Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

U decembar ce godina bit kako sam uzeo telefon sa 85bh evo danas ima 76% znaci do decembra jos taj 1 procenat ce otic i dodje mu godisnje 10% padaa.

Nikad mi ovako brzo nije pao procenat kao na 15PM. aktiviran u junu i sad je na 99%. 47 ciklusa

Kod mene 166 ciklusa baterija 99%. Aktiviran 3.1.24, 15pm

Po Coconut Battery (koji lupeta isto kao i Appleov algoritam):
13 mini - 575 ciklusa - 88% (Apple settings - 86%).

Za Macbook posle 6 meseci krenuo da raste BH. :D

3utools 88% - settings 83%
Baterija ugradjena kraj 2022 u macoli original. Ip Xs, drzi oko 5-6h sot i dalje.
3utools 88% - settings 83%
Baterija ugradjena kraj 2022 u macoli original. Ip Xs, drzi oko 5-6h sot i dalje.

Nema toliko veze sa bh ali ima sa batt . Od kako sam presao na 15pm screen idle mi je necerovatno visok, 4x veci nego screen active. Sve mi je isto kao i upotreba na 14 pro sa kojeg sam presao, ali 14 maltene da screen idle nije imao nikakav , minorno nesto, a ovde izuva..

Da ne bih citao sve postove ovog thread-a, moze li mi neko pojasniti sta je ikoliko i% iznosi 1 ciklus?
Evo mog vidjenja: 1 ciklus= 100% ???
Ja svoj iP14 punim svakog dana do 80%. Da li to znaci da on svaki drugi dan (80+80) napravi 100% (jedan ciklus) +60% pa dalje dodaje 80% i tako u krug ili je to drugacije?
THX

Ciklus baterije je ukupno punjenje od 100%, bilo d odjednom puniš od 0 do 100 ili u nekoliko navrata po 20, 30, 40 ili 80% koje sabira. Kad pojedinačna punjenja sabere do 100, obrne jedan ciklus.

15Pro aktiviran 9.7.2024. posle 80 ciklus punjenja BH 99%. Punjen na originalnom 20w punjaču iz A1 i dva-tri puta na Power banku.

Baterija na 13 pro max-u, čini me se da je najpouzdanija i najbolja.
Za ravno tri godine BH mi je bio 87%.
Videćemo kako je sada sa 16 pm.

15 pro aktiviran u Januaru ove godine na 98% , 185 ciklusa.

Koristim iphone 12 za mesec ipo dana od 85% bh palo na 83% cudno mi da brzo padne punim orig punjac tj americki
Blizu je 1000 ciklusa
u podesavanja baterije drzi preko 7h shot nekad i 8h shot

Iphone 13 pro, 11 meseci stoji na 100%, u zadnjih 20 dana pala na 97%, nikad ispod 20% i ako sam napunio 10 puta do 100%

Ma to nema pravila. Ja sam 14pm punio 1god i oko 200 ciklusa punjenja baterija 100%. Na 15pm imam 179 ciklusa i 98%. Isto koristim i isto punim. Pusti bateriju i uživaj

Kod mene je 13 pro na 89% BH, star 12 meseci, Nisam vodio računa o punjenju ni malo, odnosno praznio do ispod 10% i punio do 100%. (Original apple charger)

Čemu tolika pažnja? Da bih sledećem korisniku dao perfektan telefon a on meni spušta gaće na ceni. I taj prikaz baterije je daleko od realnosti dok se ne pogleda sa shortcut

Davno nisam punio telefon do 100%, jutros jesam i koristio ceo dan i reko da vidim kako se ponasa.
Ako je ovo tacno i merodavano onda mi je baterija super.
Iphone 13 pro bh97

Prilozi

• IMG_6041.png
    IMG_6041.png
    130.5 KB · Pregleda: 59
Vec sam pisao na nekim temama za Android telefone pa da napisem i ovde:

Najveci neprijatelj baterije je temperatura tj njeno pregrejavanje. Znaci, koriscenje telefona na letnjem suncu, ostavljanje telefona na suncu, koriscenje telefona dok se puni, pregrejavanje igricama i drugim zahtevnim operacijama, konstatno ultra-giga-super fast punjenje...

Drugi problem je duboko praznjenje baterije tj cesto praznjenje baterije do jednocifrenih postotaka ili jos gore, praznjenje do trenutka da se telefon ugasi a pri tome ga ne napunite posle toga vec jedno vreme tako stoji, duboko ispraznjen. Dovoljno je jednom da se ovo desi da osteti bateriju.

Treca stvar je cuveno punjenje do 100%. Cak i to nije toliki problem koliko da vam se stalno dopunjava do 100% (recimo punjenje tokom noci do pre par godina, tipa isprazni se do 95% pa telefon dopuni do 100% ponovo, danas ovo vise nije slucaj). Ovo je najveci problem recimo laptopova koji su stalno povezani na punjac i tako se koriste i kod njih se preporucuje da se ukljuci ogranicenje punjenja do 80%.

Znaci, izbegavajte da pregrejavate telefon, ne praznite ga do kraja i slobodno punite do 100%.

Da, Ali, veliko ALI, šta to mene briga, imam telefon u garanciji i ne želim da se opterećujem sa tim, punm kada hoću i kada hoću, korisnim pun gas kako meni odgovara a nenekim kompanijama da ih štedim, ako ode baterija neka se menja. Ko ima uređaj bez garancije mora da bude svestan da posle određenog vremena baterija degradira i menja se (čak i ako samo stoji nov zapakovan u kutiji to se dešava, propada stajanjem i vremenom), kao i akumulator na kolima. Zamislite da ne možete da vozite kola kada vama trebaju jer robujete čuvanju akumulatora. Ko je tu koga kupio?

Sve to stoji, svako koristi telefon kako hoce, ja sam samo ovde napisao sta u stvari najvise steti bateriji a to nije punjenje do 100% tj steti i to, ali daaaleeko manje nego druge nabrojane stvari.

Druga stvar, mnogi vlasnici, ne samo IPhone telefona, su upravo koristili telefon kako su stigli (samo kad se setim kad smo bili u Turskoj na moru, svi pilje u IPhone na plazi, preko 40C° u hladu, na svaka 2 minuta odlazu telefone jer se pregrejavaju pa kad se ohlade odmah nazad na drndanje a neke likuse ostavile iste na suncu...) sto je naravno licni izbor, ali kad je otisla baterija na pola garancije, e onda je bilo kukanje kako je taj i taj telefon ******, ovo/ono a u stvari su svojim koriscenjem i neznanjem ostetili telefon...

I da, i akumulator cije se ploce ostete usled dubokog praznjenja a greskom korisnika (recimo ostavljeno upaljeno svetlo i sl) cesto ne podleze garanciji tako da garancija ne znaci da mozete raditi sta hocete sa proizvodom i ocekivati da ce to biti zamenjeno u garanciji...pogotovo u Srbiji...

Da, Ali, veliko ALI, šta to mene briga, imam telefon u garanciji i ne želim da se opterećujem sa tim, punm kada hoću i kada hoću, korisnim pun gas kako meni odgovara a nenekim kompanijama da ih štedim, ako ode baterija neka se menja. Ko ima uređaj bez garancije mora da bude svestan da posle određenog vremena baterija degradira i menja se (čak i ako samo stoji nov zapakovan u kutiji to se dešava, propada stajanjem i vremenom), kao i akumulator na kolima. Zamislite da ne možete da vozite kola kada vama trebaju jer robujete čuvanju akumulatora. Ko je tu koga kupio?
Dzabe sto je uredjaj u garanciji, jos ne postoji ni kod nas a ni na zapadu ko ce uvaziti 'prevremenu' degradaciju baterije, vec samo ceo uredjaj.

Slazem se da ne treba robovati, ali ograniciti na 80% nije neka mudrost na novijim telefonima, i dopunjavati jednom u toku dana na po 15ak minuta ako bas ima potrebe.

Nazad
Vrh Dno