Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

Ja nisam imao problema sa appovima, ni free ni plaćenim...ako je stvarno tako velika sramota za MS.

Pise i meni na telefonu da je kupljena ali ne mogu da je instaliram, javlja gresku.Ovaj covek nasao preko 10 aplikacija koje ima u vlasnistvu, a ne moze da ih instalira...

Da niste možda menjali regione kad ste kupovali , instalirali ? Ja nisam nikad imao problem, od prvog dana sam na Usa regionu.

Čudno da neko ne može i free app da skine...

Nisam menjao region ,meni je na usa .

Prilozi

• wp_ss_20150216_0001.png
    wp_ss_20150216_0001.png
    70 KB · Pregleda: 104
  • wp_ss_20150216_0002.png
    wp_ss_20150216_0002.png
    57.1 KB · Pregleda: 102
Nisam menjao region ,meni je na usa .

A instalira ti na karticu ili u telefonu. Pisao sam da može biti problem ako se stavi po default da bude sd , neke aplikacije menjaju sa vremena na vreme da može na karticu.

Stvarno čudan problem.

Poslednja izmena:
Loše sam ocenio na Storeu app Prognoza i lik mi pošalje ladno mail kako ga "blatim"?!? Umesto da aroganciju zameni radom na appu na koji se mnogi, vidim, žale, on šalje korisnicima protestne mailove ej?!? Prijavljen MS-u nja nja nja njaaaa :D

Prognoza je po meni vrhunska aplikacija, podaci su prilično precizni, zna se dogoditi kao i na svakoj drugoj app za vremensku prognozu promašaja, ali to nema veze sa developer-om, on podatke preuzima sa http://openweathermap.org/ servisa, i ako nešto nije precizno, krivi su oni.

p.s.

probao sam SVE slične aplikacije, i većina je lošija, jedino bi preporučio još AccuWeather, ali samo za one koji koriste engleski jezik, na exYu jezicima ne radi, pa mene ne zanima ta app.

Spacer nisi u pravu, developer je tamo neki servis odabrao iz njemu poznatih razloga(besplatan, jeftin, brzo dostavlja podatke i sl), znaci snosi odgovornost jer se njegova aplikacija bazira na tom servisu. To sto ti kazes bilo bi kao kada bi proizvodjaci telefona rekli nismo krivi sto je procesor los, tamo neka firma ga je napravila mi smo ga samo ugradili.
Ubedjlivo najbolja aplikacija za vreme koju sam probao je Amazing Wather HD, mada samo kao try opciju jer mi svakako to nije toliko bitno da bih placao.
Elem, u nasoj zemlji i generalno u okruzenju, nema mnogo meteoroloskih stanica tako da je tesko ocekivati precizne podatke, a mnoge su prastare ili se cak nalaze debelo van mesta za koje mere vreme...tipa za Kragujevac su se do pre 5-10 godina merili podaci u selu 10km pored grada...ne znam kako je danas.

Poslednja izmena:
Spacer nisi u pravu, developer je tamo neki servis odabrao iz njemu poznatih razloga(besplatan, jeftin, brzo dostavlja podatke i sl), znaci snosi odgovornost jer se njegova aplikacija bazira na tom servisu. To sto ti kazes bilo bi kao kada bi proizvodjaci telefona rekli nismo krivi sto je procesor los, tamo neka firma ga je napravila mi smo ga samo ugradili.
Ubedjlivo najbolja aplikacija za vreme koju sam probao je Amazing Wather HD, mada samo kao try opciju jer mi svakako to nije toliko bitno da bih placao.

Elem, u nasoj zemlji i generalno u okruzenju, nema mnogo meteoroloskih stanica tako da je tesko ocekivati precizne podatke, a mnoge su prastare ili se cak nalaze debelo van mesta za koje mere vreme...tipa za Kragujevac su se do pre 5-10 godina merili podaci u selu 10km pored grada...ne znam kako je danas.

Amazing Wather HD sam ugrabio dok je bio besplatan par dana, ali baš se nešto i ne trude oko WP platforme, zadnji update je bio 13.5.2014. , baš ću ponovo instalirati pa da napravim malo usporedbu..

Zadnja tvoja rečenica daje odgovor na problem preciznosti podataka.

Okačio sam dole u l630 ss sa screen on time . Testirao neko pomoću screen tracker aplikacije koliko može da izgura ?

Testirao sam ja ali aplikacija jako frlja sa podacima,jako je neprecizna.

Kako misliš neprecizna, baš sam proveravao jedno desetak puta. Ugasim ekran upalim posle minut , dva i ona tek tada nastavi da meri vreme. Nije mi merila bezveze dok je ugašen ekran. Pregledao sam logove kad je paljen ekran i koliko i to je to...

Kada si je testirao, vidim da su neki javljali da je neprecizna tamo januara ali je unapređena od tada. Treba da radi u pozadini i možeš da uključiš da ti meri što preciznije.

Tačno tako, jedan AccuWeather može sa yr.no da skida podatke i uopšte ne greši, bez obzira na stanice po Srbiji. Opravdanje mu je bez veze.

Zalosno sto nemamo weather underground aplikaciju, oni su dosta tacni(amazing weather hd koristi njihove podatke).Od besplatnih je accuweather ubedljivo najbolji sto se tacnosti tice, ali nervira me sto ne radi na srpskom jeziku, skida MNOGO mb(za mesec dana oko 250-300mb), pa samim tim trosi vise bateriju.Nije los ni weather channel, ali ponovo mi ne radi live tile, samo se vidi weather channel logo, ne znam dal je to zbog toga sto sam potrosio sve smartove, pa mis sada internet dosta spor...

Hmmmm... ovo moram da podelim sa vama drugari...

Kako usporiti WP OS :d

Uzmete lepo kao ja neki torrent klijent (u mom slucaju Torrex Pro), skinete neki torrent od oprilike 800MB koji je zip. Zatim odete u fajl manager (u mom slucaju Pocket File Manager) i tapnete na taj zip! hahahahahahahahaha

Sve ukoceno na 10-ak sekundi a posle se vrati kao da nisam tapnuo ali sve je ultra usporeno izbacuje iz aplikacija ili ne moze uopste da ih startuje... Posle soft reseta vratilo se u normalu ali pregledam uzduz i popreko - OTHER pun k'o oko. :mad:

Imam i ja svoj nacin ,barem kod mene .
Samo udjem u storage sense ,pustim da ide ono updating ,da mi pokaze koliko mi je sta zauzeto na telefonu ,izadjem i narednih 7,8 min telefon je neupotrebljiv ,cak ni slike sa plocica ne pokazuje ,i u app listi sve ikonice su crne.

Hmmmm... ovo moram da podelim sa vama drugari...

Kako usporiti WP OS :d

Uzmete lepo kao ja neki torrent klijent (u mom slucaju Torrex Pro), skinete neki torrent od oprilike 800MB koji je zip. Zatim odete u fajl manager (u mom slucaju Pocket File Manager) i tapnete na taj zip! hahahahahahahahaha

Sve ukoceno na 10-ak sekundi a posle se vrati kao da nisam tapnuo ali sve je ultra usporeno izbacuje iz aplikacija ili ne moze uopste da ih startuje... Posle soft reseta vratilo se u normalu ali pregledam uzduz i popreko - OTHER pun k'o oko. :mad:

Zato koristi wptorrent.Jesi li probao da obrises torrex pro, mozda ce onda da se isprazni?

Meni na dva telefona crkla ploca dok su bili u garanciji, to cete tesko nadmasiti:)

Zato koristi wptorrent.Jesi li probao da obrises torrex pro, mozda ce onda da se isprazni?

Naravno da sam obrisao... ali nije do torrex-a nego do fajl managera - jednostavno ne ume da otpakuje kako treba (probao i druge fajl managere). Na kompu isti zip koji je skinut sa telefona bez problema otpakuje itd.
:type:

Sad da bih ispraznio OTHER ostaje mi samo da uradim Factory defaults ali necu uraditi jer telefon radi normalno sada a izgubio bih: Prognozu, Pocket File Manager i ko zna koje sve jos aplikacije od kad zeza store.

Poslednja izmena:
Ni jedna od gore pomenutih, nije mi usporila telefon, gde grešim?

Au covece, prelistao sam celu ovu temu (bilo mi mnogo dosadno), i koliko sam primetio 70% aplikacija sa windows store-a ne radi onako kako bi trebalo(sto znaci da nisam samo ja umislio da je tako), plus sto je izbor slab, meni stvarno nije jasno sta tako velika firma kao sto je Microsoft radi, po pitanju aplikacija druga dva operativna sistema (Android, IOS) dominiraju bez ikakvog razmisljanja, cak je po meni i IOS najbolji po tom pitanju, jer bilo koja aplikacija prvo za taj sistem izadje,pa onda za sve ostale (ne koristim Apple proizvode, i tesko da bi ih i koristio, ali takva je situacija)...Ako nastave ovako, mogu slobodno da vrate telefone na Symbian, jer se razlika nece ni primecivati...Sorry za off... :d :mad:

Pazi, što se aplikacija tiče, situacija se znatno popravila danas u odnosu na vreme kada je tema začeta, nema razloga za dramu dokle god ne porediš identične aplikacije na različitim sistemima :)
Pitanje je šta tu konkretno MS može da uradi osim da napravi konkurentni os što očigledno, ne ide baš glatko, što je i logično. Kada se poveća udeo na tržištu, developeri će se sami više aktivirati a do tada, to nam je što nam je.
Verovatno si sve ovo više puta pročitao u temi tako da je tvoj post još jedan u nizu razocaranog entuzijaste koji je sticajem okolnosti došao u posed jednog telefona na wp8 i dokle god ne počneš da pretiš vraćanjem na android, dobro je :)

Nazad
Vrh Dno