Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

Slazem se da toplota ubija bateriju ali je najhladnija od 80-100%. Na 80% sledi ozbiljno usporavanje punjenja pa samim timi toplote.

Najviše greje u početku punjenja, a posle 80% uspori i bude skroz normalne temperature 😃

Zna se šta najviše greje, punjač u kombinaciji sa značajnim korišćenjem telefona.

Punim kad stignem i kako mi odgovara. Iako su slični obrasci punjenja, sa povremenim odstupanjima u skladu sa razlikama u korišćenju, o procentima nikad ne razmišljem.

Covek ne zna sta prica, ali je ubedjen da ce ovako da ocuva bateriju, neka ga neka radi sta hoce, covek koristi bukvalno 60% baterije, ovo jos nisam video

16 pro max, puni se iskljucivo do 80%, punjac od ecigarete 15w 😀 . Retko kada isao ispod 20%.
Ne igram igrice, uglavnom Twitter, Reddit i slicno, otprilike sa 50% izguram dan jer sam vecinom na wifi i nemam puno razgovra.

8C5AE5BA-8145-442D-9FCF-A61798E00905_1_105_c.jpeg16122BA4-0360-4B24-8F93-7264DDC5C6B0_1_105_c.jpeg

Cek vi se hvalite sa nepunih 200 punjenja da je Healt 100%???
Cujemo se kad budete na 350 punjenja 😉

Koristite telefon, on treba vama da služi i radi sve ono za šta je predviđen, uživajte u njemu, zamenite ga kad smatrate da treba.

Sve drugo je hiljaditom planu.

Gledaš da se ne prazni često ispod 20% ili do 0, ne skačeš sa igricama po njemu kad je na punjaču i šta god se još neko seti od univerzalnih pravila za tehničke uređaje.

Bas ga deres.😁

Covek ne zna sta prica, ali je ubedjen da ce ovako da ocuva bateriju, neka ga neka radi sta hoce, covek koristi bukvalno 60% baterije, ovo jos nisam video
Vazno je druze da ti znas 🙂 pametniji si i od Applea i od Tesle koji su postavili opcije za ogranicenja punjenja.

Poslednja izmena:
Vazno je druze da ti znas 🙂
Normalno, kupim telefon od 1000+ eura i onda treba da ga punim do 80% a praznim do 20%, uozbilji se

Vazno je druze da ti znas 🙂
Evo ti moj prosli telefon, 11 pro max, kupljen u New Yorku desetak dana od izlaska i koriscen sve do 18. januara 2026. znaci od oktobra 2019. do januara 2026. to ti je 6 godina i skoro 4 meseca, prazni se do ispod 10% i puni se do 100% pa cak ga i ostavim preko noci da se puni, dopunjivan kad je god je bilo potrebno, battery health dana danasnjeg 89%

Vazno je druze da ti znas 🙂 pametniji si i od Applea i od Tesle koji su postavili opcije za ogranicenja punjenja.
Ti mislis zato sto postoji opcija za nesto, to odmah znaci da je to nesto optimalno? Imas u kolima start stop taster, mislis da je dobro da ti se motor gasi kad stanes na semaforu pa da se ponovo pali? Mislis da je to bas pametno i da je to jedna top opcija?

Motor se nikad ne gasi,to je zavera masona.🤣

Bas nikakve analogije nema u start stop sistemu i u baterijama, tako da mozemo i zavrsavati polemiku.

Msm da je problem u predugom drzanju baterije na 100% - npr carplay duzi put.
Optimizovano punjenje to resava kad se tel uvece stavi na punjac pa odradi limit na 80 a nastavlja do 100 kad se pribizi vreme budjenja (skidanja sa punjaca). Bas iz tog razloga da baterija ne bude dugo na 100% kad je najveci stres voltazom i gde degradiraju komponente dokazano. Pri tom ako ljudima izdrzi baterija punjena do 80% dan to logicno i znaci da nisu zahtevni korisnici i da ce duze imati tih 100%. Nije to magija samo manje koristis bateriju manje je ciklusa punjeno. Btw i ja sam od tih sto mi je tel na 80 ali ne jer cu imati 100bh naredne 3 godine vec jer me mrzi da cackam podesavanja kad sedam u auto i kad kacim s25u na monitor(dex) . Ja da znam ni 17pm ni s25u nemaju pass through charge pa tim limitom na 80% imitiram tu funkciju (my theory)😅

Limitirati do 80% bateriju i sebe skratiti korišćenja punog potencijala da bi sačuvao bateriju za sledećeg kupca je neverovtna glupost.
Čuvati bateriju od kung fu punjača i auto punjača koji je sprže to podržavam, ali ovo iznad robovanje ne.
Ima u paketu negraničene minute ali nikog ne zove da ne potroši bateriju, šalje pisma poštom da ne troši bateriju, a mi na 5G mreži, prođe život 😀

Poslednja izmena:
Limitirati do 80% bateriju i sebe skratiti korišćenja punog potencijala da bi sačuvao bateriju za sledećeg kupca je neverovtna glupost.
Čuvati bateriju od kung fu punjača i auto punjača koji je sprže to podržavam, ali ovo iznad robovanje ne.
Ima u paketu negraničene minute ali nikog ne zove da ne potroši bateriju, šalje pisma poštom da ne troši bateriju, a mi na 5G mreži, prođe život 😀
Ma i to za prejake punjace je dokazano da ne przi bateriju

Dok god baterija ne bleji dugo na 100% (ili 0%) mislim da nema tu neke drasticne razlike u dugovecnosti. Opadanje bh ima iskljucivo veze sa kolicinom koriscenja tel. Ako se neko optereti baterijom opreznije i manje ce koristiti tel i logicno da ce baterija duze imati veci %. Meni je smesan use case oba tel, pozivi, poruke, browsing, yt, muzika preko bt na zvucnike, kamere minimalno i relativno cesto dex a nesto manje carplay. I uz taj limit meni nekad izguraju po dva dana😅 i moj zakljucak bolje da imam jedan tel sa optimized na 100% nego sto bacih pare bzv 😅 al eto...
S25u 23 ciklusa (od black friday) a 17pm 45 (uzet pocetkom novembra)...

Ma radili su oni kinezi testove (HTX Studio na YTu) pa pogledajte.

Inace...
Vazno je da si izvukao sustinu.
Neka koristi svako kako zeli svoj telefon, i dozvolite da svako ima i svoje misljenje, benchforum je nekada imao i tu svrhu.

Nazad
Vrh Dno