aleck
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2003
- Poena
- 619
Prelistaj malo svoje postove - zar nisi u ovoj temi izjavio da ce sasvim sigurno da ce iPad 2 da bude izuzetno ozbiljna sprava i nova carolija, cim se isprave trenutne hardverske falinke?
Biće da sam izlapeo - ne znam gde sam to rekao. Predstavu nemam kakva sprava će iPad 2 biti.
zato sto je hardverski za generaciju ispred iPada, odnosno ono sto samsung ima danas, iPad ce dobiti sledece godine, a mozda ni tada. ...Ovako tvoje rezonovanje deluje neozbiljno i krajnje navijacki.
Ne. Hardver sam za sebe ne znači ništa, tek u simbiozi sa softverom postaje nešto. A koliko je to bitno, vidi se i po tome što ni u Androidu 2.3 OS ne koristi grafički čip kako treba. Što je smejurija.
Samsung pravi odlične uređaje i očigledno namerava da napadne Apple na svim poljima, ako je verovati najavama da će izbaciti pandan iPod Touchu. Kopiraju Apple do krajnosti i dodaju uobičajene hardverske stavke da štikliraju rubrike i ta strategija očigledno uspeva. Galaxy S se odlično prodaje, Tab moguće isto.
Što se mene tiče, dobrodošli su. Appleu treba dostojan konkurent.
Ali pazi samo - ljubomora, mi 'cool' a oni zavidni ?Pa nije valjda da se osecas 'cool' zato sto imas par eplovih igracki?
![]()
Rekao sam da na to liči, pošto ne vidim nikakvu potrebu za isticanjem "ja ne igram kolce sa Džobsom". Kakva glupost za reći, ne znam šta tu sad dokazuješ...
Uostalom, koliko ja znam vecina vas sto imate iPhone svoj uredjaj crackuje bez imalo ustezanja, a ako ne gresim vecina to radi da bi telefon uopste bio funkcionalan na nasoj mrezi? Ni to nije bas do kraja oficijelno i fabricki.
Netačno. Moj prethodni iPhone 3G i sada 4-ka su fabrički otključani i rade na svim GSM mrežama. To što većina ljudi kupuje naknadno otključane telefone - pa to je slika i prilika srpskog tržišta mobilnih telefona od kad je isto nastalo. Ovde je gotovo sve crackovano sa stranih mreža i tek u poslednjih par godina se to menja, otkad Telenor i mt:s nude telefone za dinar.
Ocito ce da bude 'dovoljno' hardverski razlicit da ih kupi i vecina starih musterija kojima su pojedina ogranicenja isla na zivce. Sta ja znam, recimo pomenuti USB i kamera, pa sto da ne i HDMI - sasvim dovoljno da barem 80% kupaca iPad-a kupi i iPad 2.
Ah, ajde da se upustim u neko predviđanje, mada je to sa Appleom uvek nezahvalno.
Iz istog razloga neće biti ni USB-a.
Pa da vidimo za koji mesec.
aleck, vezano za zatvorenost
da li na mac mozes da stavis blueray drive? da
da li sa njega mozes da pustis film?
zasto?
BD ih ne zanima i ne žele ni da nude jer ne žele da plaćaju tu licencu. Što ne znači da nije moguće:
http://www.mcetech.com/blu-ray/
Njihov izbor, pa ako ti se ne sviđa, vozdra. Što nije ništa neobično. Na primer, Windows po instalaciji nije mogao da pusti DVD film, morao si da uzmeš dodatni softver da bi se instalirali codeci. Sad mislim da je moguće, imam 7-cu na poslu ali nisam nikada probao.
Na Macu je recimo taj codec postojao u barem OS X 10.5, (Leopard, kada sam kupio MBP), možda i ranije.
Poslednja izmena od urednika: