Šta je novo?

Aplikacije za Windows 10 Mobile , nove,univerzalne

Imate Star Walk 2 aplikaciju danas besplatno, predobra.
Izuzetno urađeno, verovatno kopija sa iPhone. ;) Besplatan je osnovni program sa limitima (kao i na Androidu), razni dodaci su par dolara.
Uzeo sam sve ali i dalje fale sateliti planeta (osim Meseca), ima svega par kometa, nekoliko sondi, fali Veliki Magelanov Oblak (a Mali je tu). Deep Space Objects (galaksije, magline) nemaju naziv na mapi.
Planets dodatak (beše) zauzme skoro gigabajt a videh samo animacije preseka planeta sa nagađanjem slojeva...

9GAG Mobile https://www.microsoft.com/store/apps/9nblgggxwdkg

Jel neko primetio ovu aplikaciju? Lepo urađen 9gag za Windows 10 Mobile. Samo mu fali opcija da se komentariše, mada lepo prikazuje komentare. I da se sklone reklame mu je 3$ što mi je malo puno, ali reklame i ne smetaju toliko.

Meni ne prikazuje sve komentare, vec samo prvih par. To da poprave, da omoguce da se ulogujes i komentarises i imaju dobru aplikaciju.

Sent from mTalk on Lumia 640

Dobra je! :)

AdDuplex prestaje sa razvijanjem AppRaisin aplikacije, posle samo 9 meseci (Razlog-Mali broj korisnika oko 25.000, a očekivali su 100.000). Šteta, veoma dobra app.

Gde si video tu vest? Nigde ništa slično ne nalazim.

Never mind. Našao.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Tapatalk se povlači sa Store-a za koji dan, ostaje samo Tapatalk Classic. I dalje nemaju nameru da rade na aplikaciji.

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Ja mislim da je se gasi iz 2 razloga.
Prvi je da su autori aplikacije videli koliko MS laže i stalno odlaže datume izlaska, više radi na PR lažima nego na OSu,
a drugo korisnici WP platforme su nezahtevni i ne interesuje ih kad šta izlazi i dobija update a tome Appraissin služi,
ko 'oće da se smara s tim ima Android.

Ne znam zasto si toliko ostar prema Microsoftu zbog Anniversary Update-a, oni koji su nespriljiviji, imaju Release Preview insajder (a lako se mogu raspitati i videti da Redstone super radi), a oni koji nece tako probati Redstone su u fazonu "opusteno, kad izadje". :)

MS je izgubio zelju da pravi i razvija win mobile os, sto je po meni glupa odluka jer su ulozili u razvoj. Umesto da podstaknu programere i korisnike da koriste jeftinijie a dobre uredjaje, oni furaju neku svoju politiku. Dajte malo podignite ljude koji zele da zarade, neka se naprave univerzalne aplikacije pa da mogu da se koriste lepo. Predugo traje sve ovo jer su lenji.

Gari, ma da baš, ovo im je prvi put da su dali lažna obećanja i frljali se sa datumima.

Tapatalk se povlači sa Store-a za koji dan, ostaje samo Tapatalk Classic. I dalje nemaju nameru da rade na aplikaciji.

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Meni je TT baš korisna aplikacija. Šteta nadam se da to neće nešto odma da se oseti? Ovaj nivo na kojem je meni je ok...

Kad god je neko obavio neki program pre vremena tako radi datuma, ili pustio azuriranje, nije se dobro zavrsilo. Ne vidim zasto bismo zeleli da je Microsoft tako nesto sad ucinio. Kako kad je u pitanju objavljivanje igara, tako i kad je u pitanju novija verzija sistema.

A dodao bih i to da je njihov posao takav da oni ni ne znaju zapravo da li ce to sto rade zavrsiti i ispeglati do odredjenog datuma, mogu samo da predvidjaju tako nesto sa odredjenom verovatnocom.

I Microsoft nije izgubio zelju da razvija mobile os, bile su one neke izjave kako sada hoce mobile os da stave u fokus, a mislim da se svi slazemo u tome da je bilo logucno da im PC bude prioritet za sad. Svidelo se nama to ili ne, to i jeste bio jedini logucan potez (mada bi svako od nas vise voleo da su ulozili vise u mobile os i da je ovo sve do sad brze islo, ali oni bolje od nas znaju koliko imaju resursa i ostalo).

Da se oni ne trude ne bi dobijali od njih svaki cas azuriranja i poboljsanja ali opet,ljudima nikad ugoditi ;)

Da se oni ne trude ne bi dobijali od njih svaki cas azuriranja i poboljsanja ali opet,ljudima nikad ugoditi ;)

Kratko i jasno. :)

Inace, bas sam primetio da sam juce ili danas dobio azuriranje za Skype Preview, pa sam probao da obavim video poziv preko aplikacije jer sam ranije imao problem sa kamerom nakon koriscenja Skype Preview (kamera nije htela da se pokrene, samo je bio crni ekran, a posle nekog vremena prikaze neku error poruku). Sad radi sve kako treba, tj. barem meni radi nakon mog kratkog testa (nazvao sam samog sebe na telefon s maminog naloga)! :)

Jos bih rekao i za Steam aplikaciju da mi se svidja. Nisam probao da chatujem s njom, mogao bih kasnije da vidim da li mi prolaze poruke odatle preko aplikacije, ali za sad mu ne dam da radi u pozadini. Meni se svidja sto imamo autentikator aplikaciju, pa ne moram da se logujem na gmail, nego imam telefon u ruci, i se odmah brze i jesnostavnije ulogujem. Naravno, mogao sam i na telefonu da pogledam mejl, ali svidja mi se sto sad mogu i ovako. :)

Aj, probacu bas da vidim kako radi i taj chat na Steamu.

Ae ako se meni ne može ugoditi, mada to nije tačno jer i dalje koristim Lumiju,
ali ako vas dvojica nalazite opravdanja u svakoj situaciji za MS, što je totalno suludo,
kako onda objašnjavate da TT i AR odlaze sa WP platforme, ni njima se ne može ugoditi, šta?

Ljudi, TT ni ne koristim više, pre sam ga imao kao rezervu za Mtalk, sada samo Mtalk koristim i radi bez problema.

Svakako je bila prica kako taj noviji Tapatalk ne valja nicemu, i skoro svi na w10m koriste Mtalk sada vec. Mozda bismo mogli da napravimo anketu? (Mislim da bi bilo zanimljivo, ne (samo) radi nekakvog dokazivanja.)

Za AppRaisin je steta, iako ga nisam koristio. Mozda nema dovoljno korisnika zainteresovanih da prate tako nesto. Ruku na srce, jeste vecina aplikacija koje se pojave za mene pospotrebna (iako volim da pratim sta sve izlazi, pa bez obzira na to sto mi je vecina tih bespotrebna, i bude mi od prakticne koristi tek tamo neka po redu, samo hocu da kazem kako pretpostavljam da vecina misli).

I ne kazem da ne bih voleo da je ovo sve bilo drugacije do sad - pocev od toga da imamo vise novih uredjaja u ponudi. Samo se nadam da ce se sad malo vise fokusirati na mobilni os, i da cemo videti sad vise uredjaja. Od ovog azuriranja nestaju skoro sve bubice sa kojima smo se ranije mucili (takav je moj utisak).

Za AppRaisin je steta, iako ga nisam koristio.
AppRaisin ostaje i biće održavan, jedino neće dalje da ga razvijaju, idu gde ima nekih para.
Kao glavni razlog navode što MS nije pogurao više korisnika na Win10 mobile. Obećavali pa odustali, tj. promenili fokus.

Hvala na pojašnjenju.

To što tu kažeš jeste nešto što svi zameramo Microsoftu, ali vreme će pokazati da i su oni u pravu. Mislim, kupili Nokiju, rasturili je, i sad skoro da ne prave telefone. Valjda će se zaista uskoro pojaviti više proizvođača koji će popunjavati te rupe, ali ne neki kineski ding dong brendovi.

Mi (ovde sa foruma) ne možemo reći da nemamo izbor, ima tu dosta i Windows Phone 8.1 telefona koje bismo mi nadogradili na 10, većinu ne zanimaju te stvari - oni vide telefon Lumia 640 sa WP8.1 u izlogu, a i nadogradnja na 10 nije automatska nego treba znati za tamo neku Advisor aplikaciju i šta ti ja znam... Ali dobro, ići će to već. :)

Cekaj ako si na win 8.1 nece ti iskociti notifikacija za apdejt na win 10, nego moras da skines aplikaciju preko koje ces da pokrenes apdejt?

Sent from my Nexus 5X

Cekaj ako si na win 8.1 nece ti iskociti notifikacija za apdejt na win 10, nego moras da skines aplikaciju preko koje ces da pokrenes apdejt?

Sent from my Nexus 5X
Tako je. Moj tata isto ima l532, ima 8.1 na njemu, i nikad mu ništa nije iskočilo vezano za desetku.

Inače, probao chat na Steamu, lepo radi, ali samo dok je aplikacija uključena i dok si na chat-u. Nema nikakvog obaveštenja za pristiglu poruku inače, čak i kad je Steam aplikacija "minimizirana". I izgleda da Steam aplikacija ni ne radi u pozadini. Ja joj ti svako neću ni dati.

Ae ako se meni ne može ugoditi, mada to nije tačno jer i dalje koristim Lumiju,
ali ako vas dvojica nalazite opravdanja u svakoj situaciji za MS, što je totalno suludo,
kako onda objašnjavate da TT i AR odlaze sa WP platforme, ni njima se ne može ugoditi, šta?
Ma razlika je samo u ocekivanjima,oni koji nista ili malo ocekuju uvek budu zadovoljni dok oni koji uvek mnogo ocekuju,po pravilu stalno budu nezadovoljni.Nikog ne branim i ne opravdavam,samo sam realan ,najlakse bi i meni bilo stalno da ih kritikujem ali valjan razlog u sustini i nemam,ne znam zasto bih kad sve radi kako treba.Kad sam kupio telefon,niti su mi napismeno obecali ne znam sta ,niti mi radi ne znam kako lose pa da sad cekam kad ce da mi ga poprave ,vidim da se trude ,nisu me ostavili bez ikakve podrske,nadam se da ce tako nastaviti i dalje,znaci za sad nemam razloga za nezadovoljstvo,cak ni zbog glasina o azuriranjima jer nikad Ms nije ,koliko znam zvanicno rekao ,bice vam pustena tad i tad,pa da se sad nerviram sto nije.a ovi koji prestaju da rade aplikacije,sta cu im,doci ce drugi,nije kraj sveta a najmanje windowsa to sto su dva razvijaca prestala da rade.

Poprilicno sulud princip, ako su se vec potrudili da izbace apdejt.

Sent from my Nexus 5X
Da, i još pri ažuriranju mora obavezno da se uradi hard reset što mnogo ne znaju, i možda neki i odustanu od desetke jer on je nestala tastatura. Ne sete se da bi hard reset možda pomogao. Mogli su da naprave aplikaciju tako da odmah navodi "sadržaj sa memorije telefona biće obrisan, imenik će vam ostati sačuvan na nalogu, a sve ostalo prebacite na memorijsku karticu ili na računar", ili šta ja znam već, nisam ja plaćen da o tome razmišljam. :) A može to da uradi i telefon sam, a oni poruku da kaže ako na kartici nema dovoljno mesta, ili ako je u telefonu nema.

Ovako neki postupak da bude:
-upozorenje pre naredbe da se radi nadogradnja da će se se telefon vratiti na fabrička podešavanja i da je svi podaci iz memorije telefona biti obrisani, ali da će imenik i ostalo biti sačuvani u oblaku, pa onda
-automatski se sve sačuva na Microsoft nalog (imenik i ostalo), pa se
-uradi nadogradnja, pa
-hard reset (nakon koje se korisnik ponovo prijavljuje na telefon sa svojim Microsoft nalogom), i onda
-još jedna provera ako ima novije novije verzije OS-a i automatska instalacija,

i tek onda "izvoli svoj Windows 10 Mobile".

Mogli su to da naprave, ne razumem se u ti koliko tu ima posla, ali mnogo bi pomoglo ljudima.

Poprilicno sulud princip, ako su se vec potrudili da izbace apdejt.
Možda su hteli da zaobiđu provajdere preko kojih ide OTA update, tek posle njihovog testiranja i dozvole.
Jer ako telefon prestane da radi, žaliće se provajderu od koga su ga kupili a ne Microsoftu.
Ovako, sami moraju da petljaju za update preko posebnog programa.

Mada mislim da su neki sada i pustili Win10 OTA za pojedine modele...

Da, svako malo pročitamo o nekom provajderu u svetu da je pustio Windows 10 Mobile za neki uređaj. Ali mogli su naglo bolje da naprave bar Advisor aplikaciju kao što sam gore opisao - da oni koji urade nadogradnju ne naiđu na isti problem koji viđamo mesecima. (Iako je problem lako rešiv.)

Da, i još pri ažuriranju mora obavezno da se uradi hard reset što mnogo ne znaju, i možda neki i odustanu od desetke jer on je nestala tastatura. Ne sete se da bi hard reset možda pomogao. Mogli su da naprave aplikaciju tako da odmah navodi "sadržaj sa memorije telefona biće obrisan, imenik će vam ostati sačuvan na nalogu, a sve ostalo prebacite na memorijsku karticu ili na računar", ili šta ja znam već, nisam ja plaćen da o tome razmišljam. :) A može to da uradi i telefon sam, a oni poruku da kaže ako na kartici nema dovoljno mesta, ili ako je u telefonu nema.

Ovako neki postupak da bude:
-upozorenje pre naredbe da se radi nadogradnja da će se se telefon vratiti na fabrička podešavanja i da je svi podaci iz memorije telefona biti obrisani, ali da će imenik i ostalo biti sačuvani u oblaku, pa onda
-automatski se sve sačuva na Microsoft nalog (imenik i ostalo), pa se
-uradi nadogradnja, pa
-hard reset (nakon koje se korisnik ponovo prijavljuje na telefon sa svojim Microsoft nalogom), i onda
-još jedna provera ako ima novije novije verzije OS-a i automatska instalacija,

i tek onda "izvoli svoj Windows 10 Mobile".

Mogli su to da naprave, ne razumem se u ti koliko tu ima posla, ali mnogo bi pomoglo ljudima.

A mogli su jednostavno da puste preko Advisor-a neku noviju verziju , koja nema problema sa tastaturom, a ne sad već bajatu verziju .107 (valjda je ta)

Nazad
Vrh Dno