Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

....

Poslednja izmena:
U pravu si ,bas dosta aplikacija je stiglo. Ocigledno je da su neke firme uvidele slabiju konkurenciju nego kod android i ios-a i lakse im je da se ovde probiju. Jos kad bi ovi lokalni mamlazi malo progledali i napravili po koju domacu app.

Jos kad bi ovi lokalni mamlazi malo progledali i napravili po koju domacu app.

Bas dobro sto si to spomenuo. Pogledaj recimo aplikaciju polovni automobili za IOS. Ima ukupno 29 ocena, SAMO 29 ocena! Garantujem da bi wp verzija imala bar duplo vise, tako da mi nije uopste jasno zasto forsiraju iPhone, a windows phone kao da nema uopste korisnika, pa im se ne isplati, a situacija je potpuno drugacija...

Izgleda da se svi hoce ukljuciti na win trziste taman uz izlazak windows 10.

Bas dobro sto si to spomenuo. Pogledaj recimo aplikaciju polovni automobili za IOS. Ima ukupno 29 ocena, SAMO 29 ocena! Garantujem da bi wp verzija imala bar duplo vise, tako da mi nije uopste jasno zasto forsiraju iPhone, a windows phone kao da nema uopste korisnika, pa im se ne isplati, a situacija je potpuno drugacija...

Slao sam im par maila i njima mozzartu. I meni cudno ,dosta aplikacija domacih na iosu imaju minimalan broj ocena.
Sa druge strane imas primer vecernjih novosti u wp store koja je solidna app i ima solidan broj ocena. Ios cak i nema nas store i to je tek bezobrazluk praviti za takvu platformu domace app.

Nije logicno al je prisutno na IOS-u ;)

Za polovne automobile mi odgovorili na mail da nemaju u planu zbog malog broja korisnika windowsa a ladno napravili još prošle godine za ios . Ajde da ima samo za android pa bih razumeo .

U suštini ne jurim polovne automobile ali možda je nekom potrebna ova aplikacija.

Za udeo kod nas ne postoje nikakvi podaci , niti sam u zadnjih 2-3 godina video udeo. Znamo da android ima visok procenat ali zdrav razum mi govori da ios nema nešto veći broj korisnika od windowsa kod nas , ako uopšte I ima.

Na sve to je smešno da nema ni zvaničnog stora.

Evo linka kad su pustili ios app. Nešto ne vidim korisnike iosa u komentarima a sa druge strane ima mnogo zahteva za win app, to mi je čudno

http://www.polovniautomobili.com/au...a-u-rad-ios-aplikacija-polovni-automobili.php

Poslednja izmena:
Počeo Vimbldon, i meni padne na pamet da proverim ima li app za nas.
Naravno nema :mad: .

Koliki je udeo iosa, a koliki wp u Srbiji?

Uzmi pogledaj ocene za aplikacije koje postoje i za IOS i za WP, npr mondo, novosti... E sad uporedi IOS sa jedne strane i ocene za WP aplikaciju za regione Srbija i USA (saberes za ova dva regiona posto vecina stavlja USA region zbog Cortana i ostalo), videces da wp ima duplo vise korisnika, a oni i dalje neka pricaju "mali broj korisnika, bla bla"...

U Srbiji ce tek biti ubedljivo najmanje IP korisnika jos kada krene W10 ... I pazite i pored toga ce gledati market share na globalnom nivou ovi nasi developeri i tako ce sastavljati neke smesne izgovore. U Srbiji imas mali broj korisnika koji odvoje po 80 000 za IP a veci broj korisnika koji preko Ebaya kupe IP za 100e koji je Black listed na Americku mrezu i ovde se .... Sa svojim IP. Klasika. Dok lumiju uzmes legalno za zaista smesne pare a radi sve sto i IP koji je 5x skuplji.

I dalje vidim kao najveci problem ignorisanje WP od strane developera...nije market share za sve developere bitan faktor. Eto ti polovni automobili su ionako free app, kakl to on ima koristi od IP korisnika a od WP nece imati? Sta onaj ko ma IP on ce kupiti skuplja kola od WP korisnika?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Na to pitanje nase tri mobilne mreze treba da odgovore ;)

Izgleda da su konacno sredili MSN weather, napokon daje tacne podatke. Sad je kod mene provajder Foreca(donji levi ugao), pre je bio wdt i uzasno je bilo netacno...

Whatsapp ažuriran, rade pozivi, samo sto sad po prekidu ispušta neki odvratan zvuk.

Kod mene WhatsApp fercera perfektno. Skype takođe. Viber i Line mi loše rade što se kvaliteta razgovora tiče (gledano na duže).

Ja probao posto sam potrosio MB sa onim sto ide za dj onaj slab protok, zaista lepo radi i na tom netu. Eto :) mada je po meni WA daleko ispred Vibera!

Izasao update za viber ,jos samo da vidimo da nisu nesto sjebali,seems faster :)

:D daj nemoj i ti sa tim: Seems faster :D na WC-u svaki komentar je tog tipa ako je neko azuriranje aplikacije u pitanju.

Vec imam instalirano preko 100app :D vredi li ovo zameniti sa ps express-om?

Ja ih imam obe.Ovo je tek verzija 1.0.0.0, Android i IOS verzija imaju mnogo vise opcija, tako da ocekujem da dodaju jos opcija. Nisam imao dovoljno vremena da probam, ali ima dosta opcija i mislim da mozda ima i vise nego PhotoShop express...

Primetno i brza od PS-a :)
Ali nema precice do app preko edit opcije iz Photos app :(

Nazad
Vrh Dno