Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

Simboličnih 666 ciklusa, 92% bh i na settings telefona i na 3utools, 14PM.
I dalje može da izdrži ceo dan, ali ipak sa primetno manjim procentom na kraju dana.

Da li neko ima preporuku gde u Beogradu zameniti bateriju za Iphone 14 pro, a da nije oficijalni servis? Ukoliko neko zna i cene odlicno . Hvala

Ako ne mislis prodavati tel skoro,uzmi original. Skupo ali si miran.

Ako ne mislis prodavati tel skoro,uzmi original. Skupo ali si miran.
pa s obzirom da mi je ostalo jos 30ak GB furao bi ga jos negde pola godine, 9 meseci...Samo ne znam jel ce telefon imati vecu cenu ako ga prodajem ovakvog ili ako kazem zamenjena mu je baterija to odmah budi sumnju

pa s obzirom da mi je ostalo jos 30ak GB furao bi ga jos negde pola godine, 9 meseci...Samo ne znam jel ce telefon imati vecu cenu ako ga prodajem ovakvog ili ako kazem zamenjena mu je baterija to odmah budi sumnju
Svakako ima da spuste cenu kada prodajes telefon da li bila original sa BH 79% ili stavio zamensku. Pricam iz licnog iskustva.

Valjda bi to trebalo da mu podigne cenu (ako si menjao u originalnom servisu, a ne neki kungfu bateriju).
Koliko znam ti za 20k dobijaš novu bateriju, tako da će krajnji kupac imati odličnu bateriju pri kupovini, to bi trebalo da košta više.

E sad, srpski kupac će verovatno da tretira isto i tog sa 100% i tog za 75% baterije, tako da ako ga prodaješ uskoro ne vidim kako se to isplati.
Niko ti neće (osim tebe) ceniti novu originalnu bateriju iako bi trebalo.

Да освежим опет тему избором заменске батерије, конкретно у мом случају треба ми за 13ПМ али генерално произвођачи су исти и за остале моделе. На сајтовима код нас и на огласима(купујем-продајем) налазио сам моделе попут DEJI, Teracell PLUS, “Original” no-name, APLONG, SELECT REWA, REPART PRIME.

Од свих ових наведених и не наведених модела (осим оригиналне), која вам се најбоље показала?

Tu DEJI fale mnogi serviseri da se najbolje pokazala nakon originalne.

Ona adachi-jeva 17-ica igrom slučaja završila kod mene 15.11.2025. godine. I ajde da probam sa tim ograničavanjem punjenja na 80%, iako sam svaki prethodni telefon redovno punio do 100%.

Kada sam uzeo telefon imao je oko 25-30 ciklusa, BH na 100%, naravno. Juče pogledam - BH na 98%, ciklusa 87. Za ovo vrijeme otkad je kod mene, jednom ili dvaput je otišao do 10%, resto je uvijek završavao između 15-20% prije stavljanja na punjač.

djole 17 20260312.png

Od juče sam ga vratio na punjenje do 100%, Optimized charging uključen, a ionako se puni na sporom 5W punjaču cijelu noć tako da ima kad da se napuni.

Just my 0.02 USD… 😂😂😂

Ona adachi-jeva 17-ica igrom slučaja završila kod mene 15.11.2025. godine. I ajde da probam sa tim ograničavanjem punjenja na 80%, iako sam svaki prethodni telefon redovno punio do 100%.

Kada sam uzeo telefon imao je oko 25-30 ciklusa, BH na 100%, naravno. Juče pogledam - BH na 98%, ciklusa 87. Za ovo vrijeme otkad je kod mene, jednom ili dvaput je otišao do 10%, resto je uvijek završavao između 15-20% prije stavljanja na punjač.

Pogledajte prilog 531754

Od juče sam ga vratio na punjenje do 100%, Optimized charging uključen, a ionako se puni na sporom 5W punjaču cijelu noć tako da ima kad da se napuni.

Just my 0.02 USD… 😂😂😂
bh padne nakon ios update-a

Iz moje prakse ne bih se bas slozio.
BH generalno padne kad par dana konzistentno baterija ima los performans. (zato ponekad padne nakon apdejta, ali cesce pada kad je bas proslo vreme nakon apdejta)
Cim primetis da ti telefon par dana zaredom ne drzi bas bateriju, ocekuj da ce da padne BH.
Uostalom to je toliko netacna informacija za BH da nije realno.
U vecini slucajeva realan BH je daleko manji od onog sto prikazuje telefon.

Može da bude i ne mora da znači da će biti tako.

Iz moje prakse ne bih se bas slozio.
BH generalno padne kad par dana konzistentno baterija ima los performans. (zato ponekad padne nakon apdejta, ali cesce pada kad je bas proslo vreme nakon apdejta)
Cim primetis da ti telefon par dana zaredom ne drzi bas bateriju, ocekuj da ce da padne BH.
Uostalom to je toliko netacna informacija za BH da nije realno.
U vecini slucajeva realan BH je daleko manji od onog sto prikazuje telefon.
To je već realnije, ali ono što mene čudi je da je BH opao na tako malom broju ciklusa i sa ograničenjem na 80%. Pritom, baterija kod mene je došla sa 103.1% kapaciteta… Prema BatteryStatsu.

Očigledno je rešenje ukinuti Optimized charging do 80% i Battery health 😁 , a koga zanima, kad uoči da mu slabije drži telefon, lagano do Apple store u normalnim zemljama ili ovlašćeni prodavac i servis u ostatku sveta i nakače ga na test, naplate, što bi im takođe tek bilo simpatično 😁

Oduvek mi je, da ponovim, svaki iPhone imao identično ponašanje po pitanju baterije u određenom vremenskom periodu, kako god ga punio.

Uživajte u telefonu i kome ne odgovara koliko drži sa jednim punjenjem, menjajte telefon/bateriju, nema potrebe da robujete nečemu što vas nervira i ne služi kako mislite da treba.

6S sam punio uvijek do 100%, 12 takođe uz upotrebu Optimized charginga. I rekoh sad sa 17 da probam to punjenje do 80%, pa da vidimo šta će da se dešava i kako će da se ponaša i eto ga rezultat. Morao sam da probam lično da vidim šta se dešava. Ali da, sa jedne strane totalno smaranje oko BH i ciklusa i svega. Nažalost, kod nas je to (zamjena baterije) i dalje “nepotrebno komplikovana i skupa procedura”…

Optimized charging je samo da ti ga napuni na 100% taman onda kad ti treba - tipa alarm ti je ujutro u 6, on će oko 05:30-05:45 da ga topira.

Kažu da je korisnije da se telefon manje greje na punjaču nego dokle se puni. Možda izvaditi iz futrole ako je ima, staviti negde gde mu je slobodan protok vazduha.

To je već realnije, ali ono što mene čudi je da je BH opao na tako malom broju ciklusa i sa ograničenjem na 80%. Pritom, baterija kod mene je došla sa 103.1% kapaciteta… Prema BatteryStatsu.
Ja vise verujem da mu se vise degradira baterija kad se greje telefon previse, dok se puni ili tokom intenzivnog koriscenja na na jakom suncu i sl.
Ovo sa punjenjem mi nema nikakve veze. I ja odlucio tako da radim, pa eto degradacija skoro pa ista.

I rekoh sad sa 17 da probam to punjenje do 80%, pa da vidimo šta će da se dešava i kako će da se ponaša i eto ga rezultat.
I to isto. Ako ti je pao za toliko malo vremena BH, ne znaci da ce da pada istim tempom. I meni kako je krenuo od kad je pao ispod 100%, pomislio bi da bi do sad bila 70%, a ono je na 89%. Padala je brzo do nekih 92-3, pa na 90% mi je bila mozda i vise od pola godine 😀
Sve je to nonsense.
Kad proveravam preko one scripte, baterija redovno pada po malo, sto i jeste realno.

Dva identicna telefona, kao i dva identicna auta, ne mogu da imaju isti vek trajanja. Sve je do uslova koriscenja, a i do samog uredjaja. Ne mogu da budu 100% isti.
Tako da bez brige sigurno ces imati dobar kapacitet do 2 godine koriscenja.

15 pro - ne pazim bateriju nikako, nekada punim na 5%, nekada na 45% sve zavisi kako mi treba. Ukljuceno je ono optimizovano punjenje i cesto je cijelu noc na punjacu dok se ne probudim. Po danu intenzivno koristim tel u poslovne svrhe i uvijek moram puniti predvece bateriju jer ne moze izgurati cijeli dan. Ne gledam BH nikad, evo sad otvorio da vidim sta pise i stanje je ovakvo: 690 punjenja i BH 91%. Ne vidim neku pretjeranu razliku kad je nov bio i sada. Koliko se sjecam ni nov nije mogao izurati cijeli dan mog koristenja.

Kažu da je korisnije da se telefon manje greje na punjaču nego dokle se puni. Možda izvaditi iz futrole ako je ima, staviti negde gde mu je slobodan protok vazduha.
Na 5W punjaču ne može da se ugrije pa da se penje rak na raka…
Da, ne bi trebalo koristiti telefon dok se puni baš zbog baterije i temperature, ali to kod mene u svakom slučaju - nije slučaj. Igrice ne igram, društvene mreže nemam. Call/SMS/Viber/WA/T/RSS/Gmail/Camera (po potrebi, a ne svako malo škljocškljoc). Isti tempo sa 12-icom na početku 2 dana korišćenja i ostane 15-20% baterije drugo veče kad ga kačim na punjač. 17-ica nema šanse da izgura toliko, dan ipo maksimum. Tako da se razmišljam da batalim 17/iOS26 kombinaciju i prebacim se na 16PM/iOS18… EjAj ionako ne koristim, pa mi ta razlika ne znači ništa. Ili da zamijenim bateriju na 12-ici i nastavim tamo gdje sam stao dok ne izađe naredna 2nm generacija…

iphone 13 kupljen decembar 2024 bh je sad oko 91% cekam da padne ispod 80% da aktiviram ac na njemu i zamenim novu

Otkad punim fon do 80% ne opada mi procenat BH. 120 punjenja i 100% baterija, ovo jos nisam imao.

Nikolaž, veci je problem,bar meni, sto ti koristis 60% kapaciteta baterije ali ako ti i taj procenat izgura dan,udri.

naravno imaju neke alien technology baterije koje se ne trose 🙂

sta kaze battery stats koji je kapacitet baterije?

ja punim do 100%, stats kazu bh 87% i preko 500 ciklusa, da sam punio do 80% sad bi bilo bh 100%, velika greska sa moje strane 🙁

Nikolaž, veci je problem,bar meni, sto ti koristis 60% kapaciteta baterije ali ako ti i taj procenat izgura dan,udri.
17PM, po pravilu izguram dan sa 16-20% baterije. A i ako ne izguram i onda samo dopunim do određenog procenta.

Verovatno baterija iPhone nije na 100%, ali u današnje vreme misliti da apsolutno nikakve valjde nema od toga da se telefon ili EV (ako nije LFP baterija) ne pune do 100%, već do 70 ili 80%, a do 100% samo kada mora, mislim da baš ukazuje na neznanje. Punjenje do 100% proizvodi veću toplotu, a toplota je ta koja ubija bateriju. Ali sam mislio da je to već opšte znanje.

Nazad
Vrh Dno