Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

Iphone 15, nakon 8 meseci korišćenja 93 bh, i neprestano pada na svakih par dana. Šta savetujete? Imam AC plus, da li on to pokriva? Pogledajte prilog 489026
Sta da ti savetujemo kad je to potpuno normalno?
Hoces posle 2 godine da imas "fake" 90+% procenata? Ili hoces posle 8 meseci realnih 93%?
E jedino ako zelis uskoro da prodajes, onda nemas srece.

Meni cudno kako kod iphone 12 pro 86%bh telefon star 4 godine skoro 1000 ciklusa punim sa orig punjacem
Zavisi kako ga punis; ja imam samsung s21 fe - od prvog dana ga punim samo do 80% i praznim do 10%. Mozes da vidis kako to funkcionise u praksi na https://batteryuniversity.com/article/bu-808-how-to-prolong-lithium-based-batteries

Generalno ako koristis telefon 2-3 godine pa uzmes novi - ne moras da brines o tome. Ja generalno koristim telefone barem 4-5 godina jer realno nije velika razlika izmedju njih. Sad, mozda ce da bude promena u baterijama kojim koristimo jer postoji nova tehnologija - https://www.androidauthority.com/silicon-carbon-batteries-explained-3534045/
Veci kapacitet baterije za istu povrsinu, brze se pune, itd

Uostalom, ako ti je low battery health mozes samo da zamenis bateriju - to mozda ispadne jeftinije nego nov telefon - jer realno nije velika razlika sa novijim telefonima, svi su veoma slicni

Zavisi kako ga punis; ja imam samsung s21 fe - od prvog dana ga punim samo do 80% i praznim do 10%. Mozes da vidis kako to funkcionise u praksi na https://batteryuniversity.com/article/bu-808-how-to-prolong-lithium-based-batteries

Generalno ako koristis telefon 2-3 godine pa uzmes novi - ne moras da brines o tome. Ja generalno koristim telefone barem 4-5 godina jer realno nije velika razlika izmedju njih. Sad, mozda ce da bude promena u baterijama kojim koristimo jer postoji nova tehnologija - https://www.androidauthority.com/silicon-carbon-batteries-explained-3534045/
Veci kapacitet baterije za istu povrsinu, brze se pune, itd

Uostalom, ako ti je low battery health mozes samo da zamenis bateriju - to mozda ispadne jeftinije nego nov telefon - jer realno nije velika razlika sa novijim telefonima, svi su veoma slicni
Punio sam od 20%-80%-100%
Baterija bila odlicna nije losa izdrzi dan
Pre 3 dana sam zamenio doplatio mala para uzeo iphone 13 top stanju sa garancijom do avgusta 94% baterija 275 ciklusa cudni ciklusi za 6% izgubio ne znam sta su vlacnisi radili ili punili telefon sa kineskim punjacem
Dosta bolja baterija na ip 13

Kineski punjač? Pa i iPhone je kineski.

Pozdrav,
Posedujem Iphon 15 pro, star je 9 meseci, bh 92%. Od starta punim na applovom kablu i punjacu ali imam problem sto mi se telefon dosta zagreje kad se puni sa originalnim kablicem koji sam dobio od njih u pakovanju. Sta raditi, da se obratim njima ili ?

Svaki telefon se greje prilikom punjenja, pogotovo do 80%. Nadam se da ga ne koristiš na intenzivan način tokom punjenja. Možeš da im se obratiš, ali ne verujem da će nešto posebno da urade. Da li je originalan punjač, da li si probao sa drugim kablom i punjačem, da ga restartuješ?

Podesio sam da se baterija puni do 85% ali ponekad telefon se zaboravi pa pretera, par puta mi se desilo da se zaboravi pa napuni do 100%.

kako moze da se podesi stariji iphone da stane na 80% umesto tog default 'inteligentnog' punjenja

ili punis do 100% posto je za bateriju svejedno, slabi kako god da je punis

• Like
Reagovanja: iOS
I normalno koristiš telefon nerazmišljajući o procentu punjenja baterije pošto slabi kako god okreneš, kao što je već kolega napisao 😃
Poenta je da jedino treba izbegavati preterano/intenzivno korišćenje tokom punjenja jer se dodatno greje a baterija ne miriše preteranu toplotu 😁

Ne znam što se toliko opterećujete procentom ako drži normalno.... 2,5 godine punjenja iphone 13 svim i svačim jer nemam ni originalni kabl nit punjač..... baterija na 88% ali je ios i dalje na 17.6 jer ko god je u mojoj okolini trčao da "apdejtuje" ios, žalio se na osetno smanjenje procenata i bagove ...
ja telefon punim kad stignem i uveče ga ostavim na punjaču do ujutru ni nemam kad da razmišljam o procentima .... podsećate me na one likove koji su kupovali one plastične futrole sa nokia telefone sa crnim šlicem sa strane, da se ne oguli telefon 😂😂😂

Ne znam što se toliko opterećujete procentom ako drži normalno.... 2,5 godine punjenja iphone 13 svim i svačim jer nemam ni originalni kabl nit punjač..... baterija na 88% ali je ios i dalje na 17.6 jer ko god je u mojoj okolini trčao da "apdejtuje" ios, žalio se na osetno smanjenje procenata i bagove ...
ja telefon punim kad stignem i uveče ga ostavim na punjaču do ujutru ni nemam kad da razmišljam o procentima .... podsećate me na one likove koji su kupovali one plastične futrole sa nokia telefone sa crnim šlicem sa strane, da se ne oguli telefon 😂😂😂
Tvoj bar 88% za 2.5 godine
a moj star samo 9 meseci vec na 93% Ne znam zbog cega toliko palo na 93%
Dok na kp vidjam da 90% star preko 2 godine cudno

Pa zbog toga što ažurirate čim se pojavi novi ios....

Pa zbog toga što ažurirate čim se pojavi novi ios....
I ja sam iphone 13 azurirao cim sam video da ima update,punio ga non stop preko noci koliko god da je pun ili prazan i trenutni daily average mi je 11h 39m jer cesto gledam seriju na poslu i ostavim je pauziranu sa upaljenim ekranom i tako sve vec 2 godine pa mi je opet bh 88 ali primetio sam u zadnjih par dana da je oslabila baterija da manje drzi nego pre a 88% mi stoji vec dva tri meseca sigurno tako da je po meni battery health apsolutna glupost i nista ne znaci

iako je namesten na optimized, puni preko 80 i do 100 bi verovatno otislo. Da li moze bez dodatnih aplikacija da se podesi 18.5 da stane na 80

Iako ne razumem čemu bojazan od punjenja preko 80%, idi na Settings/Battery/Charging i onda izaberi procenat 😃
Ako ne radi, ideš na

• Go to Settings > Privacy & Security > Location Services and turn on Location Services.
  • Go to Settings > Privacy & Security > Location Services > System Services and turn on System Customization.
  • Go to Settings > Privacy & Security > Location Services > System Services > Significant Locations and turn on Significant Locations.

Baterija degradira obrni okreni, mi starimo isto tako... Gledajte u te procente jedino ako vam je baš dosadno u životu

Razliku nikad nisam uspeo da primetim, što se tiče trajanja baterije, smanjenja kapaciteta vremenom, kako god punio svaki dosadašnji iPhone, a tome ima skoro decenija i po 😁

Tvoj bar 88% za 2.5 godine
a moj star samo 9 meseci vec na 93% Ne znam zbog cega toliko palo na 93%
Dok na kp vidjam da 90% star preko 2 godine cudno
Kada se baterija pravi, nekad kapacitet baterije bude 2-5% iznad onog koji je definisan po specifikacijama. Telefonje kalibrisan na taj "malo manji" kapacitet i zato u prvih par meseci koriscenja vi imate zdravlje baterije 100%, tek posle 2-4 meseca padne na 99%. Kome baterija bude bliza specifikaciji, njemu brze padne za taj prvi procenat.
Druga stvar je koriscenje - ako je prvi vlasnik koristio pozive, poruke, jednu drustvenu mrezu, generalno nije pipao telefon duze od 1-2 sata dnevno, taj je punio telefon jednom u dva do tri dana.
Kalkulacija ti je sledeca, na svaka 25 puna ciklusa od prilike baterija oslabi 1%. Kad znas broj ciklusa i ako telefon nije pretrpeo termicku obradu od strane vlasnika da ga przi na punjacu i zagreva kao ringlu, imaces situaciju da vrlo lako nekom telefon ima zivotni vek baterije preko 90% nakon dve godine. To se posebno vidi na poslovnim telefonima, koje vlasnici uglavnom retko koriste ili uopste ne koriste za privatne stvari, zato ostaju dobro ocuvani.
Manje vise, to ti je to.

Nisam znao u koju rubriku da postavim pitanje, pa sam ovde ako je pogresno izvinite unapred... ali pitanje moze da se odnosi na bilo koji model....

nasao sam ultra povoljno iphone 11 za klinca, ali covek je izbrisao podatke i resetovao tel jer je vec uzeo nov, da li je moguce da se prikaci tako na 3u,Tools ili mora da se aktivira i unosi icloud, jer ako je moguce poneo bi laptop da ga brzinski zakacim, ali nr bi da ubacujem moj icloud, jer ako nije u redu, da ne ostane nesto da ne zaboravim posle da obrisem.... valjda ste me razumeli

Nisam ocekivao da kod iphone 13 da spadne na od 94% na 92% u roku dva meseca medjutim preko programa 3utools pise 89% bh heahtl
Ne znam gde da saljem telefon jer ima garanciju do krajem avgusta macola pro moba ili istyle?

Sto bi slao telefon kad ti baterija u redu? 1 mesec 1% po Apple-u. Druga stvar bio bi samo bar 2 nedelje bez telefona.

Upravo tako i takođe, sve i da imaš uplaćen Apple care plan, bateriju menjaju isključivo ako njihovi testovi pokažu da je neispravna, nezavisno od procenata ili kad je ispod 80% baterija.

Battery Health kompleks. :D

Charge limit na 80-95% ili optimise battery charging sta vam se pokazalo bolje?

Optimise charging ne radi pošto moraš gomilu stvari u lokacijama da imaš uključeno da bi ti to radilo. Meni je to isključeno tako da ga punim po celu noć do 100% nekad se i prepuni, pa valjda duže drži bateriju :)

Nazad
Vrh Dno