Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Vala PixelUI ima ukupno 4 opcije i to search bar i At a glance ne mogu da se uklone. Nova je bila svemiraki brod za ovo.

Ja počinjem danas da koristim Niagaru, da vidim kako će da mi legne, svideo mi se taj koncept, pa reko ajde da probam..

Kode mene se koristi Nova Prime već 6-7 godina, pre neki dan paralelno stavio i Niagaru i podesio kako se meni sviđa.
Dosta mi se dopada i brzo sam se navikao, par puta se desilo da se zaglupi pa mora da se restartuje launcher da bi se vratio u normalu, što mi se nikada nije desilo sa Novom.
Bio sam u iskušenju da platim lifetime pretplatu ali je baš jaka cifra za ovakav tip aplikacije, posebno kad se uzme u obzir da sam Novu Prime platio par $...

Ima par godina kako ništa nisam koristio, ako ti ne bude muka pusti neku mini recenziju ođe 😄
Hoću, samo hoću da joj dam vremena, za sada mi je okej, ali nisam imao previše vremena da čačkam i podešavam.
Uzeh 7 dana trial pro, ali ću sigurno barem jednu godinu platiti.
Ima dosta toga da se podesi i da se navikne, ali mi je jako kul taj koncept, ionako sam samo par app ulazio direkt sve ostalo sam radio search za open, tako da ću se kontam dosta brzo naviknuti...

Bio sam u iskušenju da platim lifetime pretplatu ali je baš jaka cifra za ovakav tip aplikacije, posebno kad se uzme u obzir da sam Novu Prime platio par $...
Biće verovatno i Niagara na nekom popustu u narednom periodu, sad kad je Nova upokojen treba ugrabiti deo korisnika.

Gledao sam istoriju cena i popusta kod Niagare i mislim da su kranje nefleksibilni, tako da su mi očekivanja nepostojeća po tom pitanju.

Da, imaju ceo odeljak na sajtu vezan za objašnjenje cene i slično.

Ne znam gde bih postavio ovo pitanje...možda najviše smisla ima ovde...da ne otvaram novu temu.
Od juče-prekjuče telefon poludeo...svuče bateriju za par sati, vreo ko furuna. Očigledno zaglavilo nešto u pozadini i sad ga urniše. Poslednji put kad se to desilo zaglavila Raiffeisen raipay aplikacija za beskontaktno placanje, pa sam je deinstalirao i nikad više vratio na telefon. Sad bas nista nisam novo instalirao...da jesam bilo bi mi lakse da provalim šta je. Ovako sumnjam da je neka aplikacija poludela posle ažuriranja. Pa ako neko ima sličnih problema u poslednjih dan-dva, a zna sta je u pitanju neka javi (generalno svi manje-vise koristimo iste aplikacije)...bas sam u gužvi nemam vremena ceo hard reset telefona da radim sad.

Preporuka za Hyperion launcher, približan je Novi..
U međuvremenu sam skinuo modovanu verziju sa svim otključanim opcijama, podesio je,i mislim da za sad zadovoljava potrebe kao Nova, ne oskudeva nizačim..
Probajte, ništa ne gubite..
Ja sam par puta probao sa Niagarom i nisam uspeo da se naviknem na nju.

Prilozi

• Screenshot_20250915-204207_hyperion.png
    Screenshot_20250915-204207_hyperion.png
    142.4 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20250915-204220_hyperion.png
    Screenshot_20250915-204220_hyperion.png
    97.1 KB · Pregleda: 29
Ma nema ništa, nadjoh i ja Hyperion launcher pro i prvo podešavanje za dupli tap i zaključavanje i ne radi kao na fabričkom. Ne možeš otključati ni otiskom prsta ni licem nego mora se kucati lozinka.
Tako da hvala, fabrički launčer i to je to.

Ah da, to si u pravu,kad zaključaš dupli tap, da bi otključao otiskom moraš mu dati root dozvolu,tako je kod mene funkcionisala i Nova, u suprotnom ako das Admin dozvolu,otključavas pinom.Ja imam rutovan tel pa mi odlično sve funkcioniše.
Inace bas sma dosta tih launchera probao, sigurno nekih 6-7,i ovaj je stvarno približno Novi.

Prilozi

• Screenshot_20250915-212831_hyperion.png
    Screenshot_20250915-212831_hyperion.png
    124.1 KB · Pregleda: 34
Preporuka za Hyperion launcher, približan je Novi..
U međuvremenu sam skinuo modovanu verziju sa svim otključanim opcijama, podesio je,i mislim da za sad zadovoljava potrebe kao Nova, ne oskudeva nizačim..
Probajte, ništa ne gubite..
Ja sam par puta probao sa Niagarom i nisam uspeo da se naviknem na nju.
nema ni gestures up/down na ikonicama, meni najbitinija stavka.

ja testiram već duže vreme octopi launcher. opcije koje ja koristim na nova launcheru postoje i tamo. sve osim jedne, ali i ta je u planu.
dev razvija app polako, ali baš detaljno, i uvažava zahteve korisnika i testera. na jednom telefonu mi je to sada default launcher i super radi to što meni treba.
postoji i subreddit https://www.reddit.com/r/OctopiLauncher/ i tamo ima uputstvo kako da pređete na betu da bi redovnije dobijali nove opcije i ispravke.
ko želi, nek isproba.

***, svi smo dugo godina bili vezani u sitna crevca za Novu, i sad svaki koji probamo i hoćemo da usvojimo, poredimo sa Novom.. Nje vise nece biti i neke kompromise moramo napraviti i prihvatiti.. Meni radi posao ovaj Hyperion.
Probaću i taj Octopi..
Mada za sad za ovako kratko vreme stvarno dobro radi Hyperion, podesio sam sve kao na Novi.
Kako nema swipe down?

@-vorens-
nema za pojedinačne ikonice na home screenu, tako da preko ikonice za bilo koju aplikaciju, možeš dodatno, pomoću gestures gore i dole, da podesiš da ti otvara neke druge aplikacije, podešavanja i sl.

@whatgives ,Isprobao sam ga zadnjih sat vremena.. Možda i manje.. Ne treba mnogo da ga čačkaš i podesiš ga skroz jer je jako siromašan sa opcijama i mnogo toga nema..
Ne mogu da se smanje ikonice, ne može da se ukine text ispod ikona, naziv ikone..
Nema opcije za dodavanje icon packa..
Ne moze da se ukine indikator stranice na desktop, ako se naprave 2,3 stranice, i kad prelistavaš sa jedne na drugu, indikar se pojavljuje..
Svidja mi se a što nema na primer na Hyperionu, je to što možeš icon doc, da spustiš skroz do kraja, da počinje od početka ekrana taj prvi red i ona u docu..
Ne vidim da ima hide app u opcijama,da sakrijem apk iz drawera..
Ne vidim da ima podešavanje Backgrounda u draweru, ne želim da bude transparent, možda hoću da smanjim na 80% ili da promenim u crnu pozadinu..
Da ne napominjem da je Nova launcher King nad Kingoviga po pitanju svega. 😁
I dalje mi ne ide u glavu kako to da vodeći Launcher na Playstoru ugase jer kao nije više produktivan, dok na primer Niagara cveta.. Posebno ovi klot launcheri što nemaju 5 opcija, poput Pixela ili Poco, kao oni su OK.
OK, pošto Dev radi na apk, i ubacuje često novine. Svakako da launcher obećava i biće nešto od njega u budućnosti.. 👍

@whatgives ,Isprobao sam ga zadnjih sat vremena.. Možda i manje.. Ne treba mnogo da ga čačkaš i podesiš ga skroz jer je jako siromašan sa opcijama i mnogo toga nema..
Ne mogu da se smanje ikonice, ne može da se ukine text ispod ikona, naziv ikone..
Nema opcije za dodavanje icon packa..
Ne moze da se ukine indikator stranice na desktop, ako se naprave 2,3 stranice, i kad prelistavaš sa jedne na drugu, indikar se pojavljuje..
Svidja mi se a što nema na primer na Hyperionu, je to što možeš icon doc, da spustiš skroz do kraja, da počinje od početka ekrana taj prvi red i ona u docu..
Ne vidim da ima hide app u opcijama,da sakrijem apk iz drawera..
Ne vidim da ima podešavanje Backgrounda u draweru, ne želim da bude transparent, možda hoću da smanjim na 80% ili da promenim u crnu pozadinu..
Da ne napominjem da je Nova launcher King nad Kingoviga po pitanju svega. 😁
I dalje mi ne ide u glavu kako to da vodeći Launcher na Playstoru ugase jer kao nije više produktivan, dok na primer Niagara cveta.. Posebno ovi klot launcheri što nemaju 5 opcija, poput Pixela ili Poco, kao oni su OK.
OK, pošto Dev radi na apk, i ubacuje često novine. Svakako da launcher obećava i biće nešto od njega u budućnosti.. 👍
kao što je rekao @kvazar ima većinu toga.
možda treba da instaliraš betu.

Prilozi

• Screenshot_20250916-103611~2.jpg
    Screenshot_20250916-103611~2.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20250916-103604~2.jpg
    Screenshot_20250916-103604~2.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20250916-103445~2.jpg
    Screenshot_20250916-103445~2.jpg
    97.6 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20250916-103407~2.jpg
    Screenshot_20250916-103407~2.jpg
    84 KB · Pregleda: 14
Diskusijava za druge launcher-e je super, samo imam jedno pitanje, dali Nova skroz nema da radi kaj instaliranite telefoni kade vekje ja ima?

Radiće ona sad koliko hoćeš, ali će prosto početi da ima sve više bagova i neće biti upotrebljiva.
Plus koliko videh nisu pustili kod da može neko da nastavi da je održava.

Radiće Nova u ovom obliku 4-5 godina bez problema.

Većina pobrojanog može da se namesti u Octopi.
Gde su opcije od ovoga što sam nabrojao da bi se namestilo?
Launcher je u fazi razvoja, ne može se ni očekivati da je nešto posebno..
Možda za neko vreme u budućnosti.
U moru launchera,veoma malo su isplivali na površinu.
Nova je bila nezamenjiva, sad treba naći približno njoj.
Mada tebi ako odgovara Octopi, dil, nema šta da juriš dalje..

Nova će raditi ali pitanje je kako će raditi na novijim verzijama androida, ona se ne ažurira već više od godinu dana.

Tačno tako. Nova ne radi kako treba na Xiaomi 14T. Prvo je bio A14, pa A15 i isto je. Kada se otvore recent aplikacije, pa se zadrži prst na nekoj, ne otvara se onaj meni gde može da se aplikacija zaključa u memoriji i slične stvari.

Novu imam skiri od kad se pojavila i koriatio premium verziju dok nisam prešao na Samsung UI6 pa na ovamo. Za moje potrebe Sasmungov UI odrađuje sve što mi treba.
Nijagara se skroz fancy, probao dam je jwdno vreme još kad se pojavila. Fura neki minimalizam i kod nje je jednoatavno, ili ti odmah legne ili ne.

Vrh Dno