Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

uzeo sam neki paket sa neogranicenim internetom pa bi mi bilo lakse da se ne kacim na wifi uopste.
jel zna neko (otprilike) procentualno 1) koliko vise trose bateriju podaci u odnosu na wifi i 2) koliko 5g trosi vise u odnosu na 4g?
zivim u centru pa bi pokrivenost trebala biti dobra, tj. ne bi trebala da varira jacina 4g/5g signala

Procentualno koliko više troši niko ne može da ti kaže, troši više, ali ako je dobar signal, sigurno je manja razlika 😃
To što živiš u centru (iako ne zam o kom gradu prčamo 😃) ne znači sigurno dobar signal, pošto mnogo delova ima signal koji nije za pohvalu, da budem politički korektan 😁 Zavisi i kakav je signal u tvojoj zgradi, može da bude solidno slabiji nego ispred zgrade. Iskreno ne vidim razlog da ti nije uključen WiFi kad si kod kuće 😃
Kod nas možeš, još uvek, da zaboraviš na 5G signal 😃

u 95% slucajeva su sve crte signala pune (lte koristim, 5g primetim da je brzi kad loaduje neke stranice ali nisam ga koristio do sada upravo zbog bat), padne nekad na 3/4 crte kad se zavucem u kupatilo 😆
u dortmundu zivim, mislim da je centar dobro pokriven, ne znam za druge delove grada, obraticu bas paznju na poslu u ponedeljak

Znam da se telefon vise greje a i baterija se brze trosi na mobilnim podacima kad sam duze.

Ja koristim samo 4g i nemam
wifi u stanu i to vrlo dugo. 4g otprilike troši 15 posto više baterije po mojoj proceni.

uzeo sam neki paket sa neogranicenim internetom pa bi mi bilo lakse da se ne kacim na wifi uopste.
jel zna neko (otprilike) procentualno 1) koliko vise trose bateriju podaci u odnosu na wifi i 2) koliko 5g trosi vise u odnosu na 4g?
zivim u centru pa bi pokrivenost trebala biti dobra, tj. ne bi trebala da varira jacina 4g/5g signala
15-20% trosi vise, ako je signal dobar.

5G nema kod nas ali ako si kojim slucajem u drugoj zemlji gde podrzava, takodje je neznatna razlika, mozda 10-15%, naravno u zavisnosti od mnogih faktora moze se desiti i da ti 4G bolje radi od 5G.

Kada je dobar signal, potrošnja je ista ili slična. Kod lošeg signala, troši svakako. Što više drndaš fon još više će trošiti (sve vezano za odnos 5g/4g/wifi). Na tebi je da odlučiš kojem ćeš se prikloniti carstvu ;)

Jasno, hvala svima. Testiracu narednih dana i jedno i drugo pa cu videti kako stoje stvari.

da li je neko stavljao ove "kineske" jeftinije baterije i da li se isplati, želim iskustva iz prve ruke, imam neku ponudu za tel sa lošom baterijom, pa kalkulišem kako se u kojoj varijanti uklapam.... da li drži približno kao originalna?

da li je neko stavljao ove "kineske" jeftinije baterije i da li se isplati, želim iskustva iz prve ruke, imam neku ponudu za tel sa lošom baterijom, pa kalkulišem kako se u kojoj varijanti uklapam.... da li drži približno kao originalna?
Ako nikad nije otvaran telefon, uzmi original, ako jeste onda te briga, svakako posle ne moze vise da se nosi u Apple ovlasceni.

Ako nikad nije otvaran telefon, uzmi original, ako jeste onda te briga, svakako posle ne moze vise da se nosi u Apple ovlasceni.
"Prvobitno nije bila dozvoljena zamena baterije ukoliko u telefonu već nemate originalnu bateriju, ali je sada taj postupak dozvoljen uz izveštaj da je zamenjena baterija neoriginalna."
-Macola sajt

sad mi tek palo na pamet, prvi put nakon aktivacije apple uredjaja nisam dobio neku promociju (tipa 3 meseca apple tv i slicno), do sada je uz svaki uredjaj nesto islo.
jel to kod svih tako?

Da,sem Arcade koji mogu da si okace.....

Ja ni to nisam dobio 😕 Na Ipadu sam pre par meseci dobio arcade, apple tv i ono za teretanu.
Edit: ovo je trebalo ici u iPhone 16 temu, sad vidim da sam slucajno omasio temu

To je super. Samo da nije još nešto cackano. :)
"Prvobitno nije bila dozvoljena zamena baterije ukoliko u telefonu već nemate originalnu bateriju, ali je sada taj postupak dozvoljen uz izveštaj da je zamenjena baterija neoriginalna."
-Macola sajt

Jedan majstor sto popravlja telefone na youtube se snima iz BG je da ga sad ne reklamiram. Pofali Kineske DEJI kaze da posle originala najbolje se pokazala.

Stavljao sam ja na XS i mesec dana je radila ok, posle mesec dana kao da nije ni bila zamenjena, burazer na 11 isto 2x mu se nadula, tako da original jeste skup ali vredi
Džabe sto piše BH 100% kad ne može ni pola dana da sastavi

Stavljao sam ja na XS i mesec dana je radila ok, posle mesec dana kao da nije ni bila zamenjena, burazer na 11 isto 2x mu se nadula, tako da original jeste skup ali vredi
Džabe sto piše BH 100% kad ne može ni pola dana da sastavi
Neka teracell stavljena pre par meseci u SE 2016 radi bez ikakvih problema drži telefon kao nov to je moje iskustvo.Zavisi koja je zamenska u pitanju

Neka teracell stavljena pre par meseci u SE 2016 radi bez ikakvih problema drži telefon kao nov to je moje iskustvo.Zavisi koja je zamenska u pitanju
Zavisi i od toga verovatno
Mada ja mislil da meni ovu moju nisu bili ni zamenili nego samo uradili neku kalibraciju ili nešto, jer nemoguće da se tako brzo vratila na staro

drugari, moj drug uzeo 11 pro max polovan, stavili smo ga na 3utools nista nije pokazao sumnjivo niti da je menjano, medjutim covek restartovao i uradio update na ios 18.x i nekoliko puta se drugu restartovao tel.... ali neki 5 ili 6 put od 90 svukao bateriju na 10% napunjenosti.... sta moze da bude? Zdravlje baterije mu je na 91 posto..... neki savet?

Možda da odnese u iStyle ili Macolu na dijagnostiku?

15 Pro 256GB U.S (esim) verzija, kod mene je od aktivacije. Punim original 20w punjačem, uvek noću i do 100%, kad zafali danju dopunim još (a zna se desiti jer visim opasno na telefonu 6-10h screen time) drustvene mreže većinom, igrice ne. Očekujem svaki dan da padne na 99% BH. Svima koje znam je pao na oko 200 ciklusa. Jes da skoro nikad ne dozvolim da padne ispod 20%, možda se desilo do sad 5-10 puta ukupno.

Prilozi

• IMG_4713.png
    IMG_4713.png
    96.4 KB · Pregleda: 44
Meni za ravno godinu dana na 15PM, 305 ciklusa, upravo pao BH na 91%…

Drugari, postoji li neki način da pomoću kodova ili nekog menija vidim da li je baterija fabrička ili da li je otvaran tel, kao što može preko 3uTools? Idem u susednu zemlju gde su iphone telefoni dosta jeftiniji, pa bi uzeo jedan polovan za klinca, ali da se ne zeznem da bude budževina, ne nosi mi se laptop preko granice samo zbog 3u,Tools..... hvala unapred

15 pro star 15 meseci, punjen uglavnom preko noci do 100% i baterija maltene nikad nije pala ispod 20%, 324 ciklusa i 91% trenutno

Moj 14PM je prešao 450 ciklusa, čak i 3utools prikazuje 96% bh.😄 I dalje je baterija odlična, ali ipak za nijansu lošija nego kad je bio nov. Punim ga original apple 20W punjačem, ne ide ispod 25%, i retko kad ga punim do kraja, uglavnom do 85% otprilike.

Iphone 15, nakon 8 meseci korišćenja 93 bh, i neprestano pada na svakih par dana. Šta savetujete? Imam AC plus, da li on to pokriva? IMG_1257.png

Isključivo ako njihovi testovi pokažu da baterija nije ispravna ili kad je battery health ispod 80%.

Vrh Dno