Šta je novo?

Apple diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to problem, divi se ti ili ne divi kome god pozelis sve. Problem je kad to divljenje krene da se manifestuje tako sto ljudima kojima Dzobs nije idol krenes da lepis etikete jer ti prosto nije jasno kako to da se Dzobsu ne dive svi? E to vec vise nije samo divljenje, vec polako prelazi u fanatizam.

Pa gde su to tebi lepljene etikete na ovom forumu? Upravo si opisao ono sto se sa apple userima na ovom forumu radi - imaju drugacije misljenje od vaseg - odma su retardi,*****i, ljudi sa iq-om manjim od 80 i slicno (da stvar bude gora ovo su reci moderatora,pa samim tim ni ne iznenadjuje ponasanje ostalih korisnika koji slede njegov primer).I kazem ti mani se demagogije reci gde je tebe iko vredjao zato sto si rekao nesto protiv sj-a ili applea?

Secka i laguje imenik i desktop na telefonu od 400e...

I nema nekih kul aplikacija za kameru. A i telefoni imaju losiju kameru od iP4/s.

Meni nista ne secka i ne laguje na SGSu 2...ne znam koje su ti to cool aplikacije za kameru, znam da ih ima dosta. A kamera mu je odlicna, a po nekim od testova i bolja od iPhoneove kamere...

Nadji i postuj ovde ko je tebi sta ruzno rekao zato sto se ne divis SJu. A onda nadji ostale is android/google tabora sta su rekli o ljudima koji su rekli da je SJ bio odlican marketing mag, i dobar CEO itd. (I ne ponavljajte to vise da je neko pravio boga od njega jer nije, a posebno u ovoj temi nesto ne vidim velicanje preterano. Jedino ako mislite da je pod "napravio je odlican proizvod koji svi kupuju" velicanje SJa u nebesa).

Nasao sam. Forumas webster. U 9 ili 10 od 11 svojih postova. Za njega svako ko kritikuje Dzobsa radi to jer je ljubomoran na njegov uspeh i jer se uspeh ne prasta u Srbiji. I jos neki asimptotski teze religioznom zanosu, koji se ogleda u tome da je Dzobs nepogresiv i brecaju se kad se obelodani da Dzobs, privatno, i nije bio bas za primer. Pa se jos upinju da takvi postovi nestanu, da svi koji 'ne ljube' Apple prestanu da postuju? Dakle, ajmo sad da cenzurisemo sve sto je anti-Apple, i svet ce biti divno mesto za zivot?

Kad me vec vuces za jezik reci cu ti i ovo - mantra o nepogresivosti i cistoti licnosti se cesto cuje i od sledbenika Isusa, Muhameda, Karl Marxa....

A sad ti nadji moj post, takodje 4 ili 5 stranica unazad, gde kazem da je Dzobs bio jedan od najboljih menadzera ikada. I nadji gde ja to tacno vredjam bilo kog Apple korisnika samo zato sto koristi Apple racunare, telefone ili mp3 plejere? To sto mi smeta puzajuce idolopoklonstvo kojeg je ovaj topic prepun nema nikakve veze sa ogromnom vecinom apple potrosaca koje bas briga sta je SJ pricao, kako se ponasao, njima je bitno da im proizvod radi onako kako zele. Sto se mene tice - neka svako koristi sta god hoce, nemam ama bas nikakav problem sa tim.

Bas na SGS2. Probah i onaj najnoviji samsung kod Max-a (sa bespotrebno prevelikim ekranom).
Plus je vecina tih telefona od plastike. Meni je to "cheap", ***.
Stvarno polazem velike nade u WM i HTC.

Meni nista ne secka i ne laguje na SGSu 2...ne znam koje su ti to cool aplikacije za kameru, znam da ih ima dosta. A kamera mu je odlicna, a po nekim od testova i bolja od iPhoneove kamere...

I meni je iP4 ispao nekoliko puta direktno na beton i 2x na mermer i nije puklo staklo... Da li pocinjes da kapiras besmislice? Naravno da pocinjes.

Camera +, Panorama 360 koja radi i Hipstamatic.
Kamera na SGS-u je odlicna ali nije bolja (meni) od iP4. Pogotovo ne od iP4s.

Nasao sam. Forumas webster. U 9 ili 10 od 11 svojih postova. Za njega svako ko kritikuje Dzobsa radi to jer je ljubomoran na njegov uspeh i jer se uspeh ne prasta u Srbiji. I jos neki asimptotski teze religioznom zanosu, koji se ogleda u tome da je Dzobs nepogresiv i brecaju se kad se obelodani da Dzobs, privatno, i nije bio bas za primer. Pa se jos upinju da takvi postovi nestanu, da svi koji 'ne ljube' Apple prestanu da postuju? Dakle, ajmo sad da cenzurisemo sve sto je anti-Apple, i svet ce biti divno mesto za zivot?

Kad me vec vuces za jezik reci cu ti i ovo - mantra o nepogresivosti i cistoti licnosti se cesto cuje i od sledbenika Isusa, Muhameda, Karl Marxa....

A sad ti nadji moj post, takodje 4 ili 5 stranica unazad, gde kazem da je Dzobs bio jedan od najboljih menadzera ikada. I nadji gde ja to tacno vredjam bilo kog Apple korisnika samo zato sto koristi Apple racunare, telefone ili mp3 plejere? To sto mi smeta puzajuce idolopoklonstvo kojeg je ovaj topic prepun nema nikakve veze sa ogromnom vecinom apple potrosaca koje bas briga sta je SJ pricao, kako se ponasao, njima je bitno da im proizvod radi onako kako zele. Sto se mene tice - neka svako koristi sta god hoce, nemam ama bas nikakav problem sa tim.

Napisah ostale iz android tabora. Nisam rekao da si ti omalovazavao korisnike applea ali pogledaj samo drugu dvojicu. Korisnici sa iq80?budale,slepci, ne znaju nista,vtedjale se i cele nacije(glupi,debeli i lenji amerikanci koji kupuju iphone) itd?! Da li to ima smisla u normalnoj diskusiji?
Treba da se batali to, jer iskreno nisam video apple usera da je koristio taj recnik kada govori o manama androida.

P.s nije pametno kucanje sa android telefona u busu. Dosta gresaka u kucanju:)))

Poslednja izmena:
najbolji OS za mobilne.

IncorrectAnswer.gif

Izvinjavam se, nisam mogao da odolim :)

Salu na stranu, jel to zvanicno potvrdjeno negde? Ima sampionat ili je kao izbor za mis?

Poz

Napisah ostale iz android tabora. Nisam rekao da si ti omalovazavao korisnike applea ali pogledaj samo drugu dvojicu. Korisnici sa iq80?budale,slepci, ne znaju nista,vtedjale se i cele nacije(glupi,debeli i lenji amerikanci koji kupuju iphone) itd?! Da li to ima smisla u normalnoj diskusiji?
Treba da se batali to, jer iskreno nisam video apple usera da je koristio taj recnik kada govori o manama androida.

Ne slazem se sa takvim recnikom, ne odobravam ga niti ga upotrebljavam, ni na forumu ni u RL. Recnik apple usera, onih ratobornih, je pomalo modifikovan, ali poenta je identicna i sve je to, da prostis, isto *ranje - za njih su ovi iz drugog tabora iskompleksirani, zavidni i slepi pored ociju jer ne vide koliko je 'sve ono sto Apple pravi najbolje na svetu, bez mane und straha'.

Poslednja izmena:
IncorrectAnswer.gif

Izvinjavam se, nisam mogao da odolim :)

Salu na stranu, jel to zvanicno potvrdjeno negde? Ima sampionat ili je kao izbor za mis?

Poz

ovde:

chart-of-the-day-android-share-of-smartphone-operating-system-market-nov-14-2011.jpg

Kako se ovde sve na kraju svodi na kesh, ovo je najbolja potvrda da je #1 os.

Ja bih dodao da na tabletima Android jos uvek nema sta da trazi pored iOS-a. Na telefonima je druga prica bar sto se mene tiche.

ovde:

chart-of-the-day-android-share-of-smartphone-operating-system-market-nov-14-2011.jpg

Kako se ovde sve na kraju svodi na kesh, ovo je najbolja potvrda da je #1 os.

Ja bih dodao da na tabletima Android jos uvek nema sta da trazi pored iOS-a. Na telefonima je druga prica bar sto se mene tiche.

Dijagram ne znaci nista zato sto postoji 4 iPhonea i 1000telefona sa Androidom. (Sa rasponom cena od 50 do 500-600e).
Nije validno poredjenje.

Ja sam spreman da platim vise zarad toga da mi desktop i imenik ne secka i da je telefon vrhunske izrade i nije od plastike (zato i nisam hteo da predjem na shugavi 3g/3gs). Moze umesto jabuke da stoji pcela, nebitno.

Pa evo ti ih nove Nokije recimo. Skroz su metalne i koštaju ko svetog Petra kajgana, to definitivno po tebi znači da su vrhunski telefoni, jei' tako?

Secka i laguje imenik i desktop na telefonu od 400e...

Meni ne seckaju na telefonu od 150 evra, taj tvoj od 400 nisam probao, pa ne znam. :D

I nema nekih kul aplikacija za kameru.

LG Camera je vrhunska aplikacija, a uz to i besplatna. Ovaj video sam napravio na Blade-u, telefonu koga jedino ruži tragično loša kamera. Sa default aplikacijom za kameru pri ovakvom osvetljenju bi video samo kockice. :D
https://www.youtube.com/watch?v=DOrjKWv8RbY

A i telefoni imaju losiju kameru od iP4/s.

Kad je iPhone imao lošiju kameru od ostalih ne vidim da si se bunio.

Stvar je u tome što ti vidiš što želiš da vidiš. Nemam ništa protiv toga, ako vam je nešto gušt, šta se to mene tiče. Problem je što vi fanboji toliko volite da predstavljate svoje subjektivno viđenje kao neoborive činjenice.

@miki

Imas i 100000 raznih modela racunara sa windowsom, pa poredjenje u oblasti OS-eva na racunarima vazi. Zasto ne bi vazilo i za OS-eve na smart telefonima?

Ne trolujem. Svrsavas na sve sto pocinje sa malo i, a sad odjednom kako nadas se u dobru buducnost WM-a, a u stvari trolujes i hoces sa strane da kazes da ne valja Android, najbolji OS za mobilne.

Ti nazalost imas neki gadan problem. Nemam sta vise da kazem. Do tog zakljucka si dosao samo nekim magicnim putem koji postoji u tvojoj glavi.
Voleo bih kad bi moderatori bar malo korektnije radili svoj posao i brisali tvoje besmislene offtopice u svakoj temi.
WM7 sam pohvalio po konceptu cim je pretstavljen ali je u ovoj fazi iza iOS-a. Videcemo sta ce od njega biti.

Prvo, "ima 4 iPhone-a" ne vazi iz dva razloga:
1. Apple-u niko ne brani da ima 444 modela.
2. Svi koji bi kupili neki od tih 444 modela, kupuje neki od aktuelnih (kao sad 4/4s).
Dakle, to sto imaju samo 4 modela, nema nikakav uticaj.

@miki

Imas i 100000 raznih modela racunara sa windowsom, pa poredjenje u oblasti OS-eva na racunarima vazi. Zasto ne bi vazilo i za OS-eve na smart telefonima?

Vazi zato sto Windows Phone, kao ni Android ne mozes instalirati na bilo koji telefon, kao sto Windows moze na bilo koji racunar.

Da li moze ikako bez demagogije?Mozes i ovako gledati,forumas webster se u 9 ili 10 svojih postova javljao na forumu samo kada su iznesene nebuloze da su iOS korisnici retardi,iq-ispod 80, *****i, da je sj teska lopvcina i slicno.ne vidim da si imao ista da kazes kada su Apple korisnici nazivani raznim uvredama.opet ponavljam nadji gde je sj nazivan bozanstvom,demigodom i slicno.

@miki

Zanimljivo,vodis se tom logikom a koliko vidim ne pises kako je ipad ubedljivo najbolji tablet na trzistu?

Pa evo ti ih nove Nokije recimo. Skroz su metalne i koštaju ko svetog Petra kajgana, to definitivno po tebi znači da su vrhunski telefoni, jei' tako?

To je jedan od detalja koji ga svrstavaju u tu kategoriju.
Tuzan primer jos jednog tvog besmislenog pokusaja da banalizujes ono sto ja pisem.

Meni ne seckaju na telefonu od 150 evra, taj tvoj od 400 nisam probao, pa ne znam. :D

Hvalio si se onoliko kako si proba gomilu Androida i bas ti promakao SGS/SGS II? Cudo...
Ni moj iPhone se nije slomio posle nekoliko gadnih padova.

LG Camera je vrhunska aplikacija, a uz to i besplatna. Ovaj video sam napravio na Blade-u, telefonu koga jedino ruži tragično loša kamera. Sa default aplikacijom za kameru pri ovakvom osvetljenju bi video samo kockice. :D
https://www.youtube.com/watch?v=DOrjKWv8RbY

Ok, da li si se slucajno potrudio da pogledas o kakvim je aplikacijama rec? Koja je njihova svrha i kakve rezultate prave? Nisi. Da jesi video bi da video nisam nigde spomenuo. Uvek je lakse ispasti klasican troll.

Kad je iPhone imao lošiju kameru od ostalih ne vidim da si se bunio.

Bunio sam se itekako. Na srecu, imao je gomilu prednosti u odnosu na konkurenciju.

Stvar je u tome što ti vidiš što želiš da vidiš. Nemam ništa protiv toga, ako vam je nešto gušt, šta se to mene tiče. Problem je što vi fanboji toliko volite da predstavljate svoje subjektivno viđenje kao neoborive činjenice.

Sto naravno, Adroid fanovi ne rade...
Sve prednosti koje ja vidim kao takve sam izlozio i obrazlozio. Nikoga ne omalovazavam zbog suprotnog misljenja. Samo vas koji dajete sebi za pravo da lepite epitete drugima.

Cek sad osporavas i dva razlicita business plana i onaj Apple-ov stavljas ispred Androida?

Ma kakvi. Ja koristim android i mislim da je odlicno sto je otvoren i sto je prisutan na tolikom broju telefona.
Ali samo kazem da mislim da dijagram bas i ne moze da se tako gleda. Jer kao sto je receno iphone je skup telefon i ne mogu svi da ga kupe dok android ima pristupacne modele i samim tim je mnooooooooooooooooooogo prisutniji na trzistu i tek ce ta cifra i razlika izmedju broja korisnika androida i iosa da raste (sto je normalno).
Tak oda na osnovu tog dijagrama ne moze da se kaze koji os je bolji, bolji je onaj koji tebi bolje zavrsava posao :D

Ma kakvi. Ja koristim android i mislim da je odlicno sto je otvoren i sto je prisutan na tolikom broju telefona.
Ali samo kazem da mislim da dijagram bas i ne moze da se tako gleda. Jer kao sto je receno iphone je skup telefon i ne mogu svi da ga kupe dok android ima pristupacne modele i samim tim je mnooooooooooooooooooogo prisutniji na trzistu i tek ce ta cifra i razlika izmedju broja korisnika androida i iosa da raste (sto je normalno).
Tak oda na osnovu tog dijagrama ne moze da se kaze koji os je bolji, bolji je onaj koji tebi bolje zavrsava posao :D

Apple uopste nije skup telefon. To je samo kod nas nejasno. Pogledajte u USA iPhone ugovor i ugovor recimo za SGSII. Tako je i u svim drugim zemljama gde operatori nude iPhone. Price da je skuplji od pojedinih androida su smesne. I naravno 90% iPhone-ova je pod ugovorom.

A to da dijagram ne moze tako da se gleda ... hmm. Pa ko brani Apple-u da napravi zaokret i da dopusti mnogim kompanijama iOS na telefonima ?
Kazem ti da opet stavljas Apple-ovu poslovnu politiku iznad Androida, tj osporavas to sto Android moze da se nadje na X uredjaja samo zato sto je Google tako odlucio, dok je Apple odlucio da se brine i za HW i SW kod svojih uredjaja.

Poslednja izmena:

To je i bila poenta mog komentara :)

Marketshare ne moze da ti odredi koji os je bolji, jer ljudi imaju razlicite potrebe i ukuse. Ja nisam imao problem sa lagovanje u androidu, makar ne nesto sto bi mi smetalo. Ali mi je mozak lagovao pokusavajuci da se snadje sa njim. Ali to je do mene licno.

Tacan odgovor je da nema tacnog odgovora.

Poz

Ovo je sve samo ne Apple diskusija...
Toliko srče i samoljublja odavno nisam video, svaki Apple post se na kraju pretvori u isto njesra.
Definitivno je bench sve dalje od fokusa mog interesovanja.

Sto naravno, Adroid fanovi ne rade...
Sve prednosti koje ja vidim kao takve sam izlozio i obrazlozio. Nikoga ne omalovazavam zbog suprotnog misljenja. Samo vas koji dajete sebi za pravo da lepite epitete drugima.

Opet čujem taj argument vi-ste-isti-kao-mi. Ajde molim te, reci mi koga to na ovom forumu smatraš Android fanbojem, baš da mu pogledam postove i vidim kako se ponaša. Meni ovako, na litimičan pogled ne pada u oči niko ko troluje svuda koliko je Android fantastičan, koliko su rukovodioci Googla veliki i fantastični ljudi koji su promenili svet i izmislili sve što postoji, prati uživo vrednost njihovih akcija na berzi, tvrdi kako svi kopiraju Google, kako je dva i dva pet i slične stvari koje redovno čujem od "vas". Ja lično sam do sada posedovao Nokije, Samsunga, SE, ZTE, sledeći će verovatno biti Huawei ili LG, sa svakim od njih sam bio solidno zadovoljan, zabole me dupe za brend i razmišljam novčanikom, primećuješ li tu razliku u odnosu na "vas"? Android generalno gotivim zato što je veoma fleksibilan, otvoren, slobodan, brzo se razvija i dolazi na širokoj lepezi telefona, ima nešto za svačije potrebe i džep, ali ću ga napustiti bez oklevanja kada se pojavi nešto realno bolje. Telefon je mrtva stvar, nisam 2% sentimentalan oko toga. Mene nerviraju ******i kojima je dozvoljeno da ovde do mile volje javno onanišu, a ne neka firma ili proizvod, ko ih šiša za šta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno