Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Skoro sam prebaciovao podatke sa starog telefona na novi pomoću smart switch-a i nije mi jasno šta radi. Samo je instalirao neke aplikacije sa starog, bez naloga i podešavanja. Ili ja ne znam kako se koristi,
Koristio više puta sve skoro prebaci pixel/samsung telefoni plus tablet.

Da li aplikacija Accu battery može da prikaže zdravlje baterije, nešto slično kao kod iPhone što može fabrički da se vidi battery health?

Mislim da moze ali tipa posle 7-8 ciklusa punjenja. Koristio sam je pre par godina, ne secam se bas najbolje..

Da ne dupliram post, moze li neka app za koliko toliko neutralne vesti, da pisu objektivno? B92 sam posle 100 god izgrisao, zbog vredjanja inteligencije u vezi SBB-a, a Blic pre je 5-6 jer su postali zuta stampa. Ostala mi je N1 app, ali oni su slabi sa sadrzejem, nema sporta fovoljno i previse liberalni..

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Vesti iz sporta najbolje neki strani izvor kao sto je bbc, yahoo, google zavisi od toga koje sportove zelis pratiti. Sto se tice objektivnosti domacih izvora svi su naklonjeni nekome pa bih kao i kod sporta preporucio strane izvore koji mozda prate lokalne vesti tipa euronews, bbc na srpskom, dw, rusia today, al jazzira. Ustvari za objektivnosti bolje sto vise izvora pa da se moze prosuditi pravo stanje stvari koje je obicno tezi sredini.

Baš tako, sem Danas i N1 nema drugo ništa. B92 je devedesetih bio prozor u svet i istinu koliko toliko...Blic se pretvorio u tabloid.
Sport preko Sport Kluba.

Da ne dupliram post, moze li neka app za koliko toliko neutralne vesti, da pisu objektivno? B92 sam posle 100 god izgrisao, zbog vredjanja inteligencije u vezi SBB-a, a Blic pre je 5-6 jer su postali zuta stampa. Ostala mi je N1 app, ali oni su slabi sa sadrzejem, nema sporta fovoljno i previse liberalni..

Hvala unapred.
Naslovi.net
Predjes pogledom preko naslova i odmah nanjušiš kuhinju. Ako ti neko ne paše, mnogo je vulgaran na primer, ima opcija da ga izbaciš tako da se njegovi naslovi ne izlistavaju više.

Zgodno je što postoji preview vesti pa ne moraš na portal, isto tako za neke izvore možeš iščitati i celu vest tu.
Klikom na naslov se ide na preview početnih nekoliko pasusa vesti ili čitava vest ali se ostaje na naslovi.net

IMG_20221026_213724.jpg

*koristim iz browsera, ne znam da li je app identična u radu
** zaokružio par zgodnih stvarčica sa naslovne

Poslednja izmena:
Instalirao Naslove, Danas i Krik, sve mi je nekako mracno (realno i jeste), na kraju ostavio samo N1. Nisam video da ima odeljak Sport Klub.

Ne svidja mi se mnogo stvari kod njih naravno, ali znam da filtriram.. Opet pristojnije od ovih bednika iz kontra tabora.

Edit

Vratio i Naslove.

Ja u tu svrhu novine i ostale zanimljivosti utrpao u Reddit. Mogu reci extra zadovoljan. One app to rule them all.

Da da Reddit. Pogledacu sutra i to.

Skini Reddit samo će ti se kazsti :)

To je global community za sve teme koje ti padnu na pamet. Usput su tu komentari od ljudi.

Za vesti mislim da je Rojters najmanje zlo. Jako malo kite, nameću mišljenje i zaključke. Uglavnom navode činjenice, pa ti sam tumači kako želiš. Sve drugo, domaće, strano, strano što prati domaća dešavanja je jednolično i propaganda, ova ili ona. Čak i Rojters i AP po nekim pitanjima naginju, ali dosta ređe i u dosta manjoj meri od drugih izvora.

Alternativa je svakako Reddit ili Twitter, ko se gde bolje snalazi. Lično Twitter nisam nikada imao, konfuzan mi je nekako. Reddit koristio više godina ali je i on postao toksičan, što neko reče previše liberalan, javljaju se kojekakvi oblici života i to po skroz nepovezanim temama. Vremenom sam počeo da izlazim iz jednog po jednog subreddita da bih na kraju batalio totalno. Verovatno je došlo i do zasićenja. Realno, malo se iscimaš, profiltriraš i vremenom napraviš po svojoj meri a onda se samo nadaš da neće doći kojekakvi hipsteri sa svojim nebulozama.

Za sada Naslovi deluju sasvim ok. Reddit cu definitovno da probam.. Tj, koristim ga daaavno, ali na kompu za druge stvari.

Sto se sporta tice probaj Mozzart sport aplikaciju. Iskljucivo sport i to mi treba, bez politike i ostalih gluposti.

Ima, ti se pretplatis na teme i to onda svaki put kad otvoris reddit, otvara ti samo te koje si ti oznacio.

Pocket aplikacija u kombinaciji sa IFTTT je takodje super. Ifttt skuplja rss fidove od vesti koje oznacite ili cak dela sajta poput rts-svet ili b92-zivot, salje to na pocket i tamo sve fino pregledate

Ne postoji više thread 'Android tastature' .
Da li neko zna kako da izbrišem BiH reč (tj. akronim) na Gboard ?
Gesture sa zadržavanjem prsta, prevlačenjem u kantu, ne funkcioniše. Ništa se ne dešava kada to pokušam da primenim, ikonica za recycle bin se ne pojavljuje.

Nije i kod mene je bila ista situacija kad sam probao, nudilo je da briše samo reči koje sam ja dodao. Bukvalno sam iz istog razloga (zbog tog BiH) prestao da je koristim.

Moguce je da je bag u toj verziji, brisi se iz testiranja i vrati na stabilne verzije.

Nazad
Vrh Dno