Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

Ne znam sta je onda problem ,meni nikad nije ocitavalo dok vozim .

Ja sam pinovao brojac koraka ali mi non-stop stoji 0. Da li treba nesto dodatno da se pritisne/startuje da bi krenuo. GPS mi je non-stop ukljucen. Lumia 1520

Udji jednom u app mozda nesto zabagovalo ,mora da radi u pozadini aplikacija. Takodje ne radi promena u realnom vremenu na plocici. Kada udjes u app vidis realno stanje.

Evo sada sam bas testirao,otprilike se primeni stanje posle par minuta

Poslednja izmena:
Aplikacija radi tako sto reaguje na 'pomeranje' telefona. Bukvalno mozete da ukljucite aplikaciju(da bi gledali uzivo :p) i da pomerate telefon gore-dole 10cm i posle par sekundi ce poceti da odbrojava korake. Nije lose zamisljeno ali ipak ne radi dovoljno dobro bas zbog ovog problema oko pomeranja telefona dok se stoji/sedi. Npr jedan dan sam presao provereno 12km pesaka, a u aplikaciji je pisalo 14.5km.
Inace i meni je jednom samo stalo osvezavanje live tile, ali se isto tako najednom i vratilo.
Ako bi napravili dobru vezu sa gps lokacijom i ovim senzorom onda ce i podaci da im budu validniji.

Aplikacija radi tako sto reaguje na 'pomeranje' telefona. Bukvalno mozete da ukljucite aplikaciju(da bi gledali uzivo :p) i da pomerate telefon gore-dole 10cm i posle par sekundi ce poceti da odbrojava korake. Nije lose zamisljeno ali ipak ne radi dovoljno dobro bas zbog ovog problema oko pomeranja telefona dok se stoji/sedi. Npr jedan dan sam presao provereno 12km pesaka, a u aplikaciji je pisalo 14.5km.
Inace i meni je jednom samo stalo osvezavanje live tile, ali se isto tako najednom i vratilo.
Ako bi napravili dobru vezu sa gps lokacijom i ovim senzorom onda ce i podaci da im budu validniji.

Naravno da ima malo odstupanja i greške ali pomeranje telefona uopšte nema uticaj. Jedino da pola sata mrdaš telefon gore dole :D Koristim od septembra i radi ok. Realno čita kretanje, naravno ne možeš očekivati 100 % tačnost ali dovoljno je. Telefon realno pomeraš ako se krećeš sa njim , mrdanje telefona levo desno ne može da ti nabije više od 100 "koraka" dnevno.

Sada da li ti očita 8800 koraka ili 9000 koraka to je nebitno.

Poslednja izmena:
Sto ne probate onu aplikaciju track runner,mislim da ona isto meri korake, ali nisam siguran posto moj telefon to ne podrzava...

Naravno da ima malo odstupanja i greške ali pomeranje telefona uopšte nema uticaj. Jedino da pola sata mrdaš telefon gore dole :D Koristim od septembra i radi ok. Realno čita kretanje, naravno ne možeš očekivati 100 % tačnost ali dovoljno je. Telefon realno pomeraš ako se krećeš sa njim , mrdanje telefona levo desno ne može da ti nabije više od 100 "koraka" dnevno.

Sada da li ti očita 8800 koraka ili 9000 koraka to je nebitno.

pa odstupanje od 2-3% (tvoj primer 8800 koraka naspram 9000) nije isto sto i 20% :) kako god, ovaj deo aplikacije nije los ali nije dovoljno dobar da bi bio pouzdan...Makar ne trosi bateriju

Pre nekoliko dana sam se prebacio sa androida na windows 8.1, na androidu sam koristio swift za kucanje poruka, pa me zanima da li postoji neka takva aplikacija na win store-u? Hvala unapred

Koristite li Speedtest.net app?
Meni je radio super do juče, evo drugi dan u setovanjima se Telenor.doo izgubio sa liste servera?! Kako je kod vas?

Koristite li Speedtest.net app?

Meni je radio super do juče, evo drugi dan u setovanjima se Telenor.doo izgubio sa liste servera?! Kako je kod vas?

94d9f8be5fa8fe3dbcccccf254922004.png

Sve ok, ove kilometre izbacuje zato sto sam ugasio Location.

Meni po gradu neće da ga pokaže a u Batajnici hoće?! Piše km iako postoji antenčina u ulici, bez obzira da li je uključena lokacija

Network Speed Test je od MS-a, pa ako te Speed Test zaebava, ova nije losa...mada nema da izaberes server :(

http://www.windowsphone.com/s?appid=9b9ae06b-2961-41ef-987d-b09567cffe70

Mada pokusaj da reinstaliras app, i nije lose da ugasis i upalis fon, restart ;) ja koristim obe, a ST sam uzeo kao pro verziju, mogli bi malo da je dopune, nema ni 30% od verzije na droidu.

Poslednja izmena:
Da li aplikacija random stavlja slike ili možemo da odredimo koje će iz foldera da budu na lock screenu i jel znaš možda koliko dugo se zadržava jedna slika?

Random.Mozes isto da slike iz aplikacije sacuvas na telefon.Ne znam tacno koliko brzo ih menja, ali meni odgovara(mozda na 30min ili na sat)...

Za koliko vam otvori Candy Crush Saga? Kod mene na L720 potrebno sigurno 15-20sec.

Koja je najbolja alternativa za YouTube

Tubecast, mytube, metrotube...

MyTube je vrhunski, potpuno drugacije iskustvo i prava 'next-gen' aplikacija, samo sto meni zabada na 520, pa koristim Metrotube koji radi odlicno.

Dobio sam telefon iz Hong Konga i u njemu je preinstalirana aplikacija 24reader. Medjutim, ne mogu nikako da je uklonim. Da li je mozda neko imao ovakav problem i da li je uspeo da ga resi?

Jedino da flešuješ rom za neki drugi region

Ili da pokušaš da zameniš datum, vidi na netu... Mislim da je na gore, tipa 2087 godina...
Možda ti dozvoli tada, na ovaj način možeš ukloniti iz settings neka podešavanja... Možda možeš i tu app... Vidi na netu datum... Da ne ispadne kontra... ;)

Edit: Evo tačan datum, obavezno napiši jeli uspelo!!! Vidi ispod!

http://m.windowscentral.com/how-to-uninstall-oem-app-windows-phone

Poslednja izmena:
Probao sam to sa datumom i nije mi uspelo, ali se ispostavilo posle da je problem krajnje trivijalan. Naime, ako se dobro secam, obrisao sam je odmah u startu. Nekako istovremeno nakon brisanja ili nakon update-a na Denim, Store ju je imao u listi za update, pa nije davao uninstall iz nekog razloga, tek kad sam u njemu odustao od update onda je sama nestala. U svakom slucaju, hvala na pomoci :)

Ne mogu da pronađem post od našeg drugara Borisa Ložača u vezi free verzije IM+ i kako drži samo 48h log in (ili 24h ne sećam se)... mislim strašno je to, Borise. Dobiješ notifikaciju od IM+ "push session expired" i da treba da startuješ aplikaciju da bi se aktivirala sledeća sesija. Mislim stvarno, ako se zbog toga žališ onda nemam reči. :whip:

Mmm, ne, tu poruku nikad nisam dobijao dok sam koristio aplikaciju.

Metromail, morao da je platim opet jer je postala "trial"...poslao mailove, pitao na twitteru...čekam...
Ni setovanja joj sada ne rade kako treba. Bude li mi rekao kako je to do Storea naduvaću ga, mene se to apsolutno ne tiče.

Kako ja nisam imao tih problema, jel izneo MS nesto povodom toga, nebih rekao da je do Store-a. Svakako videcu sta se desava sa app koje sam platio a ima ih sigurno preko 10, kada instaliram novi TP w10..

Nazad
Vrh Dno