id je isto loša opcina... Ne zna se šta je gore :)
Face id zavisi sigurno od app. Mislim da je to namenjeno kad je telefon otključan.

GPU na A17 je lep napredak, od sirove snage, pa do ray tracing-a

GPU na A17 je lep napredak, od sirove snage, pa do ray tracing-a
Samo želim da skrolujem Insta i čitam šizofrene tvitove Vlada Georgijeva kad popije litar vinjaka i napuš*** Čanka i Vesnu Pešić u 120hz 😓

Meni se ne svidja zato sto vise ne moze da se proveri da li je telefon utisan bez otkljucavanja telefona (mada ce verovatno biti neki indikator na AOD). Ali je zgodno za nekoga ko nije cesto koristio mute switch. Idealno bi bilo da su zadrzali mute switch a dodali action button sa druge strane.

Kad ga otključam imam home screen pa biram. Fora tog dugmeta i jeste da u džepu utišaš ili dok ne gledaš. Kad gledam imam ekran...
Ako je u džepu kao sto kažeš onda će možda biti sistem nekoliko brzih klikova. Vidicemo tačno za koji dan.

Nazad
Vrh Dno