Šta je novo?

Aplikacije za Windows 10 Mobile , nove,univerzalne

Jeste, i na WinPhone 10 i na PC Windows 10 odbijao da se pokrene. Uradio reinstall na oba i sada kao rade (uz smor sa verifikacijom ponovo).

Da, verifikacija.. videcu u sledecih par dana. Danas radi dobro, ali ne nadam se previse da ce da potraje.

Evo, konačno sam počeo da učim programiranje i odlučio da prvo što ću naučiti jeste izrada UWP app, za sada sve ide dobro, a prva aplikacija biće u vezi TV Programa, znam da se neko žalio kako mu fali neka app sa Androida, pa ajde reko da probam da napravim app:
Screenshot (36).png

Super, Marko, svaka čast.:) A uz neke od nas probirljive koji uvek nađemo dlaku u jajetu ima da aplikacija bude vrh.:p

Čestitam, samo napred i budi otvoren za sugestije :) .

Hvala svima na podršci, naravno da ću biti otvoren sa sugestije ;)

Evo još jedno obaveštenje:
Windows Novosti (plaćena verzija) postala je UWP, uskoro će izaći verzija za Xbox, HoloLens. Za Free verziju update dolazi kasnije ove nedelje ili sledeće, ko može trebao bi da podrži rad i kupi app jer je Developer stvarno odličan, baš se potrudio, testirao sam app još dok je bila u razvoju i svaku sugestiju je prihvatio i dodao ono što je traženo.

Evo link:
Store i članak o aplikaciji

Mukotrpan je posao izrada aplikacija.
Imao sam i ja jedan pokusaj, sa kolegama sa faksa, isli smo na neko takmicenje u izradi app. Radili smo na app koja se ukljuci tokom voznje zbog zastite u saobracaju i sve naredbe se telefonu izdaju glasom (na srpskom jeziku). Elem stigne ti poruka, telefon procita poruku na glas i pita da li hoces da odgovoris i sta.. zove te neko i pita da li zelis speaker, handsfree ili odbijanje poziva uz poslatu poruku onom ko je zvao da ces se kasnije javiti.. naredis da ukljuci mape, radio, da pretrazi benzinske pumpe u blizini. Takodje smo napravili i neku vrstu obavestenja koje bi neko ko se vozi istim putem izbacio - npr ides nekim putem i bio odron, neko ko je prosao tu ranije je ostavio glasovnu notifikaciju da se tu desio odron, i cim ti budes na tom putu, aplikacija ucitava obavestenja za taj deo puta i govori ti, naravno moze i ignore.
Bilo je jos ideja, nzm ni sam, ali vreme nas pregazi :D ... sad deluje sve jednostavnije, ima Cortana i to, ali tada je nije bilo, WP8 samo sto je izasao i bio go sistem, bas slaba ponuda app je bila.

Navijam za tebe brate i ako treba nesto tu sam.. mada nzm koliko mogu biti od pomoci, bas davno to bese, ali imas bar moralnu podrsku :D

Pa bi još godinu dana da ste radili napravili bi i softver za upravljanje Space Shuttle-om.:-D Niste vi bili neka gripa za *******ciju.:p

Hahah pa bili smo ambiciozni, entuzijasticni, a i poznavali smo materiju.
Medjutim pregrst obaveza, a previse ideja za realizaciju i malo po malo, batalili projekat. Pokusao sam prosle godine na W10 da sredim i vidim ako mogu nesto da pokrenem opet, ali prastara platforma i nista..

Jel neko koristi Wolfram Alpha aplikaciju ? Kako radi ? Kosta 300 din, a ne bih da dajem toliko, ako radi lose.

Poslednja izmena:
Ja je imam, odlicno mi radi, ali napomenuo bih za svaki slucaj da ona funkcionise samo preko interneta. Sve skoro sto ti ta aplikacija nudi mozes da postignes i na njihovom sajtu, no ja sam bas hteo da je kupim, i lepo me sluzi. :)

Znam za internet, pretpostavio sam.. ali lepo je imati u dzepu tako dobar i brz tool. Hvala na dobrom odgovoru, pretpostavljam kolega :D

Svakako su nam izgleda srodna zanimanja, ja sam matematičar. :)

Jeste skinuli Pokemon G.. salim se :)

CmxzGdvW8AAm7b7.jpg:large

Poslednja izmena:
Viber dobio nadogradnju sa prozirnom pločicom i video pozivima. Ovo drugo još nisam probao, puni mi se telefon.

Sent from mTalk on PC

Microsoft Photos dobio nadogradnju na Insider-u dodali opciju za pravljenje Slow-Motion snimaka, radi super na 640XL. Photos je primer kako treba da izgleda i radi app

ja ne dobijam update,ni za viber ni za photos,insider relase prewiev,region srbija

Ja sad dobio update za Photos na slow insajderu - ali nesto sto je za nijansu novije od one nadogradnje o kojoj se pisalo. Da u pozadini sinhronizuje fotografije napravljene kamerom, animacija za otvaranje slike, slide show i malo lepse izgleda dok skrolujemo kroz sve slike.

Ja potpisao peticiju za Pokemone, pa sta nam Bog da :D
@gari
elektrotehnika, slicno :)

Izgleda nije update dostupan za sve. Neki kažu da je samo za one na Fast Ring-u a neki kažu da je za one koji su se prijavili kao beta testeri. Ja sam i na Fast Ring-u i prijavljen sam kao beta tester za Viber pa ne znam po kom osnovu sam ga dobio.

Sent from mTalk on PC

Edge mobile su zahebali sa ekstenzijama, oni nisu normalni. Nista od adblockera, moracete root ako hocete adblokere.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Edge mobile su zahebali sa ekstenzijama, oni nisu normalni. Nista od adblockera, moracete root ako hocete adblokere.

Sent from my m2 note using Tapatalk
Nema razloga da ne rade, kod Edge-a je potpuno isti kao na PC-u, međutim problem je što MS neće da ih omogući na Mobile-u, čuvaju tu opciju za Surface Phone i ko zna koje još opcije koje su dostupne na PC-u.

Poslednja izmena:
Oni ako ne naprave do kraja pregledač koji ne troši tonu podataka, mogu se pozdrave od tržišta, sebi skaču u stomak. Da je to nešto što drugi nemaju, pa i nekako, ali ovako...

Ne želim ovim da pokazujem neko nezadovoljstvo i pokrećem sad neku lavinu, ali to nije opcija koja bi trebala da se čuva za novije telefone. Zato očekujem da dodaju ovu opciju zajedno sa add blockerom bez obzira - sa ili bez ekstenzija, kako znaju i umeju.

Mislim, nema smisla da čuvaju to za Surface Phone. :) Logičnije mi je da prvo oprobavaju jako to radi na PC, a naknadno da vide i za mobile. Jedino što je i pitanje koliko nama na mobile trebaju ekstenzije, nama je najbitnije da imamo add blocker kako god... Ali dobro, što da ne... :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno