Šta je novo?

Aplikacije za Windows 10 Mobile , nove,univerzalne

Ja ne znam ko veruje da je Win10 za PC i Win10 mobile isto. PC koristi x86 arhitekturu procesora dok telefoni koriste arm procesore. Nista tu nije isto, samo izgleda isto. Oni nece nicim ubiti platformu, oni su je vec ubili pogresnim potezima svaki dan.

Naravno da Win10 za PC i W10M nisu isto. W10M je subset Windowsa 10. Isti su samo u delu vezanom za univerzalne aplikacije jer se baziraju na istom jezgru. Windows 10 sadrži daleko više stvari od mobilne verzije jer radi i sa Win32 aplikacijama.

Moguće je da ekstenzije troše previše resursa koji su na telefonima više nego ograničeni - malo RAM memorije, slab CPU. Ali slažem se za adbloker. Ili neka omoguće samo tu ekstenziju, makar i u nekom modifikovanom obliku ili neka dodaju adbloker na nivou sistema/pretraživača, kao što je to Opera uradila. Reklame mnogo otežavaju korišćenje interneta na mobilnim telefonima. Pojedine stranice se vrlo sporo skroluju i učitavaju zbog gomile GIF i flash reklama.

Ja ne znam ko veruje da je Win10 za PC i Win10 mobile isto. PC koristi x86 arhitekturu procesora dok telefoni koriste arm procesore. Nista tu nije isto, samo izgleda isto. Oni nece nicim ubiti platformu, oni su je vec ubili pogresnim potezima svaki dan.
Nije isto, ali je inkluzija u jednom smeru. Sve što je napravljeno za Windows 10 Mobile može da pokrene i Windows 10 na PC-u, pa dva sistema imaju dosta toga zajedničkog. Konkretno, ako je Edge univerzalna aplikacija, za njega je isti đavo, jedino ipak treba uzeti u obzir da ne rade na istom hardveru - ovaj na telefonu je slabiji.

Poslednja izmena:
Moguće je da ekstenzije troše previše resursa koji su na telefonima više nego ograničeni - malo RAM memorije, slab CPU. Ali slažem se za adbloker. Ili neka omoguće samo tu ekstenziju, makar i u nekom modifikovanom obliku ili neka dodaju adbloker na nivou sistema/pretraživača, kao što je to Opera uradila. Reklame mnogo otežavaju korišćenje interneta na mobilnim telefonima. Pojedine stranice se vrlo sporo skroluju i učitavaju zbog gomile GIF i flash reklama.
Baš tako. Pa baš zbog reklama Blic na primer ždere megabajte ako ga posetiš preko IE na 8.1 čak i kad podesiš štednju podataka.

Ili bar neka urade nešto kao TPL liste za internet explorer. I do će biti dovoljno za blokiranje reklama. Mada je ekstenzija bolja varijanta. MS nema baš svoje servere kao Opera da bi kompresovao i filtrirao podatke.

Sent from mTalk on PC

Ili bar neka urade nešto kao TPL liste za internet explorer. I do će biti dovoljno za blokiranje reklama. Mada je ekstenzija bolja varijanta. MS nema baš svoje servere kao Opera da bi kompresovao i filtrirao podatke.

Sent from mTalk on PC
Ali ima tu mogućnost na IE... Zar ne bi trebali za IE da imaju tako neke servere, pa da njih iskoriste i za Edge? Po IE bih rekao da jesu u mogućnosti tako nešto da naprave.

Jel se ranije govorilo o nekom problemu na Redstone sa dual sim telefonima? Jel se sećate, ili znate, šta je to tačno (bilo) u pitanju? Skoro svaki drugi dan mi pokaže telefon da ne vidi drugu karticu - restart uvek pomogne. Ne znam jel je do moj telefona (hardvera), ili do verzije softvera? Sad sam na 14388.

Pa to je i bio problem. Nešto nije radilo dobro sa drugom SIM karticom, mada mislim da je bio u pitanju net.

***... Pisao sam im u feedback, al nisam video da je dosta ljudi o tome tamo pisalo. Probao malopre i da nadogradim na 14390, ali nije mi uspelo, izbacio mi error 0x800f0805... Kao nije uspeo da instalira azuriranje do kraja. To mi je bio pokusaj da instaliram taj build sa fast insajdera, al nista - ostajem onda na slow. I valjda me ovo nece mnogo smarati.

Radi. Imaš Deezer Preview, beta verzija univerzalne aplikacije. Stabilna je, ne puca.

Sent from mTalk on PC

Neka preporuka za igre ? Clash of clans ili slicno kao sa androida

Sent from mTalk

Hvala skida se :)
P.s. Vidim imai drugi dio...igra li se online kao multiplayer? Kakva je ova crime coast, neko probao?

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ja igram drugi deo.. prvi je bas kao Clash of clans i to me malo smara. Drugi deo je drugaciji, vodis par vojnika i rokas. Po meni, drugi deo dosta bolji. :)

Koju aplikaciju za vremensku prognozu koristite?

....shit has hit the fan...

Na moru sam ,i moram da konstantujem da je messenger aplikacija njesra ,kad god pokusam da posaljem sliku ili video odma start screen :D

Sent from mTalk

Meni MS Weather odgovara, nije prešarena, pregledna i ima sve što treba... osim što ne može da bude lock screen, to mi smeta.
Koliko sam shvatio, koriste podatke od skandinavske http://www.foreca.com/

Poslednja izmena:
Accuweather, ubedljivo najtacnije podatke daje.. bar kod mene :D

lock.jpgKoristim aplikaciju Prognoza,odlicna ,na srpskom i moze da bude na zakljucanom ekranu.

Poslednja izmena:
Vreme u srbiji, win 8.1 aplikacija, ali radi dobro i moze da bude na lock screenu.

Nakon update za paid verziju Windows Novosti app, stigao je update i za free verziju koja je isto postala univerzalna.
Eto ko neće da plati, može da skine ovu app, dosta zanimljivih članaka, novosti o app, i jos svašta nešto, a pritom je developer (Dino Borogovac, autor popularne aplikacije Prognoza) objasnio kako se pravi Windows 10 app.

Evo link:
https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh16p7m

ja sam obriso pa instalirao... tako može...i da, ima video poziv opcije...fala q... :p

Evo i kod mene se jutros pojavio updejt za viber 6.1 region mi je njemacka

Sent from mTalk

Ispravljene notifikacije na viberu :)
Soylent Green is People

Konačno opcija Share na Viber, posle 4 godine, jeeee
[emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12]

Ocigledan je trud svih u ovome i kako ih posle napadati?

Sve radi kako treba, vidan je napredak. Viber izgleda radi na svojoj aplikaciji i koliko vidim prati povratne informacije korisnika.

Nazad
Vrh Dno