Šta je novo?

Apple :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Marko1996

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 14600KF + Corsair Nautilus 240 RS ARGB White
Matična ploča
Gigabyte Z690 UD DDR4
RAM
Kingston Fury Beast 1x8GB DDR4 @3200Mhz i Kingston Fury Beast 32GB DDR4 @3200Mhz
GPU
ASRock Intel ARC B580 Challenger 12 GB DDR6
Storage
WD Blue SN570 1TB m.2 + WD Blue 500GB Sata + WD Green 120GB Sata + WD Blue 320GB + WD Black 500GB
Zvuk
Logitech zvučnici
PSU
Asus TUF 750B
Kućište
Corsair Frame 4000D White
Monitor
Samsung Odyssey 27 G51C
Miš & tastatura
Corsair Harpoon RGB Wireless + Razer Cynosa Lite Essential
Ostale periferije
UE49KS7000 & Xbox SX
Tablet
iPad 10.9
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch Series 3 + Fitbit Inspire 3
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Ovako zainteresovan sam da kupim neki macbook e sad da li air ili pro videcu, za nekih 500eur... e sad sto mene interesuje da li moze na macu da se opika neka igrica znaci fifa, pes diablo 3 ili tako nesh znaci zanimljivo ali ne preterano zahtevno :)

pa nzm nekako mi je apple mng kvalitetniji i lepsi i exqluzivniji :)

Kupi PC, nemoj pogresno da me razumes, ali imajuci u vidu tvoje godiste, rano, nepotrebno i skupo je da kupujes Mac. A i ne postoji Mac za 500 evra.

Pa vidi, 500e ti nije ni blizu dovoljno za eskluzivu koju hoces, a povrh svega bi hteo bi da se igras na njoj. Kupi lap top i uzivaj, osim ako nemas jos 1000-1500e da dodas na tih 500e za MacBook Pro/Air.

P.S. Troll alert, Troll alert

Poslednja izmena:
ma nasao sam bio macbook air za 500 eur pa zato rekoh da pitam msm znm da je bolje uzeti laptop pc zbog performansi ali evo imam komp iz potpisa i nsm upalio igricu vec jedno 2 meseca tako da ono ako znate na sta msm :)

ma nasao sam bio macbook air za 500 eur pa zato rekoh da pitam msm znm da je bolje uzeti laptop pc zbog performansi ali evo imam komp iz potpisa i nsm upalio igricu vec jedno 2 meseca tako da ono ako znate na sta msm :)

Za te pare ces uzeti neki mnogo mator Air (neki C2D), mozda da ides ili na neki Ultrabook (oko 700e) ili da cuvas i kupis neku solidnu masinu.

msm da ne msm,neces se bas naigrati na njemu ;) Diablo radi,mislim da ima neki port ili emulacija fife i pesa,ali pitanje je kako ce to raditi :) Btw,kupiti mac zbog igrica je suludo.

znm da je suludo nego sam samo dao primer ako bi mi se zaigrao pes ili fifa s vremena na vreme ili tako nesh uglavnom nezahtevno ali nsm sad neki gejmer jer da jesam ostao bih na desktopu iz potpisa koji je i vise nego dovoljno jak za igrice ali jednostavno sve manje igram i nemam neku zainteresovanost pa bih zato uzeo macbook znaci surf filmovi office i tako te stvari znaci neka multimedija uglavnom :)

nije njemu ni do igara ni do bilo cega. njemu je do imena. pogledaj sta kaze koji post gore... "exqluzivniji". u tom cucu grmi zec.

pa otprilike to znaci zbog imena i elegantnosti i kvaliteta msm ako ima neki polovan ultrabook od asusa ili druge marke ali da je tu do 500 eur uzeo bih i to ozbiljno u razmatranje jer ipak sad gledam da uzmem sto kvalitetnije i elegantnije :D

Elegancija sa 16 godina...

Prodaj plocu i proc,dodaj para i uzmi i5+neku z68/z77 plocu i instaliraj dual boot osx/win na desktop i eto ;)

@Djilkosh_Ns sto da ne elegancija sa 16 god zar moram da imam 20 i kusur da bih imao lep i elegantan laptop xDDD salim se msm znm da je malo preterivanje imati macbook sa 16 god ali ono kad svi imaju iphone/ipad sto ja ne bih imao macbook...
@IvaNftw a neka dosta mi je desktopa smorio me sad zelim neki lep laptop ili ultrabook tj sta me spopadne

evo zasto mi pravi ljubitelji Apple-a dolazimo na los glas ;) mada, iskreno i mene je Apple racunarima privukao dizajn (prvi iPod sam kupio iskjucivo zbog 4 GB muzike) jer pratim industrijski dizajn.

mada nek kupi covek sta hoce, njegove pare.

evo zasto mi pravi ljubitelji Apple-a dolazimo na los glas ;)

Eto upravo zato :) pogotovo jos kad vidis recnik tipa "exqluziva"

Mada oni koji imaju Mac i rade i zaradjuju, mislim da njih niko ne osporava i postuje ih :)

A ko ima da baca pare samo zato sto je jabukica na njemu, nek baca :)

Poslednja izmena:
Iphone ipod ipad i mb pro vlasnik...
Stedi se kupi se kvalitet i to traje :) i sluzi bolje nego bilo sta od drugih proizvodjaca... Ljudi koji imaju nesto od toga sto ja imam znaju o cemu pricam
Ne kupujem da bih se hvalio itd vec zato sto mi to treba zbg posla itd
Kvalitet na prvom mestu

Svako ima zasto koristi neki uredjaj ali Garantujem ko je jednom uzeo iphone taj se zadrzao na njemu...
Cene jesu giga ali mislim da sve opravdava... A tek cice sto se pale na iphone ;)
Ma cim sam video da ga koriste u milijardu filmova,odmah bi trebao covek da se zapita ,,pa zasto bre majku mu sve poznate licnosti koriste iphone"

Da je kvalitet ti ovo ne bi rekao u jednom temi, a bas mi zapalo za oko...

Ja i dalje mislim da je bolje dati za PC 1500-2000€ nego za MBP koliko kosta ovaj novi sto je izasao ako vec dajes tol'ke pare... A kamoli za 500e sto je em matoro sto Marko hoce, a ovako moze sasvim dobar lap top da uzme za te pare...

I ne znam zasto je postavio ovde temu u Apple podforumu, umesto tamo gde mu je mesto sta da kupim u marketu, jer ovde ce svi naginjati na Apple proizvode...

Da je kvalitet ti ovo ne bi rekao u jednom temi, a bas mi zapalo za oko...

Ja i dalje mislim da je bolje dati za PC 1500-2000€ nego za MBP koliko kosta ovaj novi sto je izasao ako vec dajes tol'ke pare... A kamoli za 500e sto je em matoro sto Marko hoce, a ovako moze sasvim dobar lap top da uzme za te pare...

I ne znam zasto je postavio ovde temu u Apple podforumu, umesto tamo gde mu je mesto sta da kupim u marketu, jer ovde ce svi naginjati na Apple proizvode...

Kao prvo slazem se da je bolje dati 1500-2000 eur za neki desktop ali samo ako radis u nekim veoma zahtevnim programima ili igras na 3 ili vise monitora ali ako komp koristis za surf, filmove muziku po neku ne zahtevnu igricu tipa pes ili fifa i office zbog sk onda je to bacanje para jer nikada necu iskoristiti te performanse sto mi pruza komp od 2000 eur msm bar je to u mom slucaju.
Kao drugo znm da moze da se kupi 10x bolji lap za 500 eur ali oni su mi ko svaki drugi nemaju tu exkluzivnost i lepotu kao apple laptopovi i da ti MBP do 500 eur jesu mozda malo stariji ali za moje potrebe i vise nego dovoljni.
Kao trece postavio sam ovde temu da bih cuo misljenja bas od korisnika macbook pro ili macbook air modela da vidim kakva su njihova iskustva jer ja nikad nsm koristio macbook laptopove tj od apple proizvoda sam koristio samo iphone/ipod touch i ipad ali druge apple proizvode nsm pa zato mi pala ideja da svoj desktop zamenim sa nekim macbook laptopom. :) Msm "Jabuka" je to :D

Iphone ipod ipad i mb pro vlasnik...
Stedi se kupi se kvalitet i to traje :) i sluzi bolje nego bilo sta od drugih proizvodjaca... Ljudi koji imaju nesto od toga sto ja imam znaju o cemu pricam
Ne kupujem da bih se hvalio itd vec zato sto mi to treba zbg posla itd
Kvalitet na prvom mestu
znaci kupi se jednom i koristi se deset godina minimum? to znaci kvalitet i da traje.

@marko

Izvini ali to sto ti hoces, surf, muziku, filmove i poneku ne zahtevnu igricu mozes i sa nekim NOVIM lap topom oko 300 eura...

Vidi samo u kakvom stanju je baterija, tj. koliko drzi.

Ako covek hoce da kupi ultra-portabilan racunar primarno za surf, net, filmove i office ne vidim kako je budzenje desktopa ili nov racunar od 300-500 evra bolje resenje.
Da li moze da dobije noviji i jaci hardver -moze, ali sta ce mu?
Da li ce nov laptop od 500 evra duze da traje (fizicki, ako isti hoce stalno da vucara sa sobom)? Nisam bas sigran
Na kraju, da li moze da nadje neki drugi ultrabook, polovon, ali nesto noviji -verovatno moze; opet pitanje sta dobije, bolji hardver da, ali da li mu treba...

Sve u svemu, vidi koliko mu drzi baterija i da li ti to zadovoljava potrebe.

(a to sta ces sa njim da radis i koliko imas godina, u to necu da ulazim.
Cak, decku od 16 godina bih uvek pre preporucio Mac, bas zbog igrica, odnosno nemogucnsti trosenja zivota na iste)

Za pocetak nauci pravopis srpskog jezika.

Postoji li translator za "sms" reci? :)

Mozda treba da uvedemo znakovno pismo ali samo sa 20-tak znakova - danasnjim klincima ni ne treba vise :(

@GOXY83 hvala na tvom misljenju pomogao si mi znaci uglavnom da gledam koliko drzi bateriju. Bas sam i trazio ovakvo misljenje tj sta najvise da gledam pri kupovini macbook-a jer kao sto sam par postova pre rekao nemam iskustva pa sam zato i postavio temu ovde bas da bih cuo misljenja od ljudi koji imaju apple macbook-ove.
@Sir_Oliver priznajem da dosta koristim skracenice msm, nsm, znm, .... ali mi je uslo u naviku zato sto se cesto dopisujem na face-u i tamo skoro svi iz mog uzrasta koristi ove skracenice pa jednostavno uslo u naviku. Znam da su ovde ima najmanje forumasa mog ili slicnog uzrasta i znam da nije bas lepo na forumu pisati skracenice ali nemojte mi zameriti. Izvinjavam se svim clanovima foruma ako su se uvredili sto sam pisao skracenice.
@turok ja nisam rekao da hocu iskljucivo Jabuku mislim ona mi je prioritet ali lepo sam bio rekao da ako ima neki ultrabook polovan do 500eur ako moze da se ostavi link i da vidim o cemu se radi i naravno da lici na nesto. Ja sam kao pokusavao da nadjem preko oglasa nesto ali ko da ih niko ne prodaje polovne a u radnji ih nema ispod 700 eur sto je preskupo za mene.

Niko se nije uvredio tvojim glupostima, ali moraš da naučiš kako se koriste zarezi, tačke i samoglasnici. :)
Ovo sto radiš izgleda kao da si iskočio iz bunara i počeo da lupaš prstima po tastaturi.
Nije mi jasno odakle ti reč "ekskuluzivniji" (exqluzivniji), kad se kaže "ekskluzivniji". Nekoliko si puta isto napisao, pa vidim da nisi slučajno pogrešio.
Što se tiče laptopa, moje je mišljenje da ne trebaš da uzimaš polovan, a pogotovo bez ikakvog opisa i sa onakvog sajta, pa još od nepoznatog prodavca. Nađi na ovom sajtu od nekog proverenog, pa kupi i igraj se dok ti ne dosadi.
Kažem "igraj se", jer mislim da je zaista bacanje para, bar dok ne vidiš da ti je zaista potreban baš takav laptop.
Poenta: ne kupuj polovni laptop za taj novac, ma kakav on bio, sem ako ga ne prodaje neko koga poznaješ, pa možeš da testiraš sve.
Imaš nov Lenovo ultrabook za 72000 dinara, što je malo više od onoga što imaš, ali radi nešto, zaradi, pa potroši kako hoćeš...
U svakom slučaju, kupićeš onaj polovni, ma šta ti ko ovde rekao.
:)
Nauči pravopis, ne smeta nikome, ali nije dobro što misliš da je "kul" što gutaš slova i ne znaš gde da staviš zarez ili tačku.
Javi šta si kupio. :)

http://goo.gl/ihWle

Ovo ti je 15 puta sigurnije u odnosu na kupujem prodajem, pogledaj jos malo po sajtu, mozda sam nesto izostavio,...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno