Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Mislio sam na ime iz imenika umesto broja, ta opcija mi fali i trebalo bi da bude u stock aplikaciji.
Ovako to izgleda u Mood SMS aplikaciji,kad si nedostupan pa ti stize poruka od operatera ko te zvao.Pozvao sam oba broja koja koristim sa maminog telefina..I ima jos jedna fotka kad sam ja zvao a broj nedostupan,pa mi stigne poruka od njenog operatera da je ponovo aktivna..U svim slucajevima pokazan broj i ako ga imamo u imeniku u zagradi pise ime...Odvojeno po boji operatera na koji broj sam pozvan..Da li si na ovo mislio..Probaj Mood sms,neces se pokajati,malo se iscimas da sve podesis ali vredi..I napravi Beckup od setapa,da se ne mucis oko podesavanja i drugi put kad je reinstaliras.😉

Prilozi

• IMG_20220206_020521.jpg
    IMG_20220206_020521.jpg
    128.4 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20220206_020439.jpg
    IMG_20220206_020439.jpg
    76.8 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_20220206-002325_Mood_1_1.png
    Screenshot_20220206-002325_Mood_1_1.png
    74.9 KB · Pregleda: 43
Već sam je ubacio i pre prvih skrinšotova. Nije mi SMS toliko bitan, ali volim da uštedim vreme i trud da vidim čiji je propušten poziv. Ali evo sad sam probao da pošaljem SMS i ne odlazi, iako sam dozvolio da me zadužuje ovaj broj. Neće ni na običan broj da ode.
Screenshot_2022-02-06-09-09-53-096_com.calea.echo.jpg
Ne znam šta još treba od dozvola da bi radilo, rekao bih da je ovo više nego dovoljno.
Screenshot_2022-02-06-09-12-38-787_com.google.android.permissioncontroller.jpg

Poslednja izmena:
Već sam je ubacio i pre prvih skrinšotova. Nije mi SMS toliko bitan, ali volim da uštedim vreme i trud da vidim čiji je propušten poziv. Ali evo sad sam probao da pošaljem SMS i ne odlazi, iako sam dozvolio da me zadužuje ovaj broj. Neće ni na običan broj da ode.
Ne znam šta još treba od dozvola da bi radilo, rekao bih da je ovo više nego dovoljno.
Imas PM

^
Zašto PM? I mene zanima ako već postoji neki problem kako se rešava.

^
Zašto PM? I mene zanima ako već postoji neki problem kako se rešava.
Ne znam zasto ima problem.Ja sam kod mene instalirao aplikaciju,dao dozvole,podesio u samoj aplikaciji neke stvari i radi..Poslao sam mu SS,nekih 10 slika od mog setapa u aplikaciji,mogu i ovde postaviti 10-11 slika kako sam podesio u Settingsu za Chat,SMS,Dual sim..Nego da ne bude mnogo slika i da zatrpavam temu,nista drugo.

Opušteno, hvala na odgovoru. Koristim Textru ali ramišljam da pređem na Mood zbog mogućnosti da se odmah vidi ko je zvao (ne samo broj).

Problem je bio u kartici u romingu na kojoj nije bilo kredita za SMS, a nekim slučajem je ona bila default za SMS (iako nisam bio uključio dual SIM, niti me je pitala za default). Mada mislim da je to sistemski, kartica u prvom slotu je (kod Xiaomi) default za SMS.

Textra je kao uvrscena da je jedna od boljih,a u stvari je tako siromasna za customizaciju..Ne mogu da se setim da li ima opciju za dual sim i kako radi,da li razdvaja poruke na koji je broj stigla poruka,itd..Znam da ne pokazuje ime iz imenika vec samo broj telefona,nemas pojma ko te zvao dok ne uzvratis poziv..Kad sve to skupis,dodjes do zakljucka da je neosnovano ishajpovana..Za nezahtevne korisnike je ok.

Grešiš za Textru (doduše ja imam plaćenu verziju), kad smo već kod poređenja Textra mi ima mnogo bolju dual sim opciju. Kod Mood SMS-a mi je problem dual sim zato što mi ne stoji kartica na koju sam dobio poruku kao default za odgovor, ili sam prevideo gde se to podešava?

Grešiš za Textru (doduše ja imam plaćenu verziju), kad smo već kod poređenja Textra mi ima mnogo bolju dual sim opciju. Kod Mood SMS-a mi je problem dual sim zato što mi ne stoji kartica na koju sam dobio poruku kao default za odgovor, ili sam prevideo gde se to podešava?
Na Mood aplikaciji izgleda ovako..U postavkama izaberes za dual sim button na None,da bi ti izasla oba dugmenceta kad pocnes da pises text,da li saljes poruku Mts ili Telenor karticom,a u samoj poruci se vidi na koju karticu (broj) si dobio poruku..Meni ova Mood Apk dosta odgovara.Probao sam modovanu apk Textre,sve opcije su bile otkljucane,nisam bio zadovoljan..Pricam u svoje ime,Textra mi nije legla za ono sto meni treba.

Prilozi

• IMG_20220206_172257.jpg
    IMG_20220206_172257.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 32
  • IMG_20220206_175043.jpg
    IMG_20220206_175043.jpg
    85.4 KB · Pregleda: 33
^
Ma naravno, svi smo različiti, podesio sam ja tako kako je kod tebe i to mi recimo uopšte ne odgovara. Jednostavno nemam potrebu da odgovor na poruku šaljem sa drugog broja već isključivo sa onog na koji sam i dobio SMS. U ovoj varijanti trebam uvek da pazim da ne pogrešim (ili omašim) i odgovor pošaljem sa druge kartice. Opet to je meni nedostatak, možda većini nije.

^
Ma naravno, svi smo različiti, podesio sam ja tako kako je kod tebe i to mi recimo uopšte ne odgovara. Jednostavno nemam potrebu da odgovor na poruku šaljem sa drugog broja već isključivo sa onog na koji sam i dobio SMS. U ovoj varijanti trebam uvek da pazim da ne pogrešim (ili omašim) i odgovor pošaljem sa druge kartice. Opet to je meni nedostatak, možda većini nije.
Mozes da napravis SS da vidim kako izgleda kad stizu poruke na dve razlicite kartice,i za propustene pozive,kako to izgleda,kako se vidi na koji te broj neko zvao a propustio si poziv..Cisto da vidim kako dual sim funkcionise..Velika je zamerka za Textru i sve slicne njoj aplikacije sto ne pokazuju ime pored broja telefona..Chomp SMS radi dobro po tom pitanju ali zato dual sim crashuje.

Ne mogu da nadjem odgovarajucu temu, pa cu pitati ovde. Postoji li neka alternativa nextdns-u, jer je poceo da propusta reklame? Treba mi samo dns ip da ubacim u private DNS, bez aplikacija itd. Hvala.

Koliko je tacna aplikacija accubattery? Neka iskustva.
Na osnovu 2 sesije punjenja pokazuje mi 97% kapaciteta
a telefon star 1,5 god?
Hvala

Ja sam morao zbog ADGuard apk da flesnem od pocetka ceo custom rom..Iz cista mira krenuli prozori da se otvaraju u brosweru,zatim dok sam u Viberu ili bilo kojoj drugoj aplikaciji samo iskoci preko celog ekrana beli ekran sa putacom u cosku,na koju izadjes odatle.Sta sve nisam pokusao,nista nije pomoglo.Na kraju flesnem Rom od nule,pa redom svih 78-80 apk..Razmisljam da ga deinstaliram iz telefona,ne treba mi ta igranka opet..Ovo je drugi put da se desilo,prosli put pre godinu ipo dana,isti siptomi..Dok se to ne desi radi posao 100%..

Malopre sam greškom obrisao folder sa bitnim fotografijama koristeći aplikaciju Simple Galery Pro, nemam nikakav back up, probao sam neke alatke bez uspeha. Da li postoji način da vratim obrisani folder sa fotografijama?

Probaj ovu, mada ima dosta slicnih aplikacija, trazi dobro ocenjene, tu niko ne daje zvezdice za neobavljen posao.

Hvala vam na preporukama, probao sam razne aplikacije za tu namenu i sve su slične, vrlo konfuzno pokazuju izbrisane slike, niti po datumu brisanja niti po folderu u kojem su bile. Sa pomenutim DiskDigger sam uspeo da vratim neke slike ali mi je sumnjiva rezolucija, sada nemam vremena ali proveriću ih svakako.
U svakom slučaju nešto sam uspeo da uradim, hvala još jednom.

Sa pomenutim DiskDigger sam uspeo da vratim neke slike ali mi je sumnjiva rezolucija, sada nemam vremena ali proveriću ih svakako.
To je zato što bez root-a može da povrati samo thumbnaile od originalne slike.

^
Hvala na informaciji, telefon mi je bio rutovan ali sam zbog zezanja sa Intezinom aplikacijom uklonio root. Videću šta ću sad da radim.

Niko da me ispostuje i kaze kakvo je iskustvo sa accubattery aplikacijom? Nakon god i po dana kapacitet nakon 4 ciklusa punjenja od kako imam aplikaciju mi pokazuje 95%? Da li je uopste tacna aplikacija? Hvala

Niko da me ispostuje i kaze kakvo je iskustvo sa accubattery aplikacijom? Nakon god i po dana kapacitet nakon 4 ciklusa punjenja od kako imam aplikaciju mi pokazuje 95%? Da li je uopste tacna aplikacija? Hvala
Posle 120 punjenja pogledaj. Tad je tacna.

Jel moguće podesiti da Google Photos uploaduje slike na server bez da moram svaki put da otvorim aplikaciju?

Nazad
Vrh Dno